Verden som var min

Bind 6

Siste tiåret

av (forfatter).

Aschehoug 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.15 (13 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

«En litterær bragd!» Marius Wulfsberg, Dagbladet (Terningkast 5)

I dette siste bindet av seksbindsverket Verden som var min opplever forfatteren å miste begge sine foreldre. Samtidig fortsetter destabiliseringen av verden. Norges medvirkning til bombingen av Libya er et sjokk, og terrorangrepet 22. juli 2011 får ringvirkninger. Bjørnstad er blitt engsteligere for sine nærmeste. Hvilken verden er det datteren F. skal måtte leve i? Terror, russerfrykt, Kinafrykt, rasisme, Brexit, klimakriser og valget av Trump tvinger ham til å drøfte sitt eget politiske ståsted. Samtidig med at hans gamle elev Jens Stoltenberg blir generalsekretær i NATO, skjønner han at farens dype engasjement for fred og folkereisning mot krig var forgjeves. Siste tiåret er en erkjennelsesroman der alle lag av et menneskeliv dissekeres, i forfatterens kamp for å forstå hva som skjer i verden og i ham selv, på veien mot alderdommen.

«Bjørnstad avslutter seksbindsverket «Verden som var min» med en velskrevet velopplagthet (...) Tonen i boken treffer fra start. Det har vært en svir å svinge med i de beste passasjene - og en sjarm å delta i denne tour de force.» Guri Hjeltnes, VG (Terningkast 5)

«(...) samla er dette et storverk som vil bli stående som en bauta i Bjørnstads forfatterskap og norsk samtidslitteratur.» Tor Hammerø, Nettavisen (Terningkast 6 for hele romansyklusen)

«Siste tiåret er en leseverdig avslutning på en ambisiøs, mangfoldig, systematisk komponert romansyklus med mange kvaliteter.» Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«Ketil Bjørnstad setter punktum for sitt livsverk nå i høst. Det er en enorm prestasjon. Hvis du ennå ikke har lest Verden som var min, vet du hva du har å gjøre i sommer.» Vidar Kvalshaug, Bok365.no

Maratonmannen holder stilen helt frem til mål ... Ketil Bjørnstads «Verden som var min» står igjen som en unik bokserie ... Det som skiller Bjørnstads serie fra f.eks. Knausgårds «Min kamp», er dynamikken mellom den lille historien og den helt store.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Ketil Bjørnstad har satt punktum. Det føles som en lettelse, men også som et savn ... Når Ketil Bjørnstad byr på seg selv, på godt og vondt, brenner det litt ekstra.» Turid Larsen, Dagsavisen

«Det er med vemod jeg klapper igjen denne boka. For vi er mange som føler det sånn. Dette er ikke 'K-slik han ser verden'. Dette er vår verden.» Arild Rønsen, Puls

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788203268878

EAN 9788203268878

Genre Biografisk litteratur

Omtalt tid 2010-2019

Omtalt person Ketil Bjørnstad

Språk Bokmål

Sider 802

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 9 1 0 0 0

Bokomtaler


Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Han har ikke engang noe mer med disse sangene å gjøre. De unge har gjort dem til sine egne. De leker med dem, spiller ping pong med dem. lager klesvask av dem, sender dem gjennom sentrifugen og henger dem opp til tørk, i fullt spotlys, sprayer grafitti på dem. Og etterpå vinker de til ham fra en annen tid. En tid som bare er deres. En tid som aldri kan fanges.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tilfeldighetene, som alltid spiller sitt spill med oss. Fremtiden satt musestille ved bordenden og lyttet. Sa ikke et ord.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I skaperøyeblikket er man ren, som et lite barn. Hvis man tenker ego da, er man ikke lenger en person i kunstens tjeneste. Da er man spekulativ.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Verden som var min - Bind 5" av Ketil Bjørnstad
 • "Verden som var min - Bind 4" av Ketil Bjørnstad
 • "Enkepalasset" av Anne Nyheim
 • "Verden som var min - Bind 3" av Ketil Bjørnstad
 • "Mandela-effekten - Selma Falcks tredje store sak" av Anne Holt
 • "Liket i Slottsparken - kriminalroman" av Gaute Wicksander
 • "Ensomheten - roman" av Ketil Bjørnstad
 • "Vi skal ikke våkne" av Heine Bakkeid
 • "Malerens muse" av Lisa Strømme
 • "Syng mig hjæm - Bjørnstjerne Bjørnson 1890-1899" av Edvard Hoem
 • "Amerika forteller - amerikanske noveller" av Gordon Hølmebakk
 • "Jeg har levd i dette landet i tusen år - en sommer med Sigrid Undset" av Kristin Brandtsegg Johansen
Alle bokanbefalinger for dette verket