Jeg slutter meg til de som er skuffet over denne boka - de to viktigste grunnene er

  • dette er ikke krim, og jeg fikk boka gjennom krimbokklubben; veldig
    feil innhold og handling etter de forventningene jeg da hadde
  • språket er dårlig; jeg må anta at det skyldes dårlig språkføring hos
    oversetter (noe jeg dessverre ofte synes jeg opplever der bøker oversettes fra nordiske språk til norsk)

Jeg har tidligere lest Dødsskipet og hadde blandete følelser for den også. Men den var i alle fall mye nærmere å være en krimbok enn den håpløst sammensurrete Jeg vet hvem du er-historien. Boka burde markedsføres som den overnaturlige spøkelseshistorien den er. Fra å gi forfatteren en sjanse har jeg altså gått til å unngå denne forfatteren fremover. Irriterende, egentlig - det er så mange gode bøker å lese at jeg føler meg snytt og for å ha kastet bort tiden på denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et godt og spennende nytt bekjentskap for meg. Ble litt overrasket over at det var ulike jeg-personer i bøkene, forventet kanskje at det skulle være en form for serie. Men det var bare å innstille hjernen på "ny bok" etter 256 sider - selv om jeg foretrekker én bok innenfor sine permer. Brutale historier begge to. Litt forutsigbart men absolutt et rikelig nok galleri av personer og hendelser til å holde meg engasjert. Jeg kaster meg ut i jakten på Gillian Flynns neste produksjon(er).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenk at jeg har hatt denne liggende så lenge uten å lese den! Da jeg først var i gang var den umulig å legge fra seg. Som de fleste andre sier; dette var knallbra! Jeg skal stå først i køen når neste Keplerbok kommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også krimelsker, og som din mann liker også jeg Adler-Olsen. Men Fjeld klarte jeg ikke, måtte rett og slett avbryte Skyggerom. Ikke på grunn av handling, men på grunn av språket. Sorry altså, men norske forfattere stiller jeg store krav til, kanskje mer enn til oversettere av utenlandske bøker.

Litt mer i spennings- enn krimsjangeren, men Lee Child sine bøker om Jack Reacher er veldig underholdende!

Jeg likte også veldig godt Kristina Ohlsson sine bøker (Askepott og Englevaktene). Og bøkene til Lars Kepler, hvis han ikke lest dem. Anbefales varmt herfra.

Håper du finner mye fint og god jul til dere! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sjelden jeg avbryter bøker, men denne klarte jeg ikke å lese ferdig. Mulig historien er veldig spennende, men etter omtrent 200 sider gav jeg opp på grunn av elendig språk og irriterende feil. Jeg har muligens en nedarvet korrekturlesernevrose og jeg forsøker alltid å ha et åpent sinn i forhold til forfatteres språklige frihet. Men når jeg leser at noen "skullet gå av med pensjon" eller at "termostaten viser åtte kuldegrader", ja da blir jeg bare sittende med rødblyanten... Vanligvis opplever jeg at det er oversettere som ikke yter forfatteren rettferdighet, men det er jo ingen unnskyldning for en norsk bok av en norsk forfatter.

Synd at en potensielt god bok ødelegges av dårlig språk! Å sammenligne med Jussi Adler-Olsen er forøvrig heftig, han liker jeg særdeles godt. Hvis noen klarer å overbevise meg om Fjells forfatterevner så skal jeg kanskje grave boka ut av hylla igjen. Ellers blir den nok bare stående ulest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var veldig glad for at denne boka kom, jeg har hele veien likt persongalleriet i denne serien. Merker at jeg også savner Jeffrey...

Selve krimhistorien var spennende nok, med en typisk Slaughter'sk måte å skru opp tempoet på mot slutten. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, for den må vel komme?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men du André - ettersom dette ser ut til å være en Betaversjon, er det ikke da mulig å kjøre den i test en stund parallelt med en versjon som brukerne kjenner seg igjen i? Noe sånt som beta.bokelskere.no og gjerne med et brukerpanel som frivillig bruker dette og kommer med tilbakemeldinger før det droppes på alle brukere?

Jeg er på ingen måte veteran her, men jeg stortrivdes som det var før (selv om det til tider gikk veldig tregt). Jeg er ikke "redd" for endringer og ville helt sikkert meldt meg frivillig til betatesting om spørsmålet hadde dukket opp.

Hele siten er jo genial, så selvsagt gir jeg ikke opp ennå. Bare et lite tips om å lytte til kundene, liksom :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for anbefalingen, Askepott er slukt i ræserfart og jeg likte den også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste den på to dager jeg også, etter anbefaling herfra. Veldig lesbar, godt driv i historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slutter meg til det Bill Clinton sa; "Jeg elsker Jack Reacher" :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne likte jeg. Som så ofte før havner jeg i feil ende av en serie, spørs om jeg må spore opp flere Alex Recht-bøker. Jeg fikk ganske tidlig mistanke om hvor løsningen lå, men det var likevel bra opprulling av saken. Tommel opp!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Dette var litt "en sjanse til" for meg og en Lindell-bok, jeg tviler på at det blir flere. Det blir for opplagt, for selvsagt-konstruert og jeg føler nesten jeg kunne skrevet det selv (og åpenbart blitt refusert hos alle forlag) ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hadde neppe maktet denne som lydbok, det var flere ganger jeg hadde behov for å bla et par sider tilbake, se på noe en gang til. Men boka var spennende den, på sin måte. Jeg har ikke lest andre Bjørn Beltø-bøker, men sjangeren begynner kanskje å bli litt velbrukt, om ikke oppbrukt. Får se om jeg hiver meg på en eller flere av de tidligere utgivelsene. Akkurat nå har jeg behov for noe annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annerledes av hr. Olsen - jeg har lest Avdeling Q-bøkene først og liker nok dem bedre. Men historien var absolutt leseverdig og troverdig, selv om jeg synes den var litt tung innimellom. Likte slutten veldig godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke lest Nesbø tidligere og kastet meg på - i kronologisk rekkefølge - nå i vår. Jeg er litt glad for at andre sier det du sier, i alle fall om denne første Hole-boka. For jeg ble ikke imponert av verken skrivestil, historien, løsningen eller persongalleriet forøvrig. I alle fall ikke av Hole-figuren. Jeg kommer vel til å gi resten en sjanse, men det får bli innimellom når jeg har "ingenting" å lese...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lest de andre, men det skal jeg gjøre snarest! Kjempebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke noe feel-good akkurat. Sikkert ufortjent at jeg bare gir den en femmer, for den er knallgodt skrevet. Men den mangler noe for å gjøre meg fornøyd. Jeg liker å være fornøyd etter å ha lest en bok. Denne gjorde meg mest deprimert og trist. Kanskje det forandrer seg om en stund når den er mer fordøyd. Hvis det skjer skal jeg komme tilbake og trille terning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

HelleAliceInsaneViggo Johan HansenHarald KBerit B LieErlend Risvik PaulsenDinaleser42VannflaskeBeathe SolbergMarit HåverstadIngunn SKrishConnieElin SkjerengLilleviEster SIdasveinAud- HelenJarmo LarsenRufsetufsaEli HagelundLars MæhlumGro-Anita RoenJulie StensethLisbeth Kingsrud KvistenBjørg L.alpakkaPer HellemJanne BrovoldTheaTove Obrestad WøienHildasiljehusmorGrete AastorpJakob SæthreGroDemeterIngeborg G