Tekst som har fått en stjerne av Bjørn Bakken:

Viser 1 til 20 av 343:

Så veldig enig med deg. Nå har jeg lest de to første i denne serien og gleder meg til den tredje. Sven Petter Næss skiller seg ut på en måte som kan være litt vanskelig å beskrive utover et utsøkt språk, men jeg har lest mye norsk krimlitteratur opp i gjennom årene, og pr i dag troner Sven Petter Næss helt på topp hos meg. Takk for en god anmeldelse som fikk åpnet øynene mine for denne forfatteren. Håper han fortsetter i det samme sporet.

Vil for øvrig gi en stor honnør til oppleseren også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Andre verdenskrig nærmer seg den lille sørlandsbygda. Det er moren til Andreas som oppdager den store musikaliteten som bor i sønnen. Hun får ham til å spille både på bedehuset og i kirken.
Da krigen er et faktum, står butikkeier, Gerhard Andersen, fram som medlem av NS. Han er en flammende taler, og han har en protokoll hvor han fører opp nye medlemmer. Hele 68 personer klarer han å verve av de få hundre sjelene som bor i bygda. Også Andreas’ far verver seg, men Andreas ser ingen forskjell på faren før og etter. Allikevel blir ingenting som før igjen.
Det er stor splittelse, og enkelte har helt sluttet å snakke sammen. Kan musikken være magien som kan hele bygda når oppgjørets time kommer?

Boka er basert på historiske hendelse, og det er interessant og sår lesning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veldig bra krim, politiroman. Spennende og realistisk. Deilig med en noenlunde normal og troverdig hovedperson.
Bjøranger er utvilsomt en av de beste krimforfatterne i Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enorm.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Frode Eie Larsen skriver virkelig god krim. Så ble det kaldt er den 7. boken om etterforsker Eddie Stubb, en etterforsker som ikke er flink med personlige forhold, men som legger hjerte og sjel i å oppklare sakene han jobber med.

Eie Larsen har hatt en distinkt utvikling som forfatter. Språket og spenningsoppbyggingen har blitt bedre bok for bok. I Så ble det kaldt imponert språket virkelig. Det er blitt enda bedre enn sist bok. Eie Larsen skriver konsentrert, direkte og særpreget, samtidig som en føler på en sårbarhet i noen av beskrivelsene.

Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En kvinne blir funnet påkjørt etter en anonym telefon til nødetatene, på ulykkesstedet finner de også kvinnens datter. Jenta forteller at kvinnen heter Lena, og at de har rømt fra en hytte i skogen, der de ble holdt fanget av far. Herfra blir historien lagvis avdekket, men marerittet er langt fra over.
Historien er en hjerteskjærende psykologisk thriller som handler om hvordan en person kan ødelegge så mange liv. Men den gir leserne håp underveis når vi hører hvilken kampvilje og kjærlighet som finnes i menneskene historien handler om. Vi får høre historien gjennom fire av menneskene boken handler om, fire veldig ulike personligheter, og fire ulike historier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ja dette var skuffende - fikk en prikk mer på terningen enn fra deg, men omtalen svarte ikke til forventningene nei... tildels gode
familieskildringer, men dette blir ikke mer enn en gutts behov for å fortelle sine omgivelser: Se jeg klarte meg bra jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Pulsen opp, vekta ned. Store pupiller, liten kropp».
Elise har en stemme av sølv, ser ut som en alv og kommer fra et musikalsk hjem på Uranienborg. Til tross for de beste forutsetninger i livet ender hun som narkoman. Det starter med en spiseforstyrrelse, og snart er hun helt ute av kontroll. Gjennom boka følger vi Elise i forsøk på å komme ut av rusen. Hun kommer til trinn ni i Anonyme Narkomane, men vil hun klare å holde seg nykter?
En rå, hjerteskjærende, poetisk og brutalt ærlig fremstilling av rusens jerngrep.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En av Fjelds beste, kanskje den aller beste om jeg tenker meg om.
Høyt tempo og stigende spenningsnivå for hvert kapittel i boka.
Det er et, eller egentlig to, ikke-relaterte plott som utspiller seg, noen i nå tid, noen flere ti år tilbake i tid. Man skal likevel ha lest en del kapitler før man aner konturene av en viss sammenheng mellom disse to fortellingene.
Dialogene mellom personene flyter naturlig og selv om historien(e) strengt tatt kanskje er litt vel utrolige, er det hele troverdig nok til at jeg vil kalle dette en page turner av rang.
Jeg slet i hvert fall hardt med å legge den fra meg.
Hakke bedre enn det meste jeg har lest i den senere tid innen genren og det blir en velfortjent sekser fra meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

En krimbok litt utenom det vanlige når det gjelder å sette lys på alle ringvirkningene som oppstår i kjølvannet av en alvorlig forbrytelse som et drap. I denne boka gis det stor plass også til de pårørende og deres situasjon. Både de som har mistet en nærstående og de som er nærstående til gjerningsmannen får sin situasjon belyst gjennom boka.

