Denne helgen leser jeg på to bøker med artikler fra det svenske historiemagasinet 'Populär Historia', Sekelskifte og Medeltid - Drömmen om et enat Europa av red Erik Osvalds. Jeg kjøpte dem begge på Bokbörsen, en svensk side for brukte bøker, tegneserier, plater/cd og filmer, siden jeg allerede hadde lånt og lest de 2 andre bøkene i serien fra Strömstad bibliotek ifjor. Skal også gi dem til str bib så de da vil ha hele serien. De 2 jeg har lest er Stormaktstid - En antologi om svenskt 1600-tal og Idéer och äventyr - En antologi om svenskt 1700-tal av red Magnus Bergsten.

Idag skal jeg en liten tur ut for å hente 2 forsendelser med DVD'er til meg selv og en Blu-Ray box gave på PostNord sitt utleveringsenter, og en bestilt fjernlånsbok på biblioteket. I morgen skal jeg jobbe igjen. Ellers blir det mest tv-titting og lesing resten av helgen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 12 svar.

leste ferdig dne siste boka i serien om det virkelige ville vestenb. Det er bok nr 1,
som heter Kampen om fortet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke all verdens lesehumør disse dagene, for min del. Holder således fortsatt på med Sapiens som er ei god og innsiktsfull bok, så den har ikke skylda for det :-) Ikke (all slags) vær og vind heller, bare litt pausetrang. Uka som kommer har jeg tatt fri fra jobb for å hjelpe til under Litteratursymposiet i Odda som begynner onsdag. Selge eller ta i mot billetter, kjøre forfattere rundt omkring, handle med videre, og jeg får også anledning til å se og høre mye underveis.
Blir så bra atte!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Omsider litt roligere på værfronten etter en stormfull og våt periode, så det blir litt utendørsaktivitet denne helgen. Innimellom leser jeg videre i Anne K Elstads "Hjem" og "Fri". Sistnevnte er siste bok i serien om Julie. Elstad skriver som vanlig godt og engasjerende. Leser også litt faglitteratur. Har ellers lånt noen bøker som skal leses de kommende uker, og står dessuten på venteliste til ytterligere noen bøker.
God lesehelg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Etter å ha blitt ferdig med Jørn Lier Horst’s «Det innerste rommet», så er eg akkurat begynt på «Bak lukkede dører» av B.A. Paris. Har lest den andre boka hennes, « Det store sviket». Den syns eg var veldig bra, og når eg registrerer av mange her inne at den første boka hennes er den beste, så har eg selvsagt store forventninger no.

Her bøtter det ned med regn, så da er det ikkje heilt feil å innta sofaen med ei god bok og ein rykende kopp med te, mens ein høyrer regnet slår ned på terrassen utenfor...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ah - helg - deilig :-)

Denne helga har jeg tenkt å begynne på Hundreogettåringen som tenkte at han tenkte for mye av Jonas Jonasson. Jeg virkelig elsket Hundreåringen da den kom for noen år siden, og nå har altså mannen i huset sittet og humret over denne nye hele uka. Så nå blir det min tur!

På lydbok er jeg snart ferdig med andre bok om Hillevågsgjengen, denne er skikkelig god også. Jeg tror det blir et par lange gåturer i løpet av helga for å få høre slutten på denne nå :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

På tide med helgen igjen, den uken har hele uken bestått av pensumlesning, men jeg sneik innen litt les Jo Nesbø og klarte å fullføre den. Jeg er overrasket at faktisk endte opp med å like den helt greit, ville ikke gi den topp karakteren. Men likevel klarte jeg fullføre en bok av Jo Nesbø så det er jeg fornøyd med. Denne helgen skal jeg høre litt på The Blackhouse av Peter May og starte på En lykkens dag Camron Wrigt.

Ønsker alle en god helg og håper flotte bøker finner veien til dere :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

I morgen setter jeg meg på flyet til New York!! Purple Hibiscus ligger klar på Kindleen min. Også leser jeg Quiet - the power of introverts in a world that can't stop talking av Susan Cain. Veldig interessant, og passende nå som jeg skal til USA for første gang.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det blir vekslande ver no i helga som kjem
Så eg satsar på lesing av bøker igjen
På papir; Jeg er Zlatan, ein biografi
Og i bil; David Copperfield når eg har tid

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Denne helgen skal tilbringes hjemme sammen med samboeren og lillegutt. Håper på fint vær slik at vi kan tilbringe litt tid utendørs. På bokfronten leser jeg nå Kameleonene av Jørgen Jæger. Dette er andre bok om lensmann Ole Vik, og jeg gleder meg til å lese om nok en krimsak fra Fjellberghavn.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jørgen Jæger har eg framleis ikkje lese noko av. Kanskje noko å notere meg bak øyret til neste gong eg vil utforske noko anna innenfor krimsjangeren.

Denne helga fortsetter eg å lese meg gjennom Renbergs Jarle Klepp-serie. Er no nesten ferdig med bok nr 2.: Kompani Orheim. Rekner med å bli ferdig med den ila laurdag. Så er det neste Jarle Klepp-bok som står for tur, med mindre eg tek ei lita pause - og i så fall er det sannsynleg at eg leser Sputnik Sweetheart av Haruki Murakami.

På lydbok har eg den siste veka gått på ein del "smeller" - altså starta på ein god del bøker som eg ender opp med å bryte av fordi dei ikkje heilt har klart å engasjere meg. Mellom anna A Stranger In The House - som var heilt forferdeleg...verkeleg(!!!) både språkleg og plottmessig. Også Ruth Ware si bok The Death of Lrs Westaway kom eg halvvegs i før eg gav ho opp. For gjentakande, for mykje detaljar som ikkje tilføyerr boka noko av kvalitet, overforklaringer og verkeleg tskjei-foring av all info. Til slut no enda eg opp med Uglen av Samuel Bjørk og er helvvegs inn i den no. Har ikkje heilt bestemt meg for kva eg meiner, syntes dåho h

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er været veldig ustabilt, så det blir nok mest innetid og bøker. Er snart ferdig med Der lyset slipper inn av Gabriel Michael Visgraff Moro. En god bok som kommer til å få veldig høyt terningskast fra meg. Har også begynt på Jerusalems murer av Aage Hauken som også lover bra. Ellers starter høstferien her, så da kommer det besøk av barnebarn etter hvert, det er alltid trivelig.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Blir ikke all verdens tid til å lese for tiden, men regner med å bli ferdig med Man Tiger av den indonesiske forfatteren Eka Kurniawan. Den ble nominert til Man Booker International Prize i 2016, og er virkelig god.
I så fall skal jeg begynne på Du er ikke glad i deg av den for meg hittil ukjente russiskfødte, franske forfatteren Nathalie Sarraute (1900-1999). Ble obs på henne fordi jeg leste et sted at hun og Alain Robbe-Grillet var de mest kjente representantene for Nouveau Roman-bevegelsen. Leste Robbe-Grillets Sjalusi for noen år siden, og i motsetning til de fleste som har skrevet om den på Bokelskere, falt jeg helt for den, særlig var det den repetitive skrivestilen som bergtok meg. Derfor spent på dette forfatterskapet.

Leser også Maj – bind to i Lars Saabye Christensens trilogi Byens spor – som jeg storkoser meg med.

På øret har jeg så vidt kommet i gang med en roman jeg har store forventninger til, nemlig The Afterlives av Thomas Pierce. Forfatteren leser selv, og gjør absolutt en anstendig jobb. Den amerikanske forfatteren har tidligere skrevet novellesamlingen Hall of Small Mammals, som jeg ga en sterk femmer da jeg leste den for et par–tre år siden, og som jeg skrev litt om her på Bokelskere.

Ønsker alle en riktig god lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag