Fantastisk novellesamling. Lavmælt, trist og ustyrtelig morsom! Er veldig glad i den!
Man skal lete lenge for å finne noe bedre enn dette. Det blir nåla og høystakken. Fantastisk novellesamling!
Hélt aldeles ubeskrivelig overveldende vidunderlig. Har ikke ord. En samling tekster som får deg til å gå rundt å smile og humre for deg selv i lang tid etter en har lest den. Den minste boka jeg har lest og samtidig den største. Kjell Askildsen altså! kjærlighet
Death doesn't change us more than life, my dear.
Er mormor på heltid denne helgen, men når barnebarnet mitt er i seng håper jeg å kunne begynne på "Du skal elske lyset" av Margaret Skjelbred.
I dag er det boken "Bæsj" som har vært i fokus. Boken, som jeg fikk tips om av en mor her på bokelskere, er en fransk bestselger forfattet av Stephanie Blake. Boken handler om en liten kanin med et noe begrenset ordforråd, den kan bare si "bæsj". Boken har en svært enkel tekst og handling ( barnet lærer den fort utenat) og det topper seg på siste side for da sier kaninen faktisk "promp". Nora lo så tårene trillet. God helg og god lesning.
Det finner flere tråder om dette temaet fra før.
Hvis du er nysgjerrig på hva favorittbøkene til folk er, kan du gå på hver enkelt sin profil og klikke på "favoritter" et sted til høyre på siden.
Min favorittbok er Markens Grøde.
Hvorfor finnes jeg? Det vet jeg ikke. Det er ikke noe jeg skal vite. Jeg er her.
Det er en sannhet det er vanskelig å ta inn over seg, at det finnes så mange fremmede mennesker der ute som kjenner våre nærmeste bedre enn oss.
Er det mulig å få en lenke til Favorittlister, på samme måte som vi har til Favorittsitater? Et sted vi kan lagre våre favoritter blant listene, og få dem opp med et tastetrykk.
Det er mange fine lister som jeg ønsker å se på flere ganger. Men det går ikke lang tid, før de kan være vanskelige å finne tilbake til. Lister - og spesielt de som er kommentert - gir ofte mye utdypende og fin informasjon. Bøker knyttet til bestemte temaer, er ett eksempel. Hvilke lister som er våre favoritter, varierer nok like mye som alt annet her inne :-)
En slik funksjon mottas med stor takk!
Tror jeg har lest alt av Hamsuns skjønnlitterære verker. Men jeg har lest bare de to første bindene (av ialt sju) av "Knut Hamsuns brev". Den romanen jeg har lest flest ganger er "Mysterier". Den blir jeg visst aldri helt klok på. Mystisk!
Selv om jeg har en god del bøker om Hamsun og hans verk, er det kanskje enda flere som jeg ikke har i hyllene. Og noen av dem jeg har, har jeg ennå ikke lest. "Desværre. Gudskjelov."
Jeg synes at det kan være en god ide å få med seg noen av novellene (skisser, kortprosa) i de tre samlingene:
"Siesta" (1897)
"Kratskog" (1903)
"Stridende Liv" (1905)
og dessuten er reiseskildringen "I Æventyrland" (1903) veldig bra. Synes jeg.
Denne boka tok meg med storm. En annerledes krim med en ekkel stemning hele veien uten masse mord og blod. Klarte ikke å legge den fra meg og var så lei meg da jeg var ferdig med den - skulle så gjerne hatt den til gode!
Da har jeg lyst til å spørre deg Kjell k, hvilke bøker av og om Hamsun du ikke har lest, hehe?
Er du en av flere som jakter "alt" som er skrevet av og om han, samler du og ønsker å eie bøkene? :)
Jeg har smugtittet i profilen din og der ser jeg en hel haug bøker om temaet Hamsun.
Interessant Nobelprisvinner du følger, er det noen bøker vi andre bør få med oss som er mindre kjent?
En ny, vakker grafisk roman fra forfatteren av Oppfinnelsen av Hugo Cabret. I Himmelfallen fortelles to historier parallellt.
Den ene foregår i 1977 og er om Ben som er døv og bor hos slektninger etter at moren døde i en ulykke. Mens han selv ligger på sykehus etter et lynnedslag, bestemmer han seg for å rømme til New York på leting etter sin far. Alt han har å gå etter er et bokmerke, et navn og adressen til en bokhandel. Han ender opp på det Amerikanske Naturhistoriske Museum der han møter Jamie som blir en venn. Denne historien fortelles hovedsakelig i tekst.
Den andre fortellingen er lagt til 1927. Den er om Rose som også er døv. Hun bor alene med sin far og er svært ensom. Hun har utsikt over til New York der moren - som er en berømt stumfilmstjerne - arbeider i lange perioder om gangen. Rose ser sitt snitt til å rømme til New York, men møtet med moren blir ikke som hun har håpet. Rose ender også på det Amerikanske Naturhistoriske Museum der hun finner hjelp. Historien om Rose fortelles hovesakelig i bilder.
Veiene til Ben og Rose krysses til sist, og deres historier flettes på vakkert vis sammen både i tekst og illustrasjoner. Jeg synes dette er en flott bok, nydelig laget, og den gir et godt innblikk i livet som døv. I mitt bibliotek har Oppfinnelsen av Hugo Cabret blitt lånt av mange. Himmelfallen er en langsommere bok med mindre spenning og driv, men jeg håper virkelig at også den finner sine lesere.
Herbjørg Wassmos trilogi om Tora, - første bind er "Huset med den blinde glassveranda".
Siterer berre Verdens litteraturhistorie - som seier at her er mange fornøyelege personar. Starten lovar godt, og skjebnen til vesle Nell skal ha gjort djupt inntykk på lesarar opp gjennom åra!
Eg er i gang med The Old Curiosity Shop. Eg-personen har møtt vesle Nell og både han som seier at han er bestefar hennes og han som seier at han er bror hennes, Fred. Eg seier "seier at han er", for hos Dickens veit ein aldri. Vidare møter vi Mr Swiveller og, ikkje minst, Mr ("the dwarf") Quilp og Mrs Quilp. På same måten som Nicholas Nickleby skal denne boka vere ujamn, men ho har i alle fall starta lovande, med "a secret", nok Dickens sjølvsagt brukte for å halde på lesarane ...
I følge et Tv-program i forrige uke, møttes Oscar Wilde og Arthur Conan Doyle på restaurant i Langham Hotel i London i regi av en felles "manager"(Lippicotts magazines utgiver James Stoddard). Forfatterne kom svært godt ut av det med hverandre. Inspirert av nøtet - og Stoddards penger - gikk de hen og skrev henholdsvis "Bilde av Dorian Gray" og "De fires tegn". Snakk om produktivt møte.
Link til TV-kuttet her
Når en har lyst til å ta sitt eget liv, skal en forstå det og akseptere det, men for all del ikke gjøre det. Hvis en har lyst på kjødelig samkvem med en hjelpeløs tenåring, kreves det at en aksepterer sitt begjær, og ikke så mye som legger en finger på stortåen hennes. Hvis en hater faren, er det greit - men slå ikke drittsekken i hodet med et balltre. Forstå deg selv, aksepter deg selv, men ikke vær deg selv.
Jeg har lest nesten hele, men avbrøt. Fant ut at boka rett og slett ikke er av min smak, og måtte ha lange pauser for at jeg skulle kunne lese bare litt til av den. Men er vel en smakssak. Boken er fin, det er den. Men jeg vil heller lese de andre påbegynte bøkene jeg har i bokhyllen framfor denne :-)
Må si meg enig med deg i alt. Mansfield Park er nok den av bøkene som har hatt de dårligste filmatiseringene. Jeg vet ikke helt hva de gjør feil, for det er gode manus, og gode skuespillere, men de gir ikke den samme følelsen som boken gjør.