Gratulerer med ny (og viktig!) jobb! Ser at du har fått en del tips om bøker under her.

Min erfaring er at det hjelper ikke alltid med stort innkjøpsbudsjett og gode bøker hvis ikke skolebiblioteket greier å være tilstede og relevant i elevenes hverdag. Nå vet ikke jeg hvor stor denne lille stillingen er. Du har sikkert mange planer om hvordan du skal nå ut til elevene, men mitt tips er å passe på å komme deg ut av biblioteket og inn i klasserommene og ha feks korte smakebit-opplesninger, henge opp sitater og "teasere" i gangene, alliere deg med norsklærerne og ha bokanmeldelse-konkurranse, stunt-opplesing ute (eller inne i biblioteket, eller i kantina) i storefri osv. Snakk med lærerne, kanskje er det elever som trenger å komme seg litt ut av klasserommet som kan hjelpe deg med rydding og småjobber på biblioteket, så frigjør du tid til å være ute blant elevene med aktiviteter. Pass også på å følge med på samfunnsfag- og naturfag-periodeplaner o.l. slik at du er forberedt med materiell når elevene skal skrive oppgaver. Lykke til med en jobb som kan bli kjempemorsom :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja jeg er helt med. Må inspirere, motivere og være tilstede i skolehverdagen for å få de inn i biblioteket. Har mange ideer og skal ta imot dine råd og tips. Så får vi håpe lærerene vil samarbeide;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim