De som ikke finnes

av (forfatter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.66 (65 terningkast.)

160 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Line Tidemanns eksemplar av De som ikke finnes

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norsk 2014

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202417949

EAN 9788202417949

Språk Bokmål

Sider 174

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 38 21 1 1 0

Bokomtaler

Å lese denne ungdomsromanen var både en fin og fæl opplevelse.
Fin; fordi jeg møtte igjen Samuel fra Ghana som jeg også hadde lest om i boka Barsakh av samme forfatter. Han hadde nå gjort sitt andre forsøk på å komme seg til Europa, skaffe seg jobb og derved en fremtid. Han hadde så langt lykkes, og boka starter med at han oppsøker Emilie i Norge.
Fæl; fordi at selv om selve jegpersonen i boka er en fiksjon, så er det likevel en realitet at mennesker gjennomlever samme type lidelser "as we speak" kun med det som mål å skape seg en god fremtid.

Denne romanen er absolutt politisk, og det var for meg befriende å lese litteratur for ungdom som har et tydelig budskap og tar side i samfunnsdebatten. Jeg leser mye om kjærlighet (vel og bra), Rysjedame#2 leser mye fantasy(også vel og bra), men denne boka tar opp et aktuelt samfunnstema på en forståelig måte for ungdom. Stranger formidler så bra følelsen av å ikke høre til noe sted, ja, kort sagt, ikke finnes:
"Det verket i fingrene. Hadde han vært som alle de andre i byen, da hadde han dratt til legen. Da hadde han fått tatt røntgenbilde av hånden, fått sårsalve, bandasje, en sykemelding, men han er ikke som dem. Fingrene må bare verke, for heller ikke de finnes. Verkingen finnes ikke. Smerten hans finnes ikke."(Stranger, 2014, s. 126)
Denne boka egner seg godt for ungdommer i vgs (som jo er vår målgruppe), den er lettlest, noe som gjør den ekstra aktuell til lesing på yrkesfag.
Hjerteskjærende lesing, anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest Barsakh, Verdensredderne og De som ikke finnes. Alle tre er ungdomsbøker skrevet av den norske forfatteren Simon Stranger. De som ikke finnes ble kanskje den sterkeste boken for meg. Som sagt har jeg mye med flyktninger å gjøre. Men jeg møter ikke på dem som er papirløse, som har blitt smuglet hit eller som har rømt fra mottak. Historien til Samuel er så sterk at den er kvalmende. Den er umulig å ta inn over seg og en klarer ikke bære at mennesker har det sånn. Samtidig ser vi skjebner som ligner hans eller som har det helt forferdelig grusomt på andre måter, på TV og i avisene hver dag. Det er nok til å rive sjelen ut av en.

Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"De som ikke finnes" er en viktig bok. Den er spennende, har troverdighet nok og reiser viktige spørsmål. Mange av elevene mine vil ha godt at å lese denne. Det er imidlertid problematisk for meg at boken ender som den gjør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eirik Elvestad
De som ikke finnes
Boka "de som ikke finnes" er skrevet av Simon Stranger. Boka handler om Emilie som er på ferie på Gran Canaria og der møter hun flyktningen Samuel som har reist med båt fra vest-Afrika. Emilie hjelper Samuel med å flykte fra politiet. Men han blir tatt og sendt tilbake til Afrika. Emilie gir han adressen sin for å få brev, men plutselig en dag våkner Emilie opp av noen som banker på vinduet sitt.
Jeg likte denne boka fordi den ga meg et nytt syn på flyktninger og den var spennende hele tiden. Jeg vil anbefale boka for 14 og oppover fordi den er ganske sterk og rørende. Jeg vil gi den terningskast 5.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Stadig flere bøker tar for seg dette temaet.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker til barn og ungdom med kulturmøte som tema


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litteraturfestivalen Kapittel går av stabelen her i Stavanger 14. - 18. september. Årets tema er vandring. Vi på biblioteket har laget en liste med over hundre aktuelle bøker til festivalen.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle bøkene jeg har lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dropout" av Annette Münch
 • "Stupekontroll" av Neha Naveen
 • "Verdensredderne - roman" av Simon Stranger
 • "Zweet" av Marit Kaldhol
 • "#alfahann" av Jan Tore Noreng
 • "Ord på S" av Guro Hoftun Gjestad
 • "Du og jeg ved daggry" av Glenn Ringtved
 • "1957 - en roman om det som kunne ha skjedd" av Jon Ewo
 • "Og hjertet mitt bare" av Elen Betanzo
 • "Slipp hold" av Heidi Sævareid
 • "Ikke si at du er redd" av Giuseppe Catozzella
 • "Bouvetøya 2052 - roman" av Lars Mæhle
Alle bokanbefalinger for dette verket