Ulike situasjoner som gjør at kjærligheten blir satt på prøve. Fra sykdom, klasseskiller, alder og alt i mellom.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Takk, gøy å få tilbakemelding!! Fint at du fant noe du kunne like.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å så bra, kan anbefale alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har bestemt meg for å lese etter et blikk på coveret. Det jeg faller for er farger, tegninger, foto og stemning på omslaget.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg var børsa. Jeg var kulen, siktet, det et ord betyr når det står alene. Det er det hevn betyr, også når du skriver det ned

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, bibliotek tar imot. Kan variere litt om hva de ønsker å ta imot, best å ta en tur innom biblioteket å spør om de ønsker bøkene du har. Her på Arendal bibliotek tar vi imot mye forskjellig, hvis det ikke er det vi ser etter kan vi også legge det ut for salg her ved biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg er helt med. Må inspirere, motivere og være tilstede i skolehverdagen for å få de inn i biblioteket. Har mange ideer og skal ta imot dine råd og tips. Så får vi håpe lærerene vil samarbeide;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for fin fin liste og gode ord. Trenger det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ja, det er til dags dato seks lydbøker med kassetter på biblioteket. Ikke bra, men får prøve å se om det er mulig å forbedre dette. Må tenke budsjett og innkjøpspriser, men en god idee for å trekke uge inn i litterturens verden. takk for tips

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Jeg leser faktisk Perk of being a wallflower akkurat nå, kan tenke meg at den kan være noe for unge lesere.

Takk for mange gode tips og noen egne favoritt hat du også tatt med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fått en liten stilling som skolebibliotekar dette halvåret. Lurte på om alle dere bokelskere ville gi meg tips om gode ungdomsbøker? Både de som har brent seg fast, gav dere blod på tann i yngre dager og bøker som deres barn leser! Har som plan å nå ut til disse unge sjelene med alle midler tilgjengelig! Ser frem til deres tips og anbefalinger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når en jobber på bibliotek er man hele tiden eksponert for all slags bøker. Vanskelig å unngå fristelsen til en bok til(uansett om du vet at du har en haug som venter på deg hjemme


Godt sagt! (2) Varsle Svar

A deserted library in the morning - there’s something about it that really gets to me. All possible words and ideas are there, resting peacefully.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utrolig fin tråd;-) Så moro å høre hva slags karakterer som treffer ulike mennesker, her er mine!

Jeg har såå mange at det er vanskelig å trekke frem favorittene, akkurat som en skal velge de beste til å spille på laget! Da er det godt at jeg (nesten) alltid heier på den underdogen eller antihelten.

Som Madame Bovary, hun er alt annet enn elskverdig. Her er en kvinne som er helt låst i sin samtid, prøver å gripe til seg litt frihet og kjærlighet, før hun blir kvalt av sin rolle.

Holden Caulfield en jeg aldri kommer til å glemme, som jeg stadig må vende tilbake til. Han er redd, ensom og misforstått,istedenfor å nå ut til andre, trekker han seg inn i seg selv. Han ser kun verden for dens hykleri og falskhet. Det er hjerteskjærende hver gang.

Så er det min sjelvenn Jane Eyre, hun er den ultimate survivor. Hun er sterk, tålmodig og full av prinsipper. Jeg er alltid like stolt av henne for hva hun klarer å overleve og komme seg sterkere ut av. Det at hun drar fra Mr Rochester vrir seg alltid i meg, men så ender det jo godt alikevell.

En annen underdog er Anne Elliot fra Persuasion, hun er en underkuet kvinne med et knust hjerte. Tårene renner i strømmer når jeg leser om Annes stille sorg over tapt kjærlighet, samtidig som hennes familie håner og kommanderer henne rundt. Det er en karakter som vokser med hvert ark og til slutt er en fullverdig heltinne.

Kafka Tamura fra Kafka på stranden og Toru Okada fra Trekkoppfuglen er to av mine absolutte favoritter fra Haruku Murakamis surrealistiske og hverdagslige verden. Disse to karakterene når helt inn til hjerteroten din og får deg til å se innover deg selv.

Herregud kunne ha holdt på i evigheter, her er noen få til Ask Burlefot, Elizabeth Bennet, Epp, Professor Andersen, Blue van Meer, Josef K, Elias Rukla, Anna Karenina, Dorian Gray og Margarita.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Ser etter intervjuer eller omtale over Frode Gryttens forfatterskap! Er det noen her som kan gi meg noen tips om artikler dere har lest! Ser etter kvalitet;-)

Takk fra en som aldri får nok av Frode Grytten!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utrolig bra serie! Ble glad at en serie fra bibliotekmijøet endelig ble skildret(snart bibliotekar selv. Men gud så kleint det ble, holdt jo på å gå på veggen hjemme i stua. Skildret godt hvordan en arbeidsplass fungerer, spesielt det med hvor en skal sitte og ikke sitte i kantina! Ellers var skuespillerene troverdige og gode, som for meg gjorde hele serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for mange gode lesetips, er å jakt etter gode bøker om 2.verdenskrig av personer som har opplevd den.

Kan også anbelfale Daniel Mendelsohns Forsvunnet og Auschwitz. Nazistene og den endelige løsningen av Laurence Rees.

Begge bøkene belyser så mange punkter som i lang tid har vært veldig i begravet, akkurat som Tatiana de Rosnay har gjort i forhold til hvor mye franskmennene deltok i å deportere franske jøder.

I Rees sin bok er dette kapitlet av fransk historie grundig tatt for seg til denne leserens store forferdelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh får såå mange gode minner om timer helt bortført til svenske hemmelighetsfulle skoger og til bråmodne ungdom. Jeg tror jeg nesten må sette igang med serien igjen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hender at hun ønsker at man kunne sette lykken i banken, på en konto med lav, men indeksregulert rente. Først da ville hun være virkelig trygg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg glemte helt Agnes Cecilia av Maria Gripe, tror jeg må ha lest den sikker fem seks ganger. Tordivelen flyr i skumringen og.

Maria Gripe vet å sette en melankolsk og mystisk stemning som du blir helt slukt opp i. Nå fikk jeg lyst til å lese de igjen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Leseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineStig THilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald KRune