Tror du virkelig at de som designer bøker ikke tenker på målgruppa i det hele tatt? Hvorfor tror du krimromaner ser ut som de gjør for eksempel? Når jeg ser denne boka tenker jeg at dette er en skikkelig jentebok, og siden jeg ikke er spesielt jentete får jeg lyst til å styre unna. Og det ville jeg definitivt gjort hvis jeg ikke kjente til forfatteren fra før av. Kanskje det var derfor jeg ikke ble overbegeistret for boka? At jeg ikke er jentete nok? Jeg vet ikke, jeg. Men jeg har ingen tro på at bokomslag bare er laget for å se pene ut for hvem som helst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg tror de tenker mer på å gjenspeile det som er inni boka enn selve målgruppa. For ja, krimbøker ser ut som krimbøker, men det er fordi de er krim, ikke fordi målgruppa er "de som leser krim". For hva slags målgruppe er det, egentlig? Hvem leser krim? Det kan jo være hvemsomhelst; en jente i tenårene eller en mann på sytti.

Og jeg tror ikke de har tenkt at Baby Jane er en jentebok. Jeg føler meg heller ikke spesielt jentete. Det siste jeg vil identifisere meg som er 'jente'. Det var andre ting som gjorde at jeg likte omslaget. Coveret fikk meg til å tenke på klubbplakater og ville fester og deilig elektronikamusikk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En målgruppe kan vel være en målgruppe selv om spennvidden innenfor denne gruppen er stor?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Coveret er beregnet på ei målgruppe, og målgruppe, innhold og form går hånd i hånd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

kntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette Augustin