God helg, folkens! Det ble fredag denne uken også :-) Jeg har fortsatt ikke mulighet til å lese, eller å se noe særlig på tv, men nå har jeg funnet fram Pod-casten Serial og har tenkt til å høre på den i helga. Det får gå som lesestoff denne gangen.

Håper dere får en fin helg, bokelskere!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 22 svar.

God bedring til deg Vibeke. Håper det går bra med deg. :)

Nå er helga over, og hverdagen har startet igjen. De siste ukene/helgene har jeg holdt på med Beth Hoffman - Cee Cee Honeycutts reddende engler. Boka virker bra så langt. Leser mest krim til vanlig, men av og til kan det være bra for hjernen å lese annet enn kun blod og gørr. Trenger litt variasjon i bøkenes verden innimellom også. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk til alle som har ønsket meg god bedring de siste ukene. Etter en "kjapp" tur på sykehuset og bl.a. behandling for dehydrering/underernæring ser det endelig ut til at formen er på riktig vei :-) Evig optimist som jeg er så regner jeg med å komme sterkere tilbake neste helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

God bedring, Vibeke:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så kjedelig med så dårlig form! Ønsker deg masse god bedring!!

Jeg avsluttet "Svar hvis du hører meg" av Ninni Schulman på fredag. Likte den veldig godt, og gleder meg til neste bok på norsk. Ser det har kommet ei til i Sverige. Noen som vet når den kommer her?

Ellers har jeg lest et par "Hund & fritid" blader, sett hele sesongen med "Kodenavn Hunter", kommet godt i gang med "Megele zoo" på lydbok og nå i ettermiddag har jeg begynt på "Dager med blå himmel" av Jennifer Niven. Liker sistnevnte foreløpig og håper det skjer litt mer enn det helt opplagte!

Siste dag av ferien i dag og jeg ser frem i mot å begynne å jobbe igjen!
Ute hamrer Tor med hammeren, så jeg skal bare kose meg inne resten av dagen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heime att frå Norway Cup! Det blei tid til ein del lesing også, men eg hadde tatt med nok lektyre med god margin, bortsett frå at eg burde hatt med ei lydbok til. A Journey to the Interior of the Earth (Jules Verne) tok slutt litt for tidleg på heimturen i natt.

John Fante sin Vent til våren, Bandini! blei eg ferdig med på laurdag, og har kome eit godt stykke på veg i Victoria av Hamsun. I tillegg er eg i gang med ei brasiliansk bok, O Arroz de Palma. Lettlest og fin.

Det er uvisst om eg kjem i gang med ei ny bok på norsk i helga, men skulle det skje så blir det kanskje Den siste revejakta av Ingvar Ambjørnsen. Lenge sidan eg har lest noko av han no. Med regn og surt ver så freistar det i alle fall meir å halde seg i lesestolen enn å gå ut.

God helg, det som er att av den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

John Fante eren av mine absolutte favorittforfattere, så jeg er litt nygsjerrig på hva du synes om den føreste romanen i Bandini-kvartetten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trilla ein 5'ar på den. Eg er ganske streng på terningkasta, så det betyr at eg likte den veldig godt. Spesielt vil eg framheve at det innimellom var reine perler av språklege bilete i teksta.

Det var Jo Nesbø som tipsa meg om denne forfattaren, gjennom Harry Hole som las Fante i boka Panserhjerte. Dette fekk meg til å starte denne diskusjonstråden, som igjen leia til at eg bestilte Vent til våren, Bandini!. Og etter å ha lest den, kan eg garantere at eg kjem til å lese fleire av bøkene hans.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da vil jeg våge påstå at du har mye godt lesestoff å glede deg til :-) Jeg leste min første Fante-roman som tenåring (for en evighet siden, med andre ord). Den gjorde et voldsomt inntrykk, og bøkene hans har fulgt meg siden.

John Fante skal jo forresten ha vært Charles Bukowskis store forbilde. Hvis du blar deg litt nedover i denne tråden, vil du finne en del innlegg om det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men korleis kom du over Fante i si tid? Den gule serie? Eg har forstått det slik at han var forholdsvis ukjend fram til for få år sidan.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, nå spør du vanskelig. Det er så lenge siden, og jeg husker ikke helt. Jeg leste eller hørte vel om ham og ble nysgjerrig. Men jeg vet i hvert fall at jeg leste bøkene på engelsk, ikke norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er godt i gang med Monster av Jørgen Jæger og jeg leser videre i mursteinen: Needful Things av min forfatterhelt Stephen King. Og jeg burde sove for lenge siden, men jeg og Jon Blund har ikke vært særlig venner de siste årene, haha ... God helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg les bok nummer fire i Jan Guillou sin eminente serie Det store århundret; Ikke ville se. I denne boka får me følgja dei tre brødrene Lauritzen og familiane deira vidare. Me er komne fram til året 1940 i denne boka.
Som attåtbok har eg ei krimbok med handling frå Shetland; Hvite netter av Ann Cleves.

God helg til alle - og spesielt til deg, Vibeke. Håpar leseformen kjem tilbake til deg snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg mottok et nytt manus fra forlaget i går som de ønsker at jeg testleser, så jeg skal kose meg med det i helgen. Fikk lest fem kapitler i går, men kan ikke si at jeg har klart å danne meg noen spesiell mening om boken ennå. Ellers er jeg straks ferdig med lydboken Katalysatormorden av Hans Olav Lahlum, en god bok som passer seg godt som lydbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stakkars deg da! God bedring/helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har på sein kveldstid denne uka jobba meg sakte og sikkert mot slutten av Skipper Worse av Kielland. Helga står altså lesemessig i Kiellands navn. Da blir det Arbeidsfolk av samme mann neste uke. Og litt maling. Og litt trening. Og litt ingenting ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helgen leser jeg ; Bursdagsgaven av Sue Monk Kidd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser for tida Murakamis 'Den fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår'. Det er herleg å returnere til 'the Murakami state of mind', det er eit par år sidan sist eg leste noko av han.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på med Jaume Cabre sin Jeg bekjenner. Fantastisk bok. Men den er lang og tar lang tid å lese,men nyter hver side. Men må stadig gjøre små digresjoner,umulig å holde seg til en( bok), så denne uka har jeg vært innom en biografi om Olav den hellige,bl.a.. Og nå har jeg akkurat fått Shakespeares Henrik den fjerde,men den krever vel litt mer enn å være en digresjon.
God helg til alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga har jeg tre bøker som jeg skal veksle på å lese.

Landstrykere av Knut Hamsun. Siden boken kun leses i senga når jeg legger meg så går det sakte. Har holdt på med boken i et par uker og trenger nok en uke til på den. Liker historien og Hamsun skriver godt.

Noveller i utvalg av Johan Borgen. Jeg liker godt å lese noveller og forfatteren sin novelle Kaprifolium leste jeg for lenge siden og den var så utrolig fin at jeg derfor gleder meg veldig til å lese flere noveller av han.

En håndfull lengsel av Bjørg Vik. Dette er også en novellesamling som jeg ble anbefalt på biblioteket. Har ikke lest noe av henne så det blir spennende.

God helg til dere og fortsatt god sommer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For meg har det gått i tegneserier denne uka, har lest 3 stk Billy bøker, Billy volum 9, 10 og 11 den komplette samlingen striper og søndagssider, og forsetter med dem i helga, har 4 bind igjen og lese, volum 12, 13, 14 og 15.

Hvis jeg vil ha en vanlig bok å lese på, har jeg så vidt begynt på Dovrefjell i tusen år - mytene, historien og diktningen av Gro Steinsland.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har vært stille fra meg en stund, men lese har jeg jo gjort.

I helgen skal jeg ta fatt på The Meursault Investigation av Kamel Daoud, der forfatteren dikter videre på historien i Albert Camus’ Pesten, men fra et annet perspektiv. Spennende, gleder meg til denne. Er så lenge siden jeg leste Pesten at jeg leste denne lille, store boka om igjen i går og i dag.

På lydbok har jeg omsider fått begynt på A Brief History of Seven Killings av Marlon James, som jeg kjøpte i fjor vår. Forfatteren er jamaicaner, og romanen handler om drapsforsøket på Bob Marley, men skildrer også livet på Jamaica og livet til jamaicanere i utlendighet, i 1970- og 80-årene med en rekke ulike fortellerstemmer. Det er James’ tredje roman, men den første jeg leser av ham.

I tillegg er jeg godt i gang med Vår verden er dugg av Tor Åge Bringsværd, en forfatter jeg setter enormt stor pris på, og også denne romanen faller så absolutt i smak foreløpig.

Riktig god helg til alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne Midtsundhelene ødegårdAnne-Stine Ruud HusevågIrakkEckhoffBertyHarald KRandiAPia Lise SelnesJulie StensethMorten BolstadEivind  VaksvikTheaKaren Ramsvikingar hVannflaskeBjørg Marit TinholtLeselindaMarkus SAnneWangHarald AndersenAtmanMerethe SolstadSraDevoralibrosTore OlsenKaramasov11Marit AamdalalpakkaBente NogvaHilde H  HelsethRandi Annie FramnesLama Diehl-DahlGroAnne Lise JohannessenErikVidar RingstrømMartine (@martineleser)Ingunn Øvrebømay britt FagertveitTonesen81