Søk i diskusjoner, lister og sitater:

Viser 51 til 60 av 103 treff på john fante.

Norway-cup startar i helga. Det blir ein del venting mellom kampane, så då kan det fort bli tid til ein del lesing. Kanskje. Vi får sjå. Moro blir det uansett.

I går (fredag) ettermiddag blei eg endeleg ferdig med En bønn for Owen Meany av John Irving, eg fattar ikkje korleis eg klarte å bruke så lang tid på denne. Vidare har eg kome 1/3 i veg i Go Set a Watchman av Harper Lee. Skrudde ned forventningane så godt eg klarte før eg starta, og det fungerte greit. Kosar meg med denne. Tippar eg er ferdig med den før helga er over.

Vidare har eg pakka med meg Vent til våren, Bandini av John Fante, Victoria av Knut Hamsun samt O Arroz de Palma av Francisco Azevedo (på norsk:Livet i et riskorn/Tante Palmas ris) til Norway-cup. Greier eg å lese igjennom alle desse før veka er over, så kan det vere eit teikn på at eg er for lite interessert i fotball.

God Helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Heime att frå Norway Cup! Det blei tid til ein del lesing også, men eg hadde tatt med nok lektyre med god margin, bortsett frå at eg burde hatt med ei lydbok til. A Journey to the Interior of the Earth (Jules Verne) tok slutt litt for tidleg på heimturen i natt.

John Fante sin Vent til våren, Bandini! blei eg ferdig med på laurdag, og har kome eit godt stykke på veg i Victoria av Hamsun. I tillegg er eg i gang med ei brasiliansk bok, O Arroz de Palma. Lettlest og fin.

Det er uvisst om eg kjem i gang med ei ny bok på norsk i helga, men skulle det skje så blir det kanskje Den siste revejakta av Ingvar Ambjørnsen. Lenge sidan eg har lest noko av han no. Med regn og surt ver så freistar det i alle fall meir å halde seg i lesestolen enn å gå ut.

God helg, det som er att av den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

John Fante eren av mine absolutte favorittforfattere, så jeg er litt nygsjerrig på hva du synes om den føreste romanen i Bandini-kvartetten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vil jeg våge påstå at du har mye godt lesestoff å glede deg til :-) Jeg leste min første Fante-roman som tenåring (for en evighet siden, med andre ord). Den gjorde et voldsomt inntrykk, og bøkene hans har fulgt meg siden.

John Fante skal jo forresten ha vært Charles Bukowskis store forbilde. Hvis du blar deg litt nedover i denne tråden, vil du finne en del innlegg om det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

No har eg latt undermedvitet arbeide eit par dagar, men eg greier framleis ikkje å kome på kva for ei bok det kan dreie seg om. lLiv og skjebne har eg ikkje lest, men kan ikkje utelukke at eg har uttalt i ein eller samanheng at den ser spanande ut. Men igjen, det kan eg ikkje hugse.

Kan det dreie seg om nokon av dei følgende bøkene, som eg har kommentert i diskusjonar om?
- Marsboeren (Andy Weir).
- Vent til våren, Bandini! (John Fante) eller ei av dei andre bøkene i Bandini-kvartetten? Spør støvet er vel den mest kjende av dei.
- Den fremmede (Albert Camus), eller kanskje den nye mot-forteljinga The Meursault investigation (Kamel Daoud)

Tre skudd i blinde, eller i det minste med sterk synshemming.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ser at du har mange av bøkene og forfatterne jeg ville anbefale deg i bokhyllene dine her på Bokelskere, bla. Günter Grass, Georges Perec, Dostojevskij, Ishiguro, Miguel de Cervantes Saavedra, Joyce Carol Oates og José Saramago. Men det er jo så mange gode forfattere og fine bøker, og jeg anbefaler deg på det varmeste å lese noen av disse:

Infinite Jest av den amerikanske forfatteren David Foster Wallace (1962–2008).

Jesus' Son en novellesamling av den amerikanske forfatteren Denis Johnson (1949–). Har skrevet litt om den her på bokelskere.

En av trilogiene til den kanadiske forfatteren Robertson Davis (1913–1995) – The Salterton Trilogy, The Deptford Trilogy eller The Cornish Trilogy – de er fantastiske alle tre!

En av bøkene til den fantastisk amerikansk forfatteren John Fante (1909-1983). Den mest kjente romanen hans er vel Wait Until Spring, Bandini (1938) (norsk tittel: Vent til våren, Bandini). Jeg synes Dreams from Bunker Hill (1982) og The Road to Los Angeles (1985 og altså utgitt posthumt), er vel så bra.

Historien av den italienske forfatteren Elsa Morante (1912-1985).

En av de tidlige romanene til den australske forfatteren Peter Carey (1943–), enten Tax Inspector eller Illywacker. Carey har vunnet Booker-prisen to ganger, riktignok for senere utgivelser. samt vært med på å skrive filmmanus til Wim Wenders filmer Until the End of the World og Bliss . Har lest mye av ham og synes de første er best.

Noe av Stig Sæterbakken (1966-2012). Han skrev etter min mening fantastisk godt og særegent. Av romanene hans er min favoritt S-trilogien, som består av Siamesisk (1997), Selvbeherskelse (1998) og Sauermugg (1999). Han skrev også essay, og samlingene jeg liker best er Dirty Things (2010) og Ikke noe av dette handler om meg selvbiografiske notater (2016).

Henri Duchemin and His Shadows av den franske forfatteren Emmanuel Bove (1898–1945). Den foreligger også på norsk med tittelen Mine venner. Fantastisk sterk og original novellesamling om ensomhet.

Noe av den italienske forfatteren (1943–2012) Antonio Tabucchi. Ser du har min favoritt av ham, Ifølge Pereira, i hylla, men hva med hans Fernando Pessoas tre siste dager?

Til slutt sjanser jeg på å anbefale trilogien Orbitor av den rumensk forfatteren Mircea Cartarescu (1956–). Den består av Orbitor venstre vinge, Orbitor kroppen og Orbitor høyre vinge. Når jeg skriver «sjanser på», skyldes det at jeg foreløpig bare har lest den første, fordi den var så bra at jeg sparer på de to siste.

Håper du finner noe her som frister og at det i så fall faller i smak :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så fint at jeg kunne tipse om bøker og forfattere du ikke kjenner fra før :-)

Ser forresten at jeg hadde rotet når det gjelder John Fante. Han skrev både romaner og noveller. Og alle de jeg anbefalte deg, er romaner, Har rettet det nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sidan du spør; her er ei liste.
Stort sett forfattarar du ikkje har lest frå før (i alle fall er dei ikkje i boksamlinga di), brukbar blanding av gamalt og nytt, ein viss geografisk spreiing, og stort sett lettleste og fengande (trur eg) bøker.
Ein god del av bøkene har eg lest sjølv, andre stend høgt på ynskjelista eller leseklare i bokhylla.
Lukke til med leseåret 2018!

Chimamanda Ngozi Adichie: En halv gul sol

Jorge Amado: Tereza Batista

Ingvar Ambjørnsen: Hvite niggere

Jane Austen: Pride and prejudice

Kerstin Ekman: Hunden

John Fante: Vent til våren, Bandini!

Edvard Hoem: Mors og fars historie

Tove Janssen: Sommerboken

Lloyd Jones: Mister Pip

Selma Lagerlöf: Keiseren av Portugalia

Michel Laub: Fallet. Dagboknotater

Mikael Niemi: Populærmusikk fra Vittula

Neville Shute: En by som Alice

Brian Selznick: Oppfinnelsen av Hugo Cabret

Jeanette Walls: Krystallslottet

Kjell Westö: Svik 1938

Jan Wiese: Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede

Markus Zusak: Boktyven

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, en fantastisk roman!

John Fante er en av mine absolutte favoritter, og en forfatter som har vært med meg siden ungdommen. Han var åpenbart et av Charles Bukowskis store forbilder – linker til en tråd om det her på Bokelskere for fem år siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne likte jeg virkelig.
Handlingen er lagt til USA etter andre verdenskrig, i første rekke Hollywood, og inneholder mange referanser til film og også litteratur. Hovedpersonen er den kanadiske krigsveteranen Walker, som kommer hjem fra krigen i Europa med en følelse av fremmedgjorthet. Vi følger ham på en reise tvers over USA, fra New York til California, der han bosetter seg i Bunker Hill i Los Angeles og begynner å skrive for en avis.

Romanen minner meg litt om en av yndlingsforfatterne mine, John Fante. Ikke bare fordi mye av handlingen er langt til Bunker Hill i Los Angeles og hovedpersonen i The Long Take er skribent, men like mye på grunn av tonen og stemningen i romanen.

Språket er fantastisk vakkert og poetisk; ikke så rart kanskje, i og med at Robertson er en kjent skotsk poet som har vunnet massevis av priser. Dette er hans første roman. Bare åpningen er et nydelig dikt i seg selv:

And there it was: the swell
and glitter of it like a standing wave
the fabled, smoking ruin, the new towers rising
through the blue,
the ranked array of ivory and gold, the glint,
the glamour of buried light
as the world turned round it
very slowly
this autumn morning, all amazed.

Jeg håper virkelig det kommer flere romaner fra Robertsons hånd. Romanen er nominert til Man Booker-prisen. Det er mange sterke kandidater på langlisten i år, og av mine foreløpig tre favoritter – Sabrina av Nick Drnaso (USA), From a Low and Quiet Sea av Donal Ryan (Irland), og denne – håper jeg på Donal Ryan eller Robertson. Til slutt: Jeg har lest denne på Kindle og hørt den som lydbok og gir en stor honnør til oppleseren, Kerry Shale, som gjør en fabelaktig jobb.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

MathiasAlice NordliTorill RevheimBeathe SolbergKaramasov11Kirsten LundBenteHilde Merete GjessingJulie StensethAnniken RøilAnne-Stine Ruud HusevågPrunellaRufsetufsaMads Leonard HolvikSissel ElisabethTralteLailaBjørg RistvedtOddvarGMorten MüllerKatiMaiFrisk NordvestEivind  VaksvikMarenPiippokattaCathrine PedersenCarine OlsrødIdaStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudsomniferumGrete AastorpKjerstiSigrid Blytt TøsdalbrekHilde VrangsagenLiv-Torill AustgulenStein KippersundHarald KReidun Granberg