Ingenting fenget meg ved denne boka.. Det ble til at jeg leste litt her og der, for til slutt å legge den fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg er enig med deg, og jeg var så SKUFFET! Jeg synes vanligvis han er veldig god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg. Jeg tror jeg hadde for store forhåpninger ift. boka, da jeg hadde hørt veldig mye (positivt) om den. I tillegg er det en del bøker som skildrer miljøet på 60-tallet.. Men, til tross for dette var det en fin bok, absolutt.. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vokste du sannsynligvis ikke opp i et lignende miljø (og i denne tiden), slik at du kunne identifisere deg med personene og omgivelsene?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er vokst opp på bøgda 15-20 år etter den perioden som skildres i boka, men jeg syntes den var fantastisk likevel, så jeg mener at boka absolutt ikke er avhengig av gjenkjennelse verken i tid eller sted (bodde riktignok i området som voksen en fem års tid). Gjenkjennelsen for meg ligger i synsvinkelen til Finn og skildringene av menneskene rundt ham som er så treffende. Fantastisk bok!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, det er flott at mange forskjellige lesere liker boka, ikke bare oss som vokste opp i området samtidig med Roy. ;)
Denne historien kan være like aktuell i dag som for 40-50 år siden. Jeg liker dessuten også vinklingen til Roy Jacobsen her. Vi opplever alt som skjer gjennom et barns øyne. Og blokkleiligheten på Årvoll i Oslo kan med mye hell også overføres til andre områder i landet i etterkrigstiden. Veldig bra beskrevet om å vokse opp etter siste verdenskrig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tok meg i å savne 60åra og bardommens enkle gleder. God bok syns jeg, veldig stemmingsgivende og tidsriktig. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg likte boken godt og jeg liker måten Jakobsen skriver på, enkelt og samtidig "dypt" fordi det ligger så mye mer i det han skriver. Synes også det var fint å "gå tilbake noen tiår" i tid :-)Synes faktisk boken var litt for kort, jeg... :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, jeg kunne også godt tenkt meg at denne boka var litt tykkere. Jeg ble hensatt til barndommens rike.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg storkoste meg med boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns boka var hærlig! Jeg leser heldigvis sakte, så jeg fikk den til å vare lenge. Skulle ønske den var dobbelt så lang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Likte også boka veldig godt. Mange gamle minner fra barndommen kom tilbake. Husker godt Bajabek, noe som var til min mors store fortvilelse da jeg engang kom inn med håret fullt. Fin som tyggegummi var den også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit R