Jeg synes bokomslaget er HIPT!

Men, hva har bokomslaget med målgruppe å gjøre? Man velger da ikke bøker etter omslag? Og boken i seg selv er jo ikke "hip" selv om coveret er det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Tror du virkelig at de som designer bøker ikke tenker på målgruppa i det hele tatt? Hvorfor tror du krimromaner ser ut som de gjør for eksempel? Når jeg ser denne boka tenker jeg at dette er en skikkelig jentebok, og siden jeg ikke er spesielt jentete får jeg lyst til å styre unna. Og det ville jeg definitivt gjort hvis jeg ikke kjente til forfatteren fra før av. Kanskje det var derfor jeg ikke ble overbegeistret for boka? At jeg ikke er jentete nok? Jeg vet ikke, jeg. Men jeg har ingen tro på at bokomslag bare er laget for å se pene ut for hvem som helst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror de tenker mer på å gjenspeile det som er inni boka enn selve målgruppa. For ja, krimbøker ser ut som krimbøker, men det er fordi de er krim, ikke fordi målgruppa er "de som leser krim". For hva slags målgruppe er det, egentlig? Hvem leser krim? Det kan jo være hvemsomhelst; en jente i tenårene eller en mann på sytti.

Og jeg tror ikke de har tenkt at Baby Jane er en jentebok. Jeg føler meg heller ikke spesielt jentete. Det siste jeg vil identifisere meg som er 'jente'. Det var andre ting som gjorde at jeg likte omslaget. Coveret fikk meg til å tenke på klubbplakater og ville fester og deilig elektronikamusikk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En målgruppe kan vel være en målgruppe selv om spennvidden innenfor denne gruppen er stor?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Coveret er beregnet på ei målgruppe, og målgruppe, innhold og form går hånd i hånd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er ikke så opptatt om bøker er "hippe" eller ikke, heller ikke omslagene. Sa meg vel bare enig i at coveret på denne boken var litt i overkant "skrikende". Er usikker på hvorfor du stiller spørsmål om målgruppe, men det er mulig denne boken når et annet publikum pga omslaget?? Jeg velger stort sett bøker etter anbefalinger, har ikke så stort behov for å eksprementere, og siden jeg ikke har lest noe av denne forfatteren er som sagt ikke omslaget med på å friste meg til å lese den:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå sa ikke jeg at boka virket hipp, bare coveret. Og jeg stiller spørsmål når noen påstår at målgruppa er for jenter. Nå har jeg lest flere anmeldelser av boka, skrevet av middelaldrende menn, og de har likt den meget godt. Sofi Oksanen er ikke akkurat "Silke-litteratur." Forøvrig forstår jeg meg ikke på bøker som er rettet mot et kjønn - finnes det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Herregud. Jeg har ikke påstått at målgruppa er jenter, jeg skrev hvordan jeg oppfattet bokomslaget og boka. Er det ikke det vi gjør her inne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner ikke hvorfor du skriver dette til meg? Jeg har aldri uttalt meg om hvem denne boken eller coveret passer til. Jeg kommenterte bare fargen på omslaget, og det gjorde jeg til Aina. Tror du henvender deg til feil person!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, sorry, jeg ser det nå. Eller, jeg skrev egentlig til flere personer i ett innlegg. Jeg går inn og leser alt nytt siden sist, også svarer jeg alle sammen samtidig. Vanskelig system dette her!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok , greit,hehe. Vet det kan være litt uoversiktlig. Skriver mye rart, men her var jeg sikker på at dette ikke var mine uttalelser:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens jeg som har lest to andre bøker av denne forfatteren, tenker at denne MÅ jeg lese! Og coveret - er ikke det på en måte et skrik om hjelp? Som også er temaet i boka - sånn indirekte? Og sånn sett egentlig passer svært godt ... ;-) Fordelen med coveret er i alle fall at absolutt alle får med seg at det faktisk har kommet en "ny" bok av denne forfatteren ... umulig å ikke legge merke til i bokhandlerne for tiden ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas