Tekst som har fått en stjerne av Anette:

Viser 1 til 20 av 61:

Takk, men ville gjerne helst ha konkrete anbefalinger her :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Husker du Grøsserne? De klassiske bøkene til R.L. Stine? Nå kommer de ut på nytt under navnet SkrekkSjokk. Første bok er ute og heter "Flykt fra skrekkens sommerleir". Jeg er litt inhabil siden jeg jobber i forlaget, men boken er innertier hos de yngre generasjonen her hjemme!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Det er mer enn boktips - det er et verktøy hvor du kan gå inn og velge hvem du vil ha tips fra: barnas kjønn, alder og type bok, så får du tips som er "spot on". En boktipser, med andre ord :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Norli tester et geografisk lesestunt: "Oppdrag Europa" er et lesespill der alle sidene deltagerne leser, blir lagt etter hverandre. Lesereisen er en litterær/historisk rundreise i Europa på totalt 9.000 km / 45 millioner sider. Man kan se i et kart hvor langt reisen er kommet.

"Oppdrag Europa" er laget for at foreldre skal hjelpe barna med motivasjon til å lese, men det er åpent for alle - også uten barn. Om du synes dette høres gøy ut - ta en titt og bli gjerne med! https://norlijunior.no/?hjem (jeg er ansvarlig for prosjektet)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

ok, 'hvorfor ikke' ble egentlig besvart her,

for den som vet vitsen med at noen tekstbiter iblant er lysblå -
og detaljer kan dere få her, så det skulle holde..

fenomenet er ikke så anerkjent alment sett, i alle fall.

Hvis matematikk ikke bare er hodepine, så fremgår det at
'forretnings'modellen er typisk nødt til å gi overveiende tap
for nyrekrutterte, kun de få som starter kan regne med vinst

dvs. her, bruktbokhandlerne som startet spillet, blir
søkkrike på 'gave'bøker
og ikke så beskjedne verdier blir tappet ut av
de troskyldige lettvervede -

sånne spill er en 150 år gamle og har alment vært kjent
lovstridige, se Josteins lenke

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Veldig godt innlegg. Ja takk, begge deler sier nå jeg. Litteraturkritikeren og lesernes vurderinger utfyller hverandre. Men hvis jeg måtte velge mellom ett terningkast fra en anmelder og hundre leservurderinger, ville jeg ha valgt det siste.

Markedet bestemmer, men vi må huske på at bransjens bokråd også til en viss grad forhåndsbestemmer hva som skal stå på bestselgerlistene. I disse dager bestemmer bokhandlerkjedene hvilke bøker som skal stå mest synlig i de største stablene i butikkene til høsten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I forhold til antall medlemmer vil jeg tro at det er et fåtall som har vært så uheldige å få uønskede post-meldinger.
Kjedelig for oss andre da som har benyttet å sende meldinger til personer en ikke følger... Blokkeringsknapp vil vel være det aller enkleste å gå over til som de andre også er inne på.

Er det virkelig så mange som blir plaget at det må lages slike hindringer for de aller fleste her inne?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

NY AVSTEMMING!

Jeg har laget klar ny avstemming, håper at jeg har fått med alle forslagene! Takk Krira som skrev hva som skulle med fra forrige avstemming så slapp jeg å sjekke ;p

Alle som er interessert å være med kan gå inn her og stemme:
http://doodle.com/poll/npfw5snpd5a9h3r3

Avstemmingsperiode til 3. april?

Som sist så kan du velge om du vil skrive navnet vi kjenner deg som, eller om du vil være anonym.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig med Vibeke Hulback og Bjørg L.: dette var vel litt drastisk? Selv har jeg vel ikke benyttet følge-funksjonen på flere år (jeg opplevde ikke at det har noen "merverdi" hverken å følge eller å bli fulgt, så da bare glemte jeg hele funksjonen), men jeg ønsker da ikke at folk ikke skal kunne sende meg en melding bare fordi jeg ikke har funnet på å følge dem! Dersom jeg får ubehagelige meldinger fra noen, derimot - ja, DA vil jeg gjerne ha muligheten til å reservere meg mot flere meldinger fra den brukeren. Så for all del, gjerne en "blokkér denne brukeren"-knapp. Men kan vi ikke ha som utgangspunkt at folk her inne er hyggelige inntil de selv har bevist det motsatte?

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Hvis ikke dette er et stort problem for mange, så hadde det kanskje vært bedre å legge inn en mulighet for den enkelte til å sperre for mottak av meldinger fra de bokelskere de opplever som plagsomme?

