Tekst som har fått en stjerne av annelingua:

Viser 101 til 120 av 7229:

Æhmm: Dette handler altså om andre bind av Byens spor. (Bare for å jekke deg ytterligere et hakk nedover.) Men trøst deg med Marie Takvams verslinjer:

... falle og reise seg att, falle og reise seg att ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huff da, nå er du da fryktelig streng mot deg selv!
Og uansett, aldri så galt at det ikke er godt for noe .... :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helg igjen!
Fortsetter på Du er ikke glad i deg av Nathalie Sarraute, som jeg begynt på forrige helg. Som jeg skrev da, var hun en av de fremste representantene for Nouveau Roman-bevegelsen. Boka er på bare drøye 200 sider, men på ingen måte en slukebok, så vet ikke om jeg blir ferdig med den denne helgen heller.

På Kindle leser jeg romanen Everything Under av den britiske forfatteren Daisy Johnson. Er cirka halvveis, og dette er en roman etter min smak: Velskrevet og medrivende om den vonde og tragiske skjebnen til jenta Gretel, som blir forlatt av moren som ung. Johnson er forresten den yngste forfatteren som er blitt kortlistet til Man Booker-prisen (Hun var 27 år da hun ble nominert).

På øret har jeg A Dance to the Music of Time – Second Movement av Anthony Powell. Det var opprinnelig et tolvbindsverket, og utgjør fire lydbøker. Hørte den første for tre år siden. Altså på høy tid å finne fram denne.

Ønsker alle en riktig god lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og takk til deg, annelingua :-) Takket være researchen din, har vi nå en ordboksdefinisjonen av slangbetydningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Då lærte eg noko i dag med! Det var nok den sunne Oslofrokosten eg hadde høyrt om før, ikkje den meir ironiske typen med reparasjon av dagen derpå!
Kan også huske at far min kjøpte noko som heitte "Oslobrød" hos den lokale bakaren då eg var lita. Eit lyst brød, likna på loff, men hadde meir mat i seg.
Uansett: Ha ei god helg...og kos deg med god frukost, godt brød og god litteratur! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jau, Vårherre var travel i veka som gjekk
Med å spyle og vaske kvar einaste flekk
Av det kjære og vakre Nordvestlandet sitt
Så no skin det så snart vi får sol på visitt

For å få med meg godver vi kanskje kan få
Tek eg stand på altanen så mykje som råd
Og i Brooklyn der veks det eit tre, blir det sagt
Det er god-bok for lesing i haustfargeprakt

Godt sagt! (7) Varsle Svar

jajaja … jeg vet det, anneligua, men ikke i denne sammenhengen. Merk deg at jeg skrev "slang" i innlegget. Og i Byens spor – Maj, Saabye Christensen-boka Hilda leste dette i, som jeg nettopp har lest ut, og som Marit Håverstad refererer fra i sitt innlegg, er det noen temmelig utsvevende reklamebransjefolk som har inntatt denne frokosten etter en heller fuktig kveld på byen dagen før. De har "reparert", med andre ord.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg husker oslofrokosten fra min egen barndom - etter krigen ble den tatt i bruk også ved skoler utafor Oslo. Jeg begynte i første klasse i 1952 og husker ikke om vi fikk dette måltidet (i "spisefri") allerede da, men i løpet av de fire åra jeg gikk på denne skolen, fikk vi i oss en del oslofrokost, bestående av de delikatessene du nevner.

Imidlertid tror jeg nok Monica C har rett i denne sammenhengen. Begrepet ble nok utvidet til å gjelde diverse andre næringsmidler. Sitat: "Guttene går stille i dørene med kuppelhode og blybelte rundt pannen. Noen har nok fått i seg en Oslofrokost allerede."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å, jeg leste Det vokser et tre i Brooklyn tidligere i år. Den er blant de beste jeg har lest i år. Så her har du gode lesestunder foran deg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ah,sjokolade hører med til helgekosen. Jeg har begynt å lese ei bok av Odd Nansen,sønnen til Fridtjof, som heter Langs veien. Opplevelser, møter og samtaler han har hatt.
Og i går var jeg innom Ark og der fant jeg ei bok av Betty Smith som heter Det vokser et tre i Brooklyn til 47,- kr. Så det blir nok neste bok ut. Har sett mange som har lest denne, så nå er det snart min tur. Ellers er det finvær her nå, så det blir vel litt fysisk aktivitet også.
God lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kan ikke gi deg en eksakt definisjon på Oslofrokost, men vet såpass at det var slang for noen temmelig usunne greier, som blant annet besto av en øl og eller snaps og sigaretter ….

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er godt i gang med Byens spor- Maj-og las nettopp noko eg lurer på s 176:
"Noen har fått i seg en Oslofrokost allerede."
Kva er/ var ein Oslofrokost? Meiner eg har høyrt det før ein gong... Var det noko som var spesielt for 50-åra?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke all verdens lesehumør disse dagene, for min del. Holder således fortsatt på med Sapiens som er ei god og innsiktsfull bok, så den har ikke skylda for det :-) Ikke (all slags) vær og vind heller, bare litt pausetrang. Uka som kommer har jeg tatt fri fra jobb for å hjelpe til under Litteratursymposiet i Odda som begynner onsdag. Selge eller ta i mot billetter, kjøre forfattere rundt omkring, handle med videre, og jeg får også anledning til å se og høre mye underveis.
Blir så bra atte!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nylig hjemkommet fra Kreta og synes det er på tide med en gresk forfatter denne gangen, så hvorfor ikke en kreter? Jeg foreslår enkelt og greit Fortell, Zorbas, fortell av Nikos Kazantzakis. Mange av oss litt tilårskomne husker filmen, og "alle" Hellas-turister kjenner til musikken av Theodorakis, men hvor mange husker boka?

Kazantzakis var en bereist, belest og kontroversiell person, så kontroversiell at han ble ekskludert fra den gresk-ortodokse kirken og fikk en grav utenfor kirkegårdsmuren i Heraklion, mest på grunn av romanen Jesu siste fristelse. Men jeg velger altså å foreslå et gjensyn med Zorba.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skal vi sjå ... det er vel på tide å bestemme seg for eit forslag. Har tumla med mange kandidatar; Dekameronen, Glassklokken, Tistlene brenner, Mørke midt på dagen, Homo Faber ... mellom anna. Men eg landar altså på denne; Tre kamerater av Erich Maria Remarque.

Remarque er mest kjend for Intet nytt fra Vestfronten, ei skildring av korleis livet i skyttargravene under første verdskrigen var for ein ungdom. I Tre kamerater er handlinga lagt til Tyskland i mellomkrigstida, samfunnet er på veg til å kome på fote att etter krigen, men er samstundes i ferd med å spore av i og med framvoksteren av nazismen.

Boka blei forboden av nazistane og blei ikkje publisert i Tyskland før 1950, men den kom ut i Norge i 1937. Men i 1941 var det stopp også her (seier wikipedia). Bøker som var forbodne av nazistane høyrest ut som noko som bør lesast.

For den som likte filmen Hjortejegeren frå 1978 med Robert de Niro i hovudrolla så kan det også vere interessant å vite at filmen skal vere lauseleg basert på denne boka. For min eigen del er eg veldig spent på å finne ut av om ein kan kjenne att noko av filmen ved å lese boka. Og eit artig bonus-tema for diskusjon dersom det blir denne vi les saman.

Eg trur boka skal vere lett å få tak i. Eg ser den til sals (pocket, rett nok) på bokklubben og på Ark sin nettbutikk, På antikvariat.net er der to innbundne eksemplar, og det skulle overraske meg stort om ein ikkje finn den i andre brukthandlar på nett også. For ikkje å snakke om på biblioteket.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I morgen setter jeg meg på flyet til New York!! Purple Hibiscus ligger klar på Kindleen min. Også leser jeg Quiet - the power of introverts in a world that can't stop talking av Susan Cain. Veldig interessant, og passende nå som jeg skal til USA for første gang.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den tittelen hadde jeg på russekortet mitt, - jeg var 1.80 høy

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg har haustferie-vitjing av dott’ra om da’n
Som gjeng folkehøgskule langt borte ein sta’n
Men eg les då ei stund innimellom, trass alt,
I Ken Kesey sin bok om ein sinnssjuk-anstalt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ok.
Og dvergen meddelte sitt hat mest til dagboken og leseren, og ikke til dem han hatet.
Klassekampen-artikkelen passet bra å lese nå.
Dvergen er fortsatt en aktuell roman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tirsdag, 25. september 2018

Jeg leste ut Dvergen for et par dager siden. En bok med et innhold og personer man ikke glemmer så lett. Stor litteratur.

Hovedpersonen, som jobber som dverg hos en fyrste, er først og fremst fylt av hat til svært mange av de andre personene i romanen. Han tenker i svart/hvitt (elsker krigen og fyrstinnen(?)), så det er vanskelig å få et noenlunde riktig inntrykk av de andre personene.

Interessant å følge diskusjon her i tråden. Jeg har også vært innom den gamle tråden. Anbefales.

Nå skal jeg lese en artikkel i dagens Klassekampen: "Kva gjer hatytringer med oss" (Axel Fjeld)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

HeleneErlend Rødal VikhagenRisRosOgKlagingWilliam BillisonMonaBLPiippokattaBeate KristinBente NogvaEivind  VaksvikTone HDemeterKirsten LundTrude OmaToveDolly DuckAvaRandiAElisabeth SveeJoannHilde H HelsethStine SevilhaugKathinka HoldenTove Obrestad WøienJarmo LarsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseIngunn ØvrebøHilde Merete GjessingritaolineElin FjellheimRufsetufsaTonesen81Synnøve H HoelMarteSverreReadninggirl30FredrikIngunn SJon Torger Hetland SalteVegard