Boka foregår på Öland. Hit kommer politietterforsker Hanna Duncker flyttende fra Stockholm. Her på øya er hun oppvokst. Som barn opplevde hun at faren som hun var svært glad i , ble dømt for et svært brutalt drap. Når hun nå kommer tilbake, opplever hun at mange på øya ikke liker det. Hun mottar anonyme telefonoppringninger og trusselbrev.

Hannas første sak gelder drapet på en femtenårig gutt, Joel. Han blir funnet ihjelstukket med en kniv på en rasteplass. I tillegg har han tydelige merker etter mishandling. Drapet må ha funnet sted en natt da Joel snek seg ut av huset for å møte noen. Det som gjør situasjonen ekstra vanskelig, er at Joels mor, Rebekka, var Hannas bestevenninne i ungdommen, den eneste som støttet henne er at faren ble arrestert.

Boka er bygd opp slik at vi følger etterforskningen skritt for skritt, bare avbrutt av korte kapitler som gir oss et innblikk i Joels opplevelser den siste dagen han levde. Gjennom Joel som tydelig var en ganske ulykkelig gutt, kommer også saker som hasjkjøp, homofili og transpersoner til overflaten, likedan voksnes utroskap og mangel på ansvarsfølelse.

Det tar sin tid før politiet kommer til bunns i saken. Flere personer blir i sin tur mistenkt. Og når løsningen til slutt ligger der, ser vi at ugjerningen var mer styrt av tilfeldigheter enn av bakenfor- liggende brutalitet.

Boka er til tider langdryg. Det dveles også ved hendelser som ikke har det minste med plottet å gjøre, f.eks. familien til Hannas kollega Erik. Han er gift med en indisk kvinne, og nå har svigerforeldrene kommet på besøk. Alt snakket rundt dette kan irritere leserne Men jeg velger å tro at forfatteren kommer til å skrive oppfølgere til boka, og da vil kanskje disse situasjonene få en mening.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er alltid moro å lese bøker av debutanter. Det er ekstra spennende, for man vet aldri hva man får.

Lang lang rekke er en krimbok som ble publisert i fjor og den er selvpublisert. Noe som er modig. Man må ha stor dose selvtillit og lidenskap for å gjennomføre noe slikt, og det er beundringsverdig. Det ser kanskje lett ut å gi ut en bok, men tviler på at det er det, og derfor er det kjekt med selvpublisering. Hvis det er noe man virkelig brenner for.

Innestengt sinne som må ut
Handlingen i denne krimboka er om hevn og den er noe sadistisk for å advare om det, hvis noen ikke er fan av det. Men absolutt en bok for de som tåler det. Selv har jeg ikke noe i mot det. Utfordrende bøker er bare et pluss. Lang lang rekke er om Carl Fredrik som er tørst etter hevn etter å ha vært en insatt i mange år. Han ønsker å ta hevn over nettverket som har tatt fra ham hans elskede for godt. Han har sin egen måte å finne dem og operere på, og det viser seg at nettverket han ønsker å ta hevn på, er større enn han kanksje først trodde. Han er heller ikke alene om å ta hevn på de samme folka. Hvem og hvorfor, og vil deres vei møtes? Blir det muligens et lite samarbeid?

Begynnelsen for min del var noe treg og utfordrende. Det tok litt tid å komme seg inn i det, og leve seg inn i handlingen, for var usikker på om det var en bok for meg. Men lesingen og handlingen gikk lettere jo mer jeg leste, og etter hvert gikk lesingen av seg selv. Kapitlene er korte, det er ofte skifiting av perspektiv som jeg liker, og handlingen inneholder også en god del reising. Spesielt godt likte jeg delen om Danmark. Da begynte handlingen virkelig å ta seg opp og man får et annet innblikk i karakterene. De blir mer levende.

Fleksible karakterer
Boka tar også opp en del aktuelle temaer som maktkamp, klasseskille og og en hel del annet, men det kan ikke nevnes da noe av handlingen kan bli avslørt. Man blir godt kjent med de fleste karaktererne på godt og vondt, men synes ikke alle relasjonene er like troverdige. Noen blir godt kjent litt vel fort. Men likte godt at karakterene ikke befant seg på samme sted hele tiden. Det gjorde handlingen mer realistisk. Fikk også sansen for aggresjonen til Carl Fredrik han følte de gangene han virkelig fikk velte seg inn i rollen sin.

Ble ikke helt forelsket i Lang lang rekke. Likte voldeligheten og hungeren etter hevn, men som nevnt slet jeg litt i begynnelsen med å holde på interessen og vil påpeke at slutten kanskje var noe svak og hastverkaktig? Men bortsett fra det, er det en stødig og godt levert krimroman på første forsøk!

