Verdensredderne

roman

av (forfatter).

Cappelen Damm 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.38 (37 terningkast.)

124 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boka om Emilie og Samuel.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788202361709

EAN 9788202361709

Omtalt sted Norge Bangladesh

Språk Bokmål

Sider 194

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 10 18 3 0 1

Bokomtaler

Dette er en ungdomsroman som handler om å engasjere seg litt utover det vanlige. Emilie trekkes inn i en hemmelig gruppe og forelsker seg i Antonio. Kjærlighet og politisk engasjement. De har hemmelige aksjoner som går lenger og lenger ut i det ekstreme, men engasjementet er grunnet på et oppriktig ønske om en bedre verden. Jeg ville kanskje svart på samme måten som faren til Emilie når de står og diskuterer hvorfor det er så galt å spise den kyllingen som er frabrikkprodusert:
"Hvet du hva, Emilie? Jeg tror faktisk du har rett, men det er viktig å la hodet avgjøre slike ting, ikke følelsene. Ellers blir det ikke vitenskap, eller hva heter det på norsk...? Forskning. Da blir det bare fanatisme. Følelser uten rot i den virkelige verden, sier han og skrur ned temperaturen på komfyren."
Men det er jo følelsene som gjelder for ungdommen! Alt var jo mye "enklere" når man var ung, idealismen sterkere. Jeg ser meg selv i speilet og tenker som så at jeg har mistet mye av engasjementet mitt. Og er det noe bra, egentlig? Stranger setter søkelyset på så mye som er feil og korrupt i forbrukersamfunnet vårt. Det er ikke bare ungdommene som trenger å lese dette.
Men....Mac`en min får du aldri....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest Barsakh, Verdensredderne og De som ikke finnes. Alle tre er ungdomsbøker skrevet av den norske forfatteren Simon Stranger. De som ikke finnes ble kanskje den sterkeste boken for meg. Som sagt har jeg mye med flyktninger å gjøre. Men jeg møter ikke på dem som er papirløse, som har blitt smuglet hit eller som har rømt fra mottak. Historien til Samuel er så sterk at den er kvalmende. Den er umulig å ta inn over seg og en klarer ikke bære at mennesker har det sånn. Samtidig ser vi skjebner som ligner hans eller som har det helt forferdelig grusomt på andre måter, på TV og i avisene hver dag. Det er nok til å rive sjelen ut av en.

Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En ungdomsroman om aktivisme. En gjeng ungdommer bestemmer seg for å bekjempe urettferdighet. De går til angrep på motebransjen på vegne av barnearbeidere og underbetalte arbeidere, mot teknologi-industrien og kjøttindustrien. Innad i gruppa lurer små intriger og kampen for å få mest mulig oppmerksomhet i media gjør at de hele tiden tøyer grensene. Parallelt får vi høre historien til en av barnearbeiderne i Bangladesh.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jeg er forfatteren som skriver disse ordene, og som håper at de virker, at de virkelig kan gjøre en forskjell. At jeg også kan gjøre en forskjell. Kan jeg det? Er ikke jeg like skyldig som alle andre? Jeg skriver disse ordene på tastaturet til en iMac. Ved siden av meg står en skål med sjokolade. Hvem skrudde sammen maskinen? Hvem plukket kakaoen? Hvem sydde buksene jeg har på meg, eller skrudde sammen lekene barna mine fikk til jul?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Utstilling laget på jobben.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Playback - fortellinger" av Liv Eirill Evensen
 • "Svart som ibenholt" av Salla Simukka
 • "Dropout" av Annette Münch
 • "Fra Oslo til Lahore" av Mahmona Khan
 • "Dagen vi drømte om" av Bjørn Arild Ersland
 • "Spranget" av Heidi Sævareid
 • "Det jenter er lagd av" av Elana K. Arnold
 • "#alfahann" av Jan Tore Noreng
 • "De som ikke finnes" av Simon Stranger
 • "Stupekontroll" av Neha Naveen
 • "Ord på S" av Guro Hoftun Gjestad
 • "Alt jeg sier er sant" av Lisa Bjärbo
Alle bokanbefalinger for dette verket