Denne helgen leser jeg Steinens gåte - en spenningsroman om Kensington-steinen av TomThowsen, denne boka ble jeg oppmerksom på for 1-2 år siden når jeg så den på hylla for innkomne fjernlån på Sarpsborg bibliotek og la den rett inn på ønskelista. Så at forfatteren også hadde skrevet Den hvite dame som jeg leste i sommer som del av Leseutfordringen for 'en lokal forfatter'.

I tillegg leser jeg Sjokolade - en lidenskapelig nytelse, og hvis det blir noe tid til overs, starter på Korset och halvmånen - En bok om de religiösa minoriteterna i mellanöstern, skrevet av samme forfatter som De små folkens historia - Minoriteter i Europa, Ingmar Karlsson. Likte den så godt at jeg lånte meg to til av samme forfatter på Strömstad bibliotek forrige måned.

Har også så vid begynt på Hva er film siden jeg har valgt meg den som utebok og har 2 sendinger rett om hjørnet, begge med salgsbøker.

Søndag 14. - Det ble bytting av bøker lest denne helgen, leste kun 5 kapitler av 'Steinen gåte' før jeg leste videre i 'Hva er film?', 'Korset och halvmånen' får vente til uka, og jeg har lest ferdig 2 av bøkene som kom i pakka fra Haugenbok fredag, Selger dere strykejern? - og andre spørsmål fra bokhandelkunder og Såntno hakke de i byn, og nå på morgenen har jeg nettopp startet på Romvesener - fredselskere, kidnappere og forførere. Det er mulig jeg leser litt videre i 'Automated Alice' i kveld også.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Kensingtonsteinen befinner seg i et museum i Alexandria, Minnesota, og der har jeg slekt som bor. Denne er visstnok ekte ifølge de siste undersøkelser, men det har vært om og menn om den da..
Når det gjelder film, kan du låne Det store tivoli som er norsk films historie fra 1890 til 1978 da Tancred Ibsen døde. Vi brukte den i norsken på viderregående da vi hadde om norsk kultur osv..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ble ferdig med den siste boka i Codsdexserien, og den handla om noen som fant levinger etter det som kunne ha vært Jesus i en drav under Tempelhøyden i Jerusalem

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innleia helga på best mogleg vis i går med Stand-up med Dag Sørås - knallbra! Avslutta kvelden heime i senga med regn og vind piskande mot ruta mens eg las - ognoo i morges las eg ut Little Fires Everywhere av Celeste Ng - verkeleg ei sluke-bok av den typen ein berre må lese litt til i heile tida. Likte den e godt! Forfattaren gjer ein god jobb med å fortelle frå mange karakterers perspektiv og vekslar på ein naturleg måte mellom dei ulike karakterane. Truverdig og ekte - både karakterar og plott.

No, laurdag, har eg banka sambuar i Scrabble og fått oss ei økt med klatring. No venter ein lat ettermiddag kor eg skal lese fjerde bok i Jarle Klepp - serien: Pixley Mopogo. Deretter vil eg prøve meg på Knut Hamsun si Sult som havna i postkassa mi i går

Lydbokmessig er eg på jakt etter noko krim - aktig og prøver meg på S J Bolton si serie om Lacey som starter med "now you see me"

Håper regnet varer... Ekstra digg å sitte inne med boka då... Hehe!

Og i kveld skal eg forresten sjå filmatiseringa av En man ved navn Ove, som eg las for nokre veker sia. :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helg igjen!
Fortsetter på Du er ikke glad i deg av Nathalie Sarraute, som jeg begynt på forrige helg. Som jeg skrev da, var hun en av de fremste representantene for Nouveau Roman-bevegelsen. Boka er på bare drøye 200 sider, men på ingen måte en slukebok, så vet ikke om jeg blir ferdig med den denne helgen heller.

På Kindle leser jeg romanen Everything Under av den britiske forfatteren Daisy Johnson. Er cirka halvveis, og dette er en roman etter min smak: Velskrevet og medrivende om den vonde og tragiske skjebnen til jenta Gretel, som blir forlatt av moren som ung. Johnson er forresten den yngste forfatteren som er blitt kortlistet til Man Booker-prisen (Hun var 27 år da hun ble nominert).

På øret har jeg A Dance to the Music of Time – Second Movement av Anthony Powell. Det var opprinnelig et tolvbindsverket, og utgjør fire lydbøker. Hørte den første for tre år siden. Altså på høy tid å finne fram denne.

Ønsker alle en riktig god lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jau, Vårherre var travel i veka som gjekk
Med å spyle og vaske kvar einaste flekk
Av det kjære og vakre Nordvestlandet sitt
Så no skin det så snart vi får sol på visitt

For å få med meg godver vi kanskje kan få
Tek eg stand på altanen så mykje som råd
Og i Brooklyn der veks det eit tre, blir det sagt
Det er god-bok for lesing i haustfargeprakt

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne uka har det ikke vært så mye lesing, så jeg holder fortsatt på med Hundreogettåringen. Den startet veldig bra, med Hundreogettåringen ute på tur både i Nord-Korea og i USA. Nå har han kommet hjem til Sverige, og jeg synes boka er litt i et vakum. Forhåpentligvis skjer det noe snart, så den tar seg opp igjen. Regner med å lese den ut i løpet av helga.

Helgeværet ser ut til å bli fint her i Trøndelag, så jeg håper på en fjelltur. Men om det skulle bli mer lesing enn jeg tror, så har jeg vært på bibilioteket og hentet med meg nytt lesestoff. Førster ut blir nok en forfatter jeg har stor sans for: Heidi Linde og hennes Nu jävlar.

Da får dere ha en god lesehelg, enten det blir sol eller regn :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helgen blir det mest lesing av boka "Hellig krig om Norges krone" , med handling fra borgerkrigs og korsfarertiden på 1100 tallet, men siden jeg tilfeldigvis er på biblioteket nå, er det gode muligheter for at jeg plukker ut ytterligere en bok.
Det blir så absolutt bra "innevær" i helgen, det er meldt enorme mengder regn her på Vestlandet. Kommer nok til å spise litt sjokolade jeg også, slik flere andre her i diskusjonen allerede har signalisert de skal. God lesehelg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den har jeg på ønskelista mi, og siden jeg er på biblioteket nå sjekket jeg om de har den her (Sarpsborg) og det hadde de, og den er på hylla, så den skal jeg låne med meg hjem. Fant en bok til på hylla som blir med meg hjem, Knut Alvssons krig av Øystein Hellesøe Brekke, også en bok fra ønskelista mi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har fortsatt en drøy time igjen på jobb før jeg kan ta helg. Håper på litt fint vær i helgen så vi kan gå en tur på fjellet. På bokfronten leser jeg Arv og miljø av Vigdis Hjort. Boken utløste en stor debatt om virkelighetslitteratur da den kom ut i 2015, så jeg ser frem til endelig å lese denne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ah,sjokolade hører med til helgekosen. Jeg har begynt å lese ei bok av Odd Nansen,sønnen til Fridtjof, som heter Langs veien. Opplevelser, møter og samtaler han har hatt.
Og i går var jeg innom Ark og der fant jeg ei bok av Betty Smith som heter Det vokser et tre i Brooklyn til 47,- kr. Så det blir nok neste bok ut. Har sett mange som har lest denne, så nå er det snart min tur. Ellers er det finvær her nå, så det blir vel litt fysisk aktivitet også.
God lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Til dere som likte denne boka vil jeg o s å anbefale boka "Å slentre plystrende over kirkegården" og "Hjertet er en ensom jeger". Fikk litt samme vibber av disse bøkene =) også boka "Det blå rommet" kan være verdt å gi en sjans =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, jeg leste Det vokser et tre i Brooklyn tidligere i år. Den er blant de beste jeg har lest i år. Så her har du gode lesestunder foran deg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, Betty Smiths bok er utrolig fin - en av mine beste leseopplevelser, tror jeg kanskje...!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sjokolade hørtes helt herlig ut og i helgen må jo være innanfor å kose seg med bøker og litt smågodt eller sjokolade eller kaker, om man liker det bedre. Denne helgen holder jeg fortsatt på med The Blackhouse av Peter May som jeg hører på lydbok og skal forsette på En lykkens dag Camron Wrigt i papirform. Håper jeg kommer litt lengre denne helgen, fikk såvidt begynt på den forrige helg.

Ønsker alle en fin høsthelg med bøker eller uten, god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Aud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn S