Hei. Jeg trenger julegavetips til min krimelskende mann. Er ikke glad i sjangeren selv, men min mann er ganske så kresen - han gidder ikke lenger lese halvgode bøker... Han likte godt Jussi Adler-Olsen, men kunne styre sin begeistring for Mons Kallentofts årstids-bøker. Noen gode tips?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 21 svar.

No er eg jo litt spent på kva du enda opp med å kjøpe...? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hørt at Islandsk krim skal være veldig bra, har ikke lest noe enda selv, men har det på leseplanen. Yrsa Sigurdardotti er forfatteren jeg tenker på da:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tony Hillermans bøker om Joe Leaphorn og Jim Chee er verdt å få med seg, litt annerledes krim hovedsakelig fra navahoenes indianerreservat. Men nok av mord og slikt noe for en krimelsker, samtidig får man et lite innblikk i navahoenes syn på verden og hvordan en gammel krigshest og en fersking har helt forskjellige syn på ting. Ferskingen er opptatt av de gamle tradisjonene, mens den eldre kollegaen er mer kynisk av seg og tror på fint lite utenom menneskets iboende fandenskap. Men innerst inne har han også en trang til å få løst sakene for å gjenopprette balansen i tingenes tilstand :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff, akkurat nå så jeg at du skulle ha til gave og ikke til deg selv, da har du ikke lyst på en brukt bok. Sorry.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så snille dere er! her er det stort engasjement, ser jeg. Kazinski har jeg ikke vært borti, bortsett fra at jeg kjente igjen forsiden da jeg så den avbildet. Den høres ut som et meget godt valg. De dødes tjern og bøkene om Dalgliesh har han nok lest for mange år siden, er jeg redd, men takk for tips om bøker som er noen år gamle likevel! Det kan godt være at mange ikke har fått dem med seg. Er det noen som har lest den nye til Jan Erik Fjeld: "Skyggerom" og kan si noe om kvaliteten på den? Han likte veldig godt den første - i likhet med mesteparten av Norges befolkning... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også krimelsker, og som din mann liker også jeg Adler-Olsen. Men Fjeld klarte jeg ikke, måtte rett og slett avbryte Skyggerom. Ikke på grunn av handling, men på grunn av språket. Sorry altså, men norske forfattere stiller jeg store krav til, kanskje mer enn til oversettere av utenlandske bøker.

Litt mer i spennings- enn krimsjangeren, men Lee Child sine bøker om Jack Reacher er veldig underholdende!

Jeg likte også veldig godt Kristina Ohlsson sine bøker (Askepott og Englevaktene). Og bøkene til Lars Kepler, hvis han ikke lest dem. Anbefales varmt herfra.

Håper du finner mye fint og god jul til dere! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skyggerom er bra, etter mi meining betre enn Tysteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"De dødes tjern" og "Døde menn går i land" har han kanskje gjort unna for lenge siden?

Hvis han liker historisk krim, kan Kurt Austs bøker fra Danmark/Norge rundt 1700 varmt anbefales, sammen med C. J Sansoms bøker fra 1540-tallets England. Begge seriene innholder p.t en håndfull bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kan jeg anbefale : "Den siste gode mann " av A.J. Kazinski .Bare fantastisk !!!! Mannen din skal ikke bli skuffet !!! Made in Quality ! Ric

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er veldig glad i P. D. James sine bøker om Adam Dalgliesh. God britisk krim, med gode skildringar. Lite blod og gørr, men likevel spennande. Dei fleste av desse bøkene er begynt å bli nokre år gamle, så det er vel kanskje truleg at ein krimelskar alt har lese dei?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Serien om Adam Dalgliesh gikk på TV for mange år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, eg veit det har gått som serie, men eg har aldri sett den, dessverre. Det er først dei siste åra eg har lese bøkene, så denne krimhelten er faktisk relativt ny for meg. Og med tanke på P. D. James sin forholdsvis høge alder er det vel kanskje ikkje truleg at det blir mange nye bøker frå ho.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

At du ikke har sett serien på TV kan bare være en fordel - da er det lettere å få utbytte av bøkene. For meg har TV-serien ført til at de eneste P. D. James bøkene jeg har lest, er de der Dalgliesh ikke er med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg har Roy Marsden som spiller Dalgliesh i serien, vært helt, helt riktig, - jeg tror jeg leste bøkene og så seriene omtrent på samme tid. Men senere har jeg hørt at P.D. James selv ikke var noe fornøyd med valget av skuespiller, at han ikke stemte med hennes helt! :(

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med mannen din både når det gjelder Adler-Olsen og Kallentoft! Vil for øvrig anbefale på det varmeste nok en dansk krim som jeg nettopp er ferdig med å lese-"Den siste gode mann" av A.J.Kazinski.Kjempebra bok med en litt anderledes vri. Denne hadde jeg virkelig problemer med å legge fra meg! Klikk på boka og les omtalen og se om dette kanskje kan være noe for mannen din. Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig med deg !!! Den siste gode mann av A.J. Kazinski ! Kjaere Gud ! Bare lykksalighet paa jorden ! Enda mer enn en "page turner" . Den slags boken har man lyst aa lese igjen og igjen ! Som franske folk sier : "Que du bohneur "!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he he... For et engasjement! Tommelen opp for det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har flere gode norske krimforfattere som er verdt å lese bl.a. Kurt Aust, Jørn Lier Horst og Jørgen Brekke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene til Hjort og Rosenfeldt om krimpsykolog Sebastian Bergman er absolutt verdt å lese for ein krimelsker! De har gitt ut to bøker så langt "Mannen som ikke var morder" og "Dødens Disippel". Begge er også nå i pocketformat, så da kan du kanskje kjøpe begge to... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du gir meg din adresse skal jeg sende deg "Dødens disippel", Jeanette, jeg pleier å resirkuelere de fleste krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arne Dahls bøker om A-gruppen. Bør leses i rekkefølge selv om de er frittstående, synes jeg. Man blir kjent med personene og det henvises av og til til ting som har skjedd før. Misterioso er den første boka i serien selv om den i første omgang ikke ble oversatt til norsk, men jeg tror den har kommet ut nå for ikke så lenge siden. Selv har jeg lest dem på svensk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Sæverhagen