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Handlingen utspiller seg i Nord-Sverige, i et tynt befolket område. Menneskene som bor her, fremstilles om av en ganske eksentrisk art. Den mest eksentriske av dem alle er nok gamle Vidar. Det sies at han er styrtrik (på penger tilegnet på noe fordekt vis). Likevel lever han ytterst sparsommelig, unner verken seg selv eller familien noe.

Vidar bpr sammen med sin datter Liv og hennes tenåringssønn Simon. Disse holder han et jerngrep over. Da Liv var yngre, forsøkte hun gang på gang å komme seg vekk fra faren. Hun hauket med forbipasserende bilister og bød seg fram til dem. Men hver gang dukket faren opp og dro henne med seg hjem. Trangen til å reise vekk sloknet hos henne etter at Simon ble født.

Bokas handling kommer i gang ved at et brødrepar (den brutale Gabriel og den fredsommelige Liam) kommer en natt for å rane ham. De oppdager den gamle mannen ute på myra. Plutselig høres et pår skudd og Vidar faller død om. Var det en av brødrene som løsnet skuddet?

Etter langvarig leting etter Vidar blir liket hans funnet nedsenket i en brønn. Mistanken rettes mot flere av egnens beboere. Men politiet kommer ingen vei. Det blir Liv selv som til slutt ser. sannheten.

Det som fascinerer mest ved boka er kanskje ikke selve handlingsforløpet, men skildringene av det karrige og øde landskapet i Nord-Sverige og hvordan dette kan ha påvirket menneskene som har slått seg ned der.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg har fullført - og trur eg må påstå at dette skal vere noko av det mest spennande, grusomme og vonde eg nokon gong har lese!
Så mykje vondskap samla mellom to permar er heldigvis ikkje vanleg.
Boka er god- utan tvil- og skildrar det optimale av menneskeleg - eller umenneskelege handlingar mot små born.
Som eg sa- meg gjorde det fysisk vondt å lese.

Eg er likevel glad for å ha lese romanen, som heile tida hadde håpet og kjærleiken som menneskeleg styrke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sven Gunnar Simonsens internasjonale finansthriller «Risiko» er en velskrevet og actionfylt røverhistorie med en supertøff kvinnelig helt i Liv Eriksson; psykolog, klatrer og et skikkelig råskinn som tar oss med inn i halsbrekkende, neglebitende situasjoner.
«Risiko» er av typen bok du forsvinner inn i og blir der til den er ferdig lest, så for de av dere som ikke har lest den; bare gjør det. Dere kommer garantert ikke til å angre. Jeg ble helt fanget og leste den tilnærmet sammenhengende. En glimrende debut og med en intens og bratt spenningskurve. Det ryktes at det kommer en oppfølger i januar 2022, så det er bare å glede seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Full av patos, men den traff både idrettshjertet (selv om jeg aldri har likt hockey) og den delen av hjertet som er enda viktigere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var en uventet bra bok!
Spennende hele veien, og jeg fant det (meget) vanskelig å legge den fra meg. Ikke ofte jeg leser ut en bok på to dager!
Temaet, en far på evig jakt etter sin forsvunne datter på landsbygda oppe i nord-Sverige, høres kanskje ikke så veldig "spennende" ut, men der tror jeg mange vil få seg en overraskelse.
Fortellingen legger sakte men sikkert både små og større hendelser til en allerede mystisk historie og drar deg inn i de merkeligste kroker og kriker i det lille bygdesamfunnets miljøer. Og etter hvert som mysteriet øker stiger også spenningen til store høyder.
Hovedskikkelsene er like godt skildret som en god roman og fortellingen flyter avgårde gjennom de forskjelligste miljøer.
Mine beste anbefalinger og en soleklar sekser fra meg..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er hevnen alltid best servert kald? Og er den søt?
Bli med Renate og Carl Fredrik på en spennende hevntokt.
Les mer

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En mor og hennes datter fraktes til sykehuset etter en ulykke. Det er bare moren som er skadet. Datteren, Hannah, blir tatt vare på av en sykepleier. Hannah forteller at de bor i en hytte i skogen. Det finnes også en yngre bror, og en far. For sykepleieren virker det som at de har blitt holdt fanget i hytta i en årrekke.

De er endelig fri fra fangenskap, men friheten er ikke som forventet, og det skal vise seg at faren langt fra er over.

En sidevender som får de små grå til jobbe overtid! Ingenting er som man først har trodd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald AndersenMonica CarlsenFrode TangenGroRandiTone SundlandHilde H  HelsethTine SundalAnniken RøillillianerTone HHanne MidtsundSyntaksfeilAnne-Stine Ruud HusevågLena NDolly DuckAnitaBerit B LieEgil StangelandHarald KKristine LouiseKariAnneWangVannflaskeRandiAOddgullIngunn SSilje UlsteinReadninggirl20Erlend Rødal VikhagenSynnøve H HoelRisRosOgKlagingMarie ØstvoldCazaTanteMamieLisbeth Kingsrud KvistenEllen E. MartolTonesen81MonaBLKaren Ramsvik