Denne helgen leser jeg på 3 bøker som forfaller på biblioteket neste uke, Ekte sekstiåttere spiser ikke seipanetter - portretter fra 68-generasjonens indre og ytre liv 4. utg av Nils-Fredrik Nielsen, Hva er film av Anne Gjelsvik og Forvandlingenes by - Fredrikstad gjennom 450 år.

Jeg svarte på en undersøkelse for mailinglista til The History Press igår, en siden for fagbøker, hvor et av spørsmålene var hvor ofte jeg leste romaner og når jeg så gjennom bøker lest iår fant jeg ut at av 126 leste bøker var kun 13 fiction, og av de var minst 6 tegneserier. Jeg valgte 'ocationly' (av og til) for hvor ofte jeg leste fiction.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har kommet halvveis i boka Nostradamus profetier av Mario Reading. Minner en del om Egeland sine bøker og intriger...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har haustferie-vitjing av dott’ra om da’n
Som gjeng folkehøgskule langt borte ein sta’n
Men eg les då ei stund innimellom, trass alt,
I Ken Kesey sin bok om ein sinnssjuk-anstalt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser Naboparet av Shari Lapena denne helga. Har kommet godt over halvveis, og synes den er spennende! Og lettlest. Ser den har fått veldig blandede kritikker, men jeg liker den.

Ellers må jeg anbefale Tillers Begynnelser som jeg startet på forrige helg. Veldig god bok!

Regn og ruskevær ser det ut til at vi skal få denne helga også, så Naboparet blir antagelig fort utlest. For det tilfelle har jeg liggende som neste bok ut Oppløsningstendenser av Nina Lykke.

Ønsker dere alle ei riktig god helg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette burde vært uka for mye lesing, men på tross av grisevær, ras og stengte veier, som igjen førte til at alle 3 kampene jeg skulle ledet blei avlyst, så var det først i dag jeg fikk lest omlag 20 nye sider i Sapiens. Jaja, sånn er livet!

Kanskje blir det flere muligheter i helga og neste uke. Oktoberfest etter tysk modell lørdag kveld - øl, øl og meire øl - betyr en ny viktig natt som natteravn :-)

Les som om det er det siste dere gjør den neste uka!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg er ferdig med «Den Grønne Mil»,ei bok som var like god som filmen. Skal nå begynne på «Det innerste rommet» av Jørn Lier Horst. Har lest alle de foregående bøkene om William Wisting, og har høge forventninger til denne også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I dag blei eg ferdig med Dostojevskij si Forbrytelse og straff som eg har brukt denne veka på å kome meg gjennom. Fantastisk bok!!skjøner godt at den har fått klassikar - status. No ville eg ha noko heilt anna og har derfor starta på Jarle Klepp - serien til Tore Renberg. Skal på forfattarmøte med han i starten av november og tenkte det dermed var ekstra passande å lese desse bøkene no. Hara frå før lese Teksasserien og Du er så lys og har elska alle bøkene hans så langt. Så no gler eg meg til å fordjupe meg ytterlegare i hans litteratur. Litt ekstra gøy når ein sjølv er oppvaksen i Stavanger og kjenner igjen passende handlinga utespelar qseg på

Lydbokmessig har eg nettop starta på "the death og mrs Westaway" av Ruth Ware. Dette er ein typisk psykologisk thriller, vil eg tru - basert på dei to andre bøkene eg kjenner til av same forfattar. Har ikkje likt bøkene sånn veldig godt men opplesaren er svært dyktig og eg er i humør for denne slags bok akkurat no. Lettlest (letthøyrt?), underhaldande, overdra attisk... litt "guilty pleasure", rett og slett. Slikt gjer godt i blandt. Som om eg liksom må nullstille det intellektuelle etter å ha lese Dostojevskij... Hehe

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tre bøker er godt gjort på en helg da. Spessielt boka om Forvandlingenes by kunne sikkert vært å spennende å lese kan jeg tenke meg. Denne uken har vært mye pensum lesning, så til helgen skal jeg klare å komme meg lengre i Macbeth av Jo Nesbø. Jeg er ganske overrasket av selv bok, liker den bedre enn jeg trodde.

Ønsker alle en flott helg og håper dere finner gode bøker :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg leser en av mine favorittbøker igjen nå, nemlig Jeg bekjenner av Jaume Cabre. Det er en fantastisk bok, krever også litt av leseren. Har også stående hans første bok på norsk, Stemmene fra Panamo som jeg ser fram til. Og så har jeg ei bok av Frank Rossavik stående, Det niende barnet. Så jeg går ikke tom for lesestoff med det første.
En kjempehelg ønskes dere alle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg og lillegutt nyter late dager på ferie hos mine foreldre. På søndag går ferden hjem igjen til Hammerfest. Denne helgen leser jeg Hvem drepte Birgitte Tengs? av Bjørn Olav Jahr. Etter at saken nå er gjenopptatt, og i tillegg har fått så mye ny omtale føler jeg at jeg har lyst til å sette meg mer inn i hva som skjedde den gangen for 23 år siden.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

eg vil enten lese boka eller sjå tv-serien som går i desse dagar. Har endå ikkje bestem meg for kva format. Har du fulgt med på serien slik at du kan anbefale den eine over den andre? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke fått med meg tv-serien, men kan gjerne tenke meg å se den i ettertid. For meg blir det mest riktig med boka først, siden den er fra 2015 og tv-serien er ny nå i år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste boka for omlag et år siden, og blei imponert over innhold og komposisjon. Serien på tv har aldri passa tidsskjemaet mitt. Uansett, les boka først, er mitt råd :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har lest boka og sett serien. Serien tar utgangspunkt i boka, men supplerer med langt fleire intervjuer etc.. Anbefaler begge deler, men eg ville lest boka først.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk, då gjer eg det. Trur faktisk den ligger på Storytel som lydbok. Skal gjer den ein sjanse tenker eg =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt Tøsdal