Så sant, så sant. Det er noen dyktige mennesker som fronter et lite utvalg bøker slik at mangfoldet glipper. Jeg finner veldig gode lesetips her, og jeg vil bidra med Den lave himmelen av Anthony Marra, som jeg selv kom over på Bokelskere.no

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser min utgave på lesebrett, så jeg har ingen formening om tykkelsen på boka, men mistenker at den ikke ruver i bokhylla. Jeg er kommet forbi prologen, og finner språket herlig formelt og lavmelt, men med en selvsikkerhet og tyngde i all sin storhet, slik landet er. Mr Stevens henviser jo til denne storheten etter gleden av å nyte utsikten over det bølgende landskapet på sin første dag på reisen.
Gleder meg til fortsettelsen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var denne jeg tenkte å foreslå

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lånt ebok gjennom biblioteket, så jeg har så vidt kommet i gang. Har ikke lest noe av forfatteren fra før, så jeg ser frem til bekjentskapet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og jeg som har lest Folket på Innhaug for mange, mange år siden, men akkurat det husker jeg ikke. Takk for tipset, det frister med gjenlesing av hele serien nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen hjertelig takk for grundig og god forklaring. Det gir mening med rangering etter resultatet etter overhøringen. Tenk at det var slik, helt konkret, at dette ble veien inn i de voksnes rekker. Fascinerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så kjekt at du ordnet lenke, det ble så knotete på mobilen og andre oppgaver stod i kø

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt bibliotek har brukt Bookbites en stund, og jeg må innrømme jeg var veldig skeptisk til å begynne med. Jeg opplevde nok brukergrensesnittet som direkte dårlig. Nå derimot er jeg blitt veldig fortrolig med den, og erfarer også at utviklerene er lydhøre for tilbakemeldinger selv om jeg savner å kunne laste ned bøker til lesebrett. Jeg fortsetter bare med flere plattformer på samme vis som jeg veklser mellom håndholdt bok, ebok og lydbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var mange gode forslag, og jeg slenger også en norsk bok på bordet, denne gang Berge med Jan Kjærstad.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kan du noe om 1800-tallet? Jeg leser denne boken nå, og ble veldig nysgjerrig på det som var konfirmasjon på 1800-tallet. Er det noen som vet hva det innebar å stå for presten for 160 år siden? Jeg har forstått at det var ganske mye som stod på spill, men har ikke helt tråden på hvordan det påvirket livet videre for ungdommene. Jeg lurer også på hvordan ungdommene ble rangert under konfirmasjonen med nummer en som best. Hva betydde det? Så hvis du har noe eller mye kunnskap om attenhundretallet, så blir jeg veldig glad hvis du vil dele det med meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så synd.
Jeg ble stimulert til å velge meg en julebok, så jeg kommer til å lese Charles Dickens i jula. Ønsker deg en god førjulstid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også nettopp lest trilogien (bokklubbutgavene), og likte bøkene veldig godt. Ser det er kommet i nyutgivelse, pocket, så denne kan få et nytt gjennombrudd i Norge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den står klar i min bokhylle, har hatt den altfor lenge på leselisten. Jeg er klar for å gjøre noe med akkurat det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil denne gang foreslå Det synger i gresset av Doris Lessing.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En av mine favoritter, leser den gjerne igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der kom jeg til siste side og klapper igjen Dvergen. Dette var en bok med mange fasetter. Jeg lurer på om alt på et vis var motsatt? Motsatt på den måten at det Dvergen fant avskyelig, det fant hoffets beboere elskelig og vakkert, og det Dvergen fant attraktivt, det ble oppfattet av andre som kaldt og hardt. Jeg er full av beundring for forfatteren som evnet å sette ord i munnen på dette umenneskelige vesenet sånn at jeg kan si at dette var en virkelig god bok.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg synes også boka er bedre enn forventet, men å si at jeg koser meg med den blir en smule overdrevent. Det er så mye ondt, så kvalme tanker og refleksjoner, at det går tregere å lese selv om boka er kort. Jeg må ha jevnlige pauser rett og slett. Men boka er god, veldig god.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, han får det til å høre ut som han er ansatt som dverg, at det er en profesjon. Og han er tilsynelatende stolt av å være dverg, men han tåler likevel ikke andre dverger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva menes med å være dverg? Han sier så, Dvergen, Jeg er full av stolthet over å være dverg hos en sånn fyrste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lånt en bok fra biblioteket som består av Barabbas og Dvergen, den ble gitt ut i 1970 av Den norske bokklubben.Jeg må jo lese begge når boka først er kommet i hus, men først ut er Dvergen.
Jeg synes det utfolder seg en fascinerende form med direkte dagboknotater uten henvisninger til tid og sted. Blant annet sier Dvergen side 23 «For en skam! For en vanære! Aldri noensinne har jeg opplevd en forhånelse som den som er blitt vederfaret meg denne forferdelige dagen. Jeg skal forsøke å skrive ned det som har hendt meg, skjønt jeg aller helst ikke ville minne meg selv om det.»
Eller noen sider senere: «Angelica gikk gjennom salen i kveld.» Jeg opplever den umiddelbare gjengivelsen veldig leseverdig. Tommelen opp så langt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

moiraTine SundalIngunn STove Obrestad WøienVebjørn FagernesAnniken LTanteMamieEileen BørresenLogikaJan-Olav SelforsHarald KMarianne  SkageKarin  JensenBenedikteEvaNinaDagfinn JakobsenLine DahleMarianne AugustaJulie StensethJane Foss HaugenFinn Arthur JohansenNils PharoLibraritas vTorill Elisabeth Revheimingar hAstrid TobiassenRuneStjernekasttuhamreHildaBerit RBirkaHanne MidtsundLailaLisbeth Kingsrud KvistengretemorAlice NordliMereteAnette S