Hun vet at Ragnhild har rett i det hun sier når de møtes; hvis menneskene ikke kjenner på raseriet, tar det i hånda og anerkjenner det. så går det ikke godt, for da ligger det bare inne i kroppen og vokser. Etter hvert fyller det hver krinkel og krok, det smitter hele kroppen, og brått en dag kan du ikke få øye på deg selv, for du er forvandlet til raseri i ren form.
Snille jenter sitter stille. Senker blikket. Hvis de absolutt må løfte blikket, holder de det stille. Anstendige jenter hever ikke stemmen. Hvi de ikke kan unngå det og må snakke, gjør de det med lav røst og benytter så få ord som mulig. Snille jenter holder munnen lukket så man ikke kan se inn i munnen deres og se tungen deres.Anstendige jenter puster rolig, beveger seg langsomt. Anstendige jenter hopper, spretter og løper ikke.
Jeg trenger å fortelle det til noen, hvordan det kjennes, hvorfor det er så vanskelig å bo sammen med en som brått er blitt taus. Det er ikke bare følelsen av at han ikke er der lenger. Det er følelsen av at du selv heller ikke er det.
Kjøp inn mat, avlys alle avtaler, lås døra og kast nøkkelen! Denne greier du ikke legge fra deg...
Nei.
Man er aldri så tett på livet som når man er tett på døden.
People don't get better, they just get smarter. When you get smarter you don't stop pulling the wings of flies, you just think of better reasons for doing it.
Jeg selger heller fitta mi enn sjelen min. Fitta mi er ikke sjelen min.
Hodet mitt er en elektrisk stol hvor uskyldige hele tiden blir henrettet
Jeg tror de tenker mer på å gjenspeile det som er inni boka enn selve målgruppa. For ja, krimbøker ser ut som krimbøker, men det er fordi de er krim, ikke fordi målgruppa er "de som leser krim". For hva slags målgruppe er det, egentlig? Hvem leser krim? Det kan jo være hvemsomhelst; en jente i tenårene eller en mann på sytti.
Og jeg tror ikke de har tenkt at Baby Jane er en jentebok. Jeg føler meg heller ikke spesielt jentete. Det siste jeg vil identifisere meg som er 'jente'. Det var andre ting som gjorde at jeg likte omslaget. Coveret fikk meg til å tenke på klubbplakater og ville fester og deilig elektronikamusikk.
Jeg er delvis enig, Seilas: Jeg syns ikke det er en bok som er godt skrevet. Den gjør inntrykk, ja bevares. Det er en ufattelig historie, og det er nesten vanskelig å skjønne at dette kan skje. At hun har klart å overleve og beholde forstanden, er helt utrolig. Likevel, jeg skulle ønske hun hadde fått mer hjelp til å skrive boken. Jeg syns det ble mer som en skolestil, følte på en måte at det bare ble fortalt uten noe følelse, men det er mulig at det måtte bli slik for at hun i hele tatt skulle kunne skrive den?
En av dem utbryter trist: - Vet du hva som er vårt problem her? Vi vet alle hvordan vi skal bruke et våpen, men vi vet ingenting om hvordan vi skal bruke en telefon.
We accept the love we think we deserve.
Jeg er vokst opp på bøgda 15-20 år etter den perioden som skildres i boka, men jeg syntes den var fantastisk likevel, så jeg mener at boka absolutt ikke er avhengig av gjenkjennelse verken i tid eller sted (bodde riktignok i området som voksen en fem års tid). Gjenkjennelsen for meg ligger i synsvinkelen til Finn og skildringene av menneskene rundt ham som er så treffende. Fantastisk bok!
Oppskrytt. Jeg tilstår at jeg synes den var kjedelig.
Den viktigste kraften et menneske har sitter ikke i musklene. Det skjønner man etter å ha lest denne boken. Alis er åtte år når hun plutselig blir alvorlig syk: Polio. En sorgløs tilværelse snus på hodet, og fylles med mørke rom, ansikter med masker og hvite frakker, hard trening og en armskinne som hele tiden minner henne på alt som er vondt. Venner snur ryggen til, familien er ofte til mer skade enn støtte. Mange hun skulle kunne stole på er ikke som hun trodde. Hun er først og fremst pasient, dernest en pike med drømmer, håp og lengsler som alle andre. Det er en historie om å finne sitt egentlige selv, på tross av omverden og på tross av en tilværelse man ikke unner sin verste fiende. Skildret med en liten pikes stemme, med en voksens refleksjoner. Tanker de voksne ikke engang tør å tenke at et barn kan ha, i hvert fall ikke i 1955.
En leksjon i overlevelse. Anbefales sterkt.
Legen sier at du fikk ett drypp. Ett drypp? Ja. Altså en midlertidig forstyrrelse av hjernens funksjon. Takk, jeg vet hva drypp er. Legen sier at det kan skje med hvem som helst under sterke påkjenninger. Ok. Du er visstnok fin igjen nå. Du kan bli med hjem. Men legen sier du bør slutte å røyke. Nei. Jo, det sier han. Man skal ikke høre på leger. Neida. Jeg er litt stolt av at jeg fikk et drypp. Ok. Drypp er teater. Jada.
Helt enig med deg. Denne boka var både altfor forutsigbar, og for usannsynlig (i det virkelige liv) i sin løsning. Jeg leser Lackbergs bøker i den rekkefølgen hun har skrevet dem, og ikke etter når de er utgitt i Norge. På den måten får jeg bedre fulgt med i utviklingen av relasjonen mellom Erica og Partik. Jeg leste derfor Isprinsessen først. Likte den mye bedre enn denne, selvom jeg ikke vil kalle det stor litteratur. Men veldig greie bøker å ha med seg på ferier o.l. Etter å ha lest hva dere andre har skrevet her, regner jeg med at "Predikanten" er en av de svakeste i serien. Jeg begynner derfor snart på nr.3, med friskt mot.
Poenget med gaver, forsto Telemann, ligger i båndet de skaper mellom den som gir og den som får, og at gaver derfor ikke har noen egentlig verdi i seg selv.
Og det skal jo ikke være enkelt. Det sier folk hele tiden. At det ikke skal være enkelt. Det er en forkastelig holdning. Hvorfor i all verden skal det ikke være enkelt?