Dessverre har bibliotekene i Akerhus valgt å bytte leseapp for ebøker fra eBokBib til BookBites.

Jeg er en av dem som ikke liker den nye løsningen og savner eBokBib appen. Det viktigste for meg er å ha en ren og ryddig leseflate, uten unødvendige elementer tilstede. BookBites sin leseflate har flere unødvendige elementer og fyller heller ikke ut skjermen. Jeg synes den er uryddig og at unødvendig mye plass er satt av til ting som kunne vært skjult bak en nedfellsmeny.

I tillegg fungerer den ikke på mitt Androi 6.0 baserte e-blekk lesebrett (Boyue Likebook Mars)

Mer om dette i en liten videosnutt jeg har laget:
https://photos.app.goo.gl/d7nbnbAtR2LQPdnv7

Hvis noen er enige i mine synspunkter, eller opplever tilsvarende eller andre feil med BookBites på sine lesebrett, så hører jeg gjerne fra dere her i denne diskusjonen, men jeg ber også om at dere melder dette inn via BookBites sitt feilrapporteringssystem, som du finner her: https://support.bookbites.com/hc/no/requests/new

Bjørn Tore Hoem

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg har har opplevd byttet som positivt. Kjører Bookbites på androidtelefon (Xiaomi A2 - Android 10) og på en gammel iPad. Derimot så må jeg si at min erfaring med eBokBib som androidbruker var langt fra frisksjonsfritt. Appen var notorisk på å hoppe tilbake til start av boka, og når det ikke var mulig å sette bokmerker, samt at den ofte nok ombestemte seg på hvor mange sider det var i boka, kunne det fort bli en frustrerende leseopplevelse.

BookBites har jeg en bedre opplevelse av, og har ikke opplevd særlige utfordringer der i fra. Det er kanskje noe farget av at jeg uten helt å forstå hvordan, er blitt koblet opp mot to distriktsbibliotek og dermed har bortimot ingen kø når jeg skal låne også nyere bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for rapporten. Hvilke leseapper bruker du, og anbefaler du? Jeg så du hadde Ark sin der. Jeg lurer på å kjøpe Onyx Boox Note Air, eller noe i den dur, og er for lite kjent med apputvalget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser at dette innlegget ikke er helt nytt, men hiver meg likevel ut i diskusjonen. Jeg har forstått at for å kunne laste ned bøker til lesebrett fra BookBites må en ha brett med Androit installert. Såvidt jeg har funnet ut finnes det kun to av disse, nemlig Boox Nova og Likebook Mars. Jeg kjøpte det eneste som leveres i Norge, nemlig Boox Nova. Katastrofe, lite brukervennlig og BookBites flipper ut stadig. Klagt til BookBites. Brettet gikk i dag i retur til forhandler. Har fått levert et Likebook Mars fra Tyskland, og det fungerer vesentlig bedre. Men likevel har jeg følelsen av at BookBites ikke er utviklet for bruk på lesebrett, men for ipad og tilsvarende brett. Men BookBites er ikke så dårlig som en kan få inntrykk av fra diverse innlegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det stemmer, BookBites er ikke utviklet for bruk på nettbrett. BookBites er en app som lastes ned på mobiltelefon og på nettbrett, og fungerer både på phone og android.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg finner ikke ordentlig ut av BookBites. Største problemet er at den ikke finner tilbake til riktig side når jeg går inn igjen. Den hopper tilbake til første side i det kapittelet jeg er i, og derifra må lete selv. Noen som har funnet ut av det?

I tillegg er søkemulighetene dårligere enn i den forrige appen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg irriterer meg over at det er færre instillinger for boksidenes utseende og at den ikke husker innstillingene mine fra gang til gang, likte det bedre i den andre appen. Savner også sidetall i boken. Og synes mulighetene for avgrensning i søk er for få.
Har inntrykk av at det er færre bøker i denne appen enn i den gamle, det er flere bøker som sto på huskelisten min som jeg ikke finner i denne appen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mitt bibliotek har brukt Bookbites en stund, og jeg må innrømme jeg var veldig skeptisk til å begynne med. Jeg opplevde nok brukergrensesnittet som direkte dårlig. Nå derimot er jeg blitt veldig fortrolig med den, og erfarer også at utviklerene er lydhøre for tilbakemeldinger selv om jeg savner å kunne laste ned bøker til lesebrett. Jeg fortsetter bare med flere plattformer på samme vis som jeg veklser mellom håndholdt bok, ebok og lydbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer Gabrielsen