Tidligere kunne man sende en privat melding til hvem som helst.

Nå kan du kun sende private meldinger til dem som følger deg.

Hvis du sender en privat melding til noen som følger deg, kan mottageren svare på meldingen din selv om du kanskje ikke følger dem.

Endringen kommer fordi enkelte har fått uønskede meldinger fra brukere de ikke kjenner.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Hei Andrè.
Nå har det kommet noen innspill her om det nye meldingssystemet. Det hadde vært fint å få høre hva du tenker.

Frøydis H. Tiltnes

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hører hva dere sier, og ser at flere misliker endringen.

Jeg ser at det er en kjekk funksjon å kunne snakke privat med andre selv om man ikke følger hverandre.

Kanskje det ikke var riktig å sperre på denne måten.

Allikevel har jeg vært lettet over å ha fått ut denne nye strenge funksjonen.

Det er få brukere som sender uønskede meldinger, men mange som berøres.

Uønskede internmeldinger er det flest tar kontakt med meg om. Nå er dette effektivt stoppet.

Kanskje en ignoreringsfunksjon er bedre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I mitt epostprogram, Microsoft Outlook finnes en funksjon som heter «Blokker denne avsenderen».

Jeg forstår at det finnes et behov for å beskytte seg mot uønskete, private meldinger her på bokelskere (selv om jeg aldri har møtt problemet selv). Etter min mening er det så mange ulemper med den ordningen som nå er innført, at den bør avvikles og erstattes med en «Blokker denne avsenderen». I tillegg til de momentene som jeg og andre allerede har nevnt, er dagens ordning udemokratisk. Jeg vil tro at mange, spesielt nye bokelskere, ikke får med seg at en bokelsker må «følge deg» for at du skal kunne sende vedkommende en privat melding. Private meldinger er, i de aller fleste tilfeller, en hyggelig og fin måte å knytte kontakter på.

Det er også et alvorlig problem at vi ikke kan kontakte deg, som administrator, privat lenger. Jeg har, som du vel husker, enkelte ganger kontaktet deg om useriøse og gufne profiler, som du straks har fjernet. Også i andre henseender kan vi ha behov for å snakke med deg, uten at denne kommunikasjonen ligger åpen for alle.

Jeg ber deg vurdere nyordningen en gang til. En ordning, som i Outlook, der du etter eget valg kan blokkere de avsenderne som du ikke ønsker meldinger fra, er etter mitt syn en langt bedre løsning. Så kan vi ha gleden av alle de uproblematiske private meldingene – meldinger som følger av felles interesser, men ikke angår alle på dette nettstedet.

Dette med ønske om at bokelskere.no skal fungere så godt som mulig, for så mange som mulig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg kan kontaktes direkte på admin@bokelskere.no.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Betyr det at du ikke vil vurdere et blokkeringsalternativ slik som Lillevi og mange andre foreslår?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Merkelig påfunn.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I forhold til antall medlemmer vil jeg tro at det er et fåtall som har vært så uheldige å få uønskede post-meldinger.
Kjedelig for oss andre da som har benyttet å sende meldinger til personer en ikke følger... Blokkeringsknapp vil vel være det aller enkleste å gå over til som de andre også er inne på.

Er det virkelig så mange som blir plaget at det må lages slike hindringer for de aller fleste her inne?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvordan skal vi kontakte deg/admin, hvis vi har behov for å sende en privat melding? Du følger mange fra oppstarten, men få av de som er aktive i dag.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er enig med deg og andre som har gitt uttrykk for at dette ikke er en god løsning.

I dag fikk jeg lyst til å sende en privat melding til en bokelsker jeg har kommunisert litt med i det siste. Privat fordi vi nå er utenfor det som er relevant for dette nettstedet. Da må jeg altså først skrive et innlegg og spørre om vedkommende vil være så snill og "følge" meg. Det føler jeg meg rett og slett ubekvem med.

Så ville jeg sende en melding til Andre (admin) og snakke med han om dette og annet. Men nei da, han kan jeg heller ikke nå privat lenger.

Det må da gå an å få lagt til en sperre for dem man ikke vil ha kontakt med, slik at vennlig og normal privat kontakt fortsatt kan foregå.

Andre -- jeg håper du leser disse innleggene og gjør en ny vurdering!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Oi. Dette kan vel ikke være den beste løsningen?

Jeg er enig med de som skriver at vi heller kan få muligheten til å blokkere brukere som sender uønskede meldinger. Å frata oss som oppfører oss skikkelig muligheten til å kommunisere med hverandre er en noe rar måte å løse det på, synes jeg.

Så nå må jeg få folk jeg får lyst til å sende en melding til å følge meg først? Håpløst.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Enig. Jeg følger ingen. Følgelig er det ingen som kan sende meg en privat melding. Hvis jeg nå begynner å følge noen, vil alle få vite hvem jeg tillater å sende private meldinger til meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig med Vibeke Hulback og Bjørg L.: dette var vel litt drastisk? Selv har jeg vel ikke benyttet følge-funksjonen på flere år (jeg opplevde ikke at det har noen "merverdi" hverken å følge eller å bli fulgt, så da bare glemte jeg hele funksjonen), men jeg ønsker da ikke at folk ikke skal kunne sende meg en melding bare fordi jeg ikke har funnet på å følge dem! Dersom jeg får ubehagelige meldinger fra noen, derimot - ja, DA vil jeg gjerne ha muligheten til å reservere meg mot flere meldinger fra den brukeren. Så for all del, gjerne en "blokkér denne brukeren"-knapp. Men kan vi ikke ha som utgangspunkt at folk her inne er hyggelige inntil de selv har bevist det motsatte?

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Det er uten tvil ett behov for mulighet til å blokkere/sperre for de man finner plagsomme, men dette synes jeg virket veldig drastisk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis ikke dette er et stort problem for mange, så hadde det kanskje vært bedre å legge inn en mulighet for den enkelte til å sperre for mottak av meldinger fra de bokelskere de opplever som plagsomme?

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie