Jeg er ofte nysgjerrig på fremmedord, og ser at det krydrer språket. På en måte får jeg-personen høyere status ved bruk av fremmedord, fremstår skolert, akademisk som du sier.
Så spennende om russisk grammatikk, det visste jeg ikke.
Jeg har kommet til side 63, og liker det jeg leser så langt. Det er noen fremmedord som jeg måtte slå opp, f.eks side 20 diminutive, side 32 futurum, side 34 kontemplativ. Jeg undres om det er oversetteren som aktivt bruker disse fremmedordene for å fremheve yrkesbakgrunnen til jeg-personen, han er jo journalist/skribent, eller om forfatteren har brukt dette originalt på russisk.
Boken er også tilgjengelig digitalt på Boobites.
Jeg blir med, har lånt boken på biblioteket.
Så sant, så sant. Det er noen dyktige mennesker som fronter et lite utvalg bøker slik at mangfoldet glipper. Jeg finner veldig gode lesetips her, og jeg vil bidra med Den lave himmelen av Anthony Marra, som jeg selv kom over på Bokelskere.no
Jeg leser min utgave på lesebrett, så jeg har ingen formening om tykkelsen på boka, men mistenker at den ikke ruver i bokhylla. Jeg er kommet forbi prologen, og finner språket herlig formelt og lavmelt, men med en selvsikkerhet og tyngde i all sin storhet, slik landet er. Mr Stevens henviser jo til denne storheten etter gleden av å nyte utsikten over det bølgende landskapet på sin første dag på reisen.
Gleder meg til fortsettelsen.
Det var denne jeg tenkte å foreslå
Jeg har lånt ebok gjennom biblioteket, så jeg har så vidt kommet i gang. Har ikke lest noe av forfatteren fra før, så jeg ser frem til bekjentskapet.
Og jeg som har lest Folket på Innhaug for mange, mange år siden, men akkurat det husker jeg ikke. Takk for tipset, det frister med gjenlesing av hele serien nå.
Tusen hjertelig takk for grundig og god forklaring. Det gir mening med rangering etter resultatet etter overhøringen. Tenk at det var slik, helt konkret, at dette ble veien inn i de voksnes rekker. Fascinerende.
Så kjekt at du ordnet lenke, det ble så knotete på mobilen og andre oppgaver stod i kø
Mitt bibliotek har brukt Bookbites en stund, og jeg må innrømme jeg var veldig skeptisk til å begynne med. Jeg opplevde nok brukergrensesnittet som direkte dårlig. Nå derimot er jeg blitt veldig fortrolig med den, og erfarer også at utviklerene er lydhøre for tilbakemeldinger selv om jeg savner å kunne laste ned bøker til lesebrett. Jeg fortsetter bare med flere plattformer på samme vis som jeg veklser mellom håndholdt bok, ebok og lydbok.
Det var mange gode forslag, og jeg slenger også en norsk bok på bordet, denne gang Berge med Jan Kjærstad.
Kan du noe om 1800-tallet? Jeg leser denne boken nå, og ble veldig nysgjerrig på det som var konfirmasjon på 1800-tallet. Er det noen som vet hva det innebar å stå for presten for 160 år siden? Jeg har forstått at det var ganske mye som stod på spill, men har ikke helt tråden på hvordan det påvirket livet videre for ungdommene. Jeg lurer også på hvordan ungdommene ble rangert under konfirmasjonen med nummer en som best. Hva betydde det? Så hvis du har noe eller mye kunnskap om attenhundretallet, så blir jeg veldig glad hvis du vil dele det med meg.
Så synd.
Jeg ble stimulert til å velge meg en julebok, så jeg kommer til å lese Charles Dickens i jula. Ønsker deg en god førjulstid.
Jeg har også nettopp lest trilogien (bokklubbutgavene), og likte bøkene veldig godt. Ser det er kommet i nyutgivelse, pocket, så denne kan få et nytt gjennombrudd i Norge.
Den står klar i min bokhylle, har hatt den altfor lenge på leselisten. Jeg er klar for å gjøre noe med akkurat det.
Jeg vil denne gang foreslå Det synger i gresset av Doris Lessing.
En av mine favoritter, leser den gjerne igjen.