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Denne helga bryner jeg meg på Bitch og forundrer meg hvordan andre rundt meg oppfatter denne boka, og meg?
Jeg kan godt sitte med en bok av hvilken som helst kvinnelig forfatter, hvor det vises godt på omslaget av dette er skrevet av en dame (navnet hennes er veldig uthevet for eks). Jeg får så og si aldri tilbakemeldinger på det. Men du verden hvordan folk reagerer når jeg leser en bok med knallrødt smussomslag som er prydet med en naken kvinne, som viser langfingeren,og tittelen "Bitch" står med kraftige svarte bokstaver! Jeg får høre at jeg leser feministisk litteratur og at det er vel like før jeg kaster hårfjerningsprodukter, og at mannen min må passe seg nå når jeg er begynt å lese "rødstrømpe propaganda". Jeg er ganske rystet over at dette er holdninger i 2016. Og spesielt når ingen av de som kommenterer har lest boka! Dette er tanker de gjør seg ene og alene på grunn om bokas utseende.
Nu vel,som de lærde sier, jeg skal nå lese den,virker veldig interessant,og så langt har jeg bare blitt feministisk påvirket i så måte at jeg lurer på om jeg skal begynne og bruke leppestift mer jevnlig.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg likte også veldig godt smittemåten! Mye mer spennende enn virus, som ofte er forklaringen. Og det er ganske realistisk. Hadde ikke tenkt så mye på slutten, men er enig i at den egentlig var ganske bra. poetisk... :-) Takk for at du delte! :-) :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oooh, kjempebra forslag! Den må vi ta med neste gang!! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Never Let Me Go har stått på leselista lenge her, så den er veldig velkommen :-) Antar at det i så fall blir lydbok for meg. Flere som tenker seg å lese lydbokversjonen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, jeg har samlet forslagene som har kommet her + lagt til noen og laget en doodle avstemming på 12 bøker. Hvis veldig få er interessert i en bok er det jo ikke vits i å lese den her =) Tester denne måten å gjøre det på, så kan vi jo lage en liste med de bøkene de fleste vil ha med, og så blir det enklere å administrere lesesirkelen. Er det ok?

Noen av bøkene er mer post-apokalyptiske enn dystopiske. Hvis du ikke vil ha dem med, bare la være å stemme på dem =) Og jeg har tatt ut de som kun var på engelsk siden det har virket viktig at det er mulig å lese på norsk. Det står skriv inn navn, men for alle del, vær anonym om du ønsker det!!

Lenke til bøkene: http://doodle.com/poll/5acqqeukfbh2kz9m

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Og då er eg ferdig, ein dag før tida. Den første tanken som slo meg i det eg las dei siste setningane var om denne sangen kjem til å dukke opp på lydsporet til filmen.

Apropos filmen, så blei eg skuffa over å lese at det er ei kvit, ung dame som skal spele Helen Justineau. I boka er ho vitterleg mørkebrun og noko eldre. Eg tviler ikkje på at Gemma Arterton kler rolla godt, men likevel ...

I takkeordet til slutt kjem det fram at romanen vaks ut av ei novelle, Ifigenia i Aulis, publisert i ein antologi. Det ser ut for at antologien heiter "An Apple for the Creature". Er det nokon her inne som har lest den?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Du befinn deg på ein heilt annan klode enn dei fleste andre. Eg føler behov for å gjenta noko eg sa i ein annan tråd: Eg er reddare for Storhaug og hennar meiningsfeller enn for islam og muslimar. Det får eg stadfesta her. Når du seier at islam bør motarbeidast og eliminerast "med alle midlar" skremmer det meg. Hugs på at den største terroristen me har hatt her i landet (ABB) var ein kvit, kristen, fanatisk islam- og multikulturhatar.

Med dette trekk eg meg ut frå "debatten".

Godt sagt! (9) Varsle Svar

For meg spelar det ingen rolle. Men eg tipper mange vil setje pris på om spoileren ikkje kjem i første setninga. Starten av innlegget visest jo på hovudsida uavhengig av om ein trykker på spoilerknapp eller ikkje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I går begynte trettenåringen min å smuglese i boka, og nå er han fullstendig bergtatt. Har fått et nytt syn på morens litteratursmak også

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg skal begynne på kap 53. Kombinasjonen lettlest og spennende gjør at det går raskt unna selv om jeg bare leser et par kapitler i strekk før jeg må henge fingrene i noe annet. Koser meg veldig med boka og vil stadig vite mer!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tine SundalLibraritas vElin SkjerengRune U. FurbergHarald KDemeterEmil ChristiansenMonica CarlsenGodemineVeronicaKAnneWangGunn DuaasJune PlutonikaTatiana WesserlingelmelillianerAgnete M. HafskjoldIngeborg GEirik RøkkumFru GranMcHempettAnniken RøilMaria Festli EriksenAnjaBjørn SturødKristin_Thomas Røst StenerudChrissieJane Foss HaugenTanteMamieLene AndresenPia Lise SelnesDolly DuckHildBirkaLeseaaseNeraIngunn SGro Anita MyrvangLaila