City of ashes

av (forfatter).

2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.13 (115 terningkast.)

238 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

millacallas eksemplar av City of ashes

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

fantasy

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Second in Cassandra Clare's internationally bestselling Mortal Instruments series about the Shadowhunters. Discover more secrets about the Shadowhunters as they fight to protect the world from demons in the second book in the internationally bestselling Mortal Instruments series. Love and power are the deadliest temptations...Haunted by her past, Clary is dragged deeper into New York City's terrifying underworld of demons and Shadowhunters - but can she control her feelings for a boy who can never be hers? This edition contains a map and a new foreword by Cassandra Clare. Read all the sensational books in The Shadowhunter Chronicles: The Mortal Instruments, The Infernal Devices, Tales from the Shadowhunter Academy, The Bane Chronicles, The Dark Artifices, The Last Hours and The Shadowhunter's Codex.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9781406307634

EAN 9781406307634

Serie The mortal instruments (2)

Genre Fantasy

Omtalt sted New York

Språk Engelsk

Sider 416

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

42 48 23 2 0 0

Bokomtaler

Nå har jeg lest bok nummer to i the Mortal Instruments-serien, og jeg begynner virkelig å like den. Cassandra Clare har skapt en utrolig interessant verden som jeg bare må finne mer og mer ut av. Jeg tror jeg liker denne boka bedre enn City of Bones, den første i serien.

Noe som jeg synes er ganske morsomt og liker veldig godt, er at kapitlene har sine egne titler. Det er sykt lenge siden jeg har lest noen bøker som har kapitler der det ikke bare står "Kapittel 1" osv. Derfor synes jeg det er fint at denne serien har det. Hva liker dere best? Kapitler med eller uten titler? Noen ganger kan titlene bli litt avslørende, men jeg liker de ganske godt. Spesielt de i Percy Jackson-serien.

Som jeg nevnte, elsker jeg verden Cassandra Clare har skapt. Hun har bygget opp verden sin sånn at den virker veldig troverdig, selv om den er utrolig usannsynlig (jeg håper det gir mening.) Men jeg merker at hun har brukt mye arbeid og energi med å lage denne fantastiske verdenen (skulle ønske jeg var en Shadowhunter. . .)
"The worldbuilding" er definitivt det beste med City of Ashes, sammen med handlingen og alt det spennende som skjer. Det som trekker litt ned er at jeg ikke bryr meg så mye om karakterene enda. Kanskje det er fordi dette er bok 2, og jeg må lese flere bøker før jeg får en skikkelig "connection" med dem. Jeg liker dem som karakterer, men ikke mer enn det. Men jeg håper det endrer seg i løpet av serien.

Jeg liker veldig godt hvordan Cassandra Clare har planlagt nesten hele serien på forhånd. Alt hun skriver passer utrolig bra sammen, og det er morsomt hvordan mysterier løser seg gjennom bøkene, som om de var planlagt helt på starten av serien.

Som jeg skrev tidligere, begynner jeg virkelig å like denne serien. Bøkene blir bare bedre og bedre! Jeg har allerede lest bok tre, og elsket den! (Denne anmeldelsen er basert på meningen min av City of Ashes, før jeg leste bok tre.)
Hvis du liker Paranormal-aktige bøker er dette serien for deg! Og hvis du ikke har lest bøker fra Paranromal-sjangeren før, er dette serien å starte med:)
Opprinnelig publisert her!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Synes egentlig at bok nummer 1 var bedre. Av og til likte jeg ikke måten den var skrevet på, og følte at Jace sin personlighet var forandret. Men var allikevel en god bok, og jeg gleder meg til neste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rett etter at jeg leste ferdig City of Bones startet jeg på City of Ashes. Jeg var allerede dypt inne i denne verdenen Cassandra Clare har skapt, og jeg skulle ønske jeg kunne begynne på den tredje boka med en gang nå, men den har jeg dessverre ikke. Jeg må vente med resten av serien til jeg kommer meg til byen og får kjøpt resten av bøkene.

Historien var like spennende i City of Ashes som i City of Bones. Den fortsetter en liten stund etter den første boka, og jeg likte godt at det ikke gikk så lang tid mellom de to bøkene. Derfor var det fint å kunne fortsette å lese om den samme verdenen med en gang. Jeg liker egentlig ikke når det går for lang tid mellom hver gang jeg leser bøker i samme serie. Jeg glemmer deler av historien hvis det tar for lang tid.

Det jeg likte aller best med City of Ashes er hvor mye mange av karakterene utvikler seg, og jeg ble enda mer glad i dem. Spesielt godt likte jeg hvordan Alec har forandret seg. Alec er seriøst den beste karakteren i hele serien. Jeg skjønner veldig godt hvorfor han reagerer slik som han gjør, (ikke det at jeg har vært i lignende situasjoner).

Jeg skjønner meg fortsatt ikke på Jace. Seriøst, hva er det han vil? Det var en del ganger jeg var overbevist om at han kom til å ta noen forferdelige valg, og det irriterte meg. Det gikk jo bra da, men likevel... Jeg blir så lett flau på andres vegne, og det var ikke langt unna at Jace gjorde meg flau. Heldigvis vokste han også som karakter, og det ble bedre etterhvert.

Jeg likte veldig godt å lære mer om verdenen Cassandra Clare har skapt, og jeg skulle ønske jeg hadde bok tre, City of Glass. Jaja, jeg får vel bare vente med å lese den til jeg får kjøpt den... Jeg anbefaler virkelig denne serien.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Da jeg var liten, fant jeg ut at hvis du sier det samme ordet om og om igjen, så virker det til slutt helt meningsløst."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"I can't believe he came here," Clary said.

"I can't believe you know someone named Freaky Pete," said Simon.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jace gliste. "Kom igjen, da, du har vel en forbi eller to. Hva er du redd?" Alec tenkte seg om et øyeblikk. "Edderkopper," sa han. Clary snudde seg rundt mot Luke. "Har du en edderkopp et eller annet sted?" Luke så irritert ut. "Hvorfor skulle jeg ha en edderkopp? Ser jeg ut som en som samler på edderkopper?" "Unnskyld at jeg sier det," sa Jace, "men du ser faktisk sånn ut."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jace hadde virket helt uberørt, men ut fra det Simon hadde sett av ham, var han ikke i tvil om at han kunne ta livet av opptil flere personer i løpet av en formiddag for så å gå på kafé og spise kake.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"I don't want to be a man," said Jace. "I want to be an angst-ridden teenager who can't confront his own inner demons and takes it out verbally on other people instead."

"Well," said Luke, "you're doing a fantastic job."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Jeg vil ikke være en mann,» sa Jace. «Jeg vil være en usikker ungdom som ikke klarer å leve med sine indre demoner, og som tar dritten ut på alle andre i stedet.»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Bøker fre min ungdomstid, men også ungdomsbøker jeg leser nå.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Synes det var veldig greit å lage liste over bøker etterhvert som jeg leste dem i fjor, så tenkte å gjøre det samme i år. :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ein liten liste så eg kan prøve å ha oversikt på hvor mange bøker eg kjøper :)
Og også de eg får i gave eller leseeksemplar av :)
Desverre får jeg ikke lagt inn alle da jeg ikke får lagt inn de danske og svenske bøkene. Men her dreier det seg bare om noen få :) Så totalt hadde jeg ca. 100 nye bøker :O


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en samling over alle bøkene jeg har lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål: 50
Lest: 58


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok på mer enn 500 sider
En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
En bok med et nummer i tittelen
En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
En morsom bok
En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
Et mysterium eller en thriller
En bok hvor tittelen kun er ett ord
En novellesamling
En bok hvor handlingen foregår i et annet land
En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
En bok en venn har anbefalt deg
En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
En bok basert på en sann historie
En bok fra bunnen av leselista di
En bok moren din elsker
En bok som skremmer deg
En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
En bok som du fullfører på en dag
En bok med antonymer i tittelen
En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole

En bok med en farge i tittelen
En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
En bok du eier, men aldri har lest
En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig

33/50


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den himmelske ilds by" av Cassandra Clare
 • "De fortapte sjelers by" av Cassandra Clare
 • "City of Heavenly Fire (The Mortal Instruments)" av Cassandra Clare
 • "Den mekaniske prinsen" av Cassandra Clare
 • "De falne englers by" av Cassandra Clare
 • "Glassbyen" av Cassandra Clare
 • "Den mekaniske engelen" av Cassandra Clare
 • "Clockwork Prince (Infernal Devices)" av Cassandra Clare
 • "City of Bones (Mortal Instruments)" av Cassandra Clare
 • "Stillhet" av Becca Fitzpatrick
 • "Til jeg dør" av Amy Plum
 • "Finale" av Becca Fitzpatrick
Alle bokanbefalinger for dette verket