[ Slettet av bruker ]

Viser 28 svar.

  1. Det finner flere tråder om dette temaet fra før.

  2. Hvis du er nysgjerrig på hva favorittbøkene til folk er, kan du gå på hver enkelt sin profil og klikke på "favoritter" et sted til høyre på siden.

  3. Min favorittbok er Markens Grøde.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Advarsel:Ambler av Robert Ludlum og Ildbarnet av Stephen King er to utrolige bøker, som så langt er de bøkene jeg har likt mest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok 4 i Sookie Stackhouse serien - Dead to the world. Jeg har aldri vært borte i en bok som fenger mer enn den. Den hadde absolutt alt og var bare perfekt skrevet for meg. Jeg elsker hele serien, men den boka skiller seg ut for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Margfolket; Keri Hulme, Markens grøde; Knut Hamsun, bøker av A.S. Byatt og sikkert mange flere. Disse forfatterne får menneskene de skriver om til å bli virkelige for meg. En til som jeg ikke må glemme; Biblioteket om natten av Manguel, han skriver om kjærlighet til bøker. Noe av det beste som fins er å åpne ei ny bok som man har gleda seg til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok Brødrene Karamasov av Fjodor Dostojevskij.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan nevne i fleng, men det ser du på siden min. MEN hvis du vil ha en velskrevet Krimenalroman med "noe literær dybde" så anbefaler jeg på sterkeste "ENGLER OVER GEORGIA" av R.J. Ellory. Syntes også Håkan Nesser er kjekk å lese. Mankell, Jan Melhum, Fredrik Skagen osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hvis jeg bare må si én: House of Leaves.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Robinson Crusoe. En av mange bøker jeg leste i ungdomsårene som fremdeles har en spesiell plass i bokhylla. Ikke så lenge jeg leste igjennom denne igjen og den holder seg godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Robinson Crusoe er også ein av mine favorittar. Som Robinson-fan var det for øvrig også artig å lese Foe av J. M. Coetzee, som er basert på Robinson Crusoe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bortsett fra min fasinasjon av Harry Potter som så mange andre her inne er mine favoritter følgene;

  • Bokens folk av Geraldine Brooks
  • Dverghesten av Gert Nygårdshaug
  • De gales hus av Karin Fossum

Disse er bare noen utvalgte. Du har helt rett at det er vanskelig å ha bare en favorittbok, siden alle bøker gjerne treffer deg på litt forskjellige måter. Jeg elsker bøker som er litt spesielle, som liksom bare er rare og ikke gir noen mening, deriblandt Dverghesten av Nygårdshaug. De spiller på fantasien min, og gir meg tanker og bilder i hode jeg ikke viste var mulig. Når det gjelder De gales hus traff den meg på et litt personlig plan, og jeg lærte litt om meg selv. Den siste boka, Bokens folk, virket ikke som en bok for meg i det hele tatt, jeg er ikke noe fan av krigshistorie og historier om folk fra andre land, men så feil kan man ta. Jeg lo, gråt og koste meg igjennom hele denne boka. Er så glad for at jeg valgte å lese den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jane Eyre av Charlotte Brontè, Stolthet og fordom av Jane Austen, Snømannen av Jo Nesbø, Harry Potter-bøkene, Narnia-bøkene, Dødslekene. Har ingen favoritt, men flere favoritter ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Vanskeleg å velge, men ei av mine favorittbøker er "Stolthet og fordom" av Jane Austen. Fantastiske karakterskildringar gjer boka til meir enn ei fin kjærleikshistorie. Like god kvar gang eg les den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg har lese alle tre, og likar dei godt. Stolthet og fordom er den absolutte favoritten, men dei andre er bra og. Er generelt begeistra for Jane Austen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boka som har gjort absolutt størst inntrykk i seinare tid er "Balansekunst"."Shantaram" gløymer eg ikkje heller så lett lett.Ellers så har eg hatt mange gode opplevingar med bøker - så mange eg kunne ha nemnt her; men ei av dei eg har lese mange gonger - og ler like godt kvar gong er: "Et forargelsens hus" av Gabriel Chevallier

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det rare er at jeg faktisk reflekterte over dette for ett par dager siden. Tok en grundig titt på bøkene i bokhyllen, tenkte tilbake på når de ble lest, opplevelser de ga meg, hvilke jeg kunne tenke meg å lese igjen o.s.v. Alle bøkene er jo lest i "sin tid" og opplevelsene tror jeg også blir "farget" av din alder, ditt sosiale ståsted og kanskje til og med din sinnstilstand. Jeg har kommet til den konklusjon at noen av de beste bøkene jeg har lest, er lest de 2 siste årene. Det er først nå i godt voksen alder at jeg bl.a har lest "Dostojevskij". Har ikke våget tidligere, har trodd at slik "høyverdig" litteratur ikke er noe for meg, vil sikkert ikke like det, kanskje heller ikke forstå meg på det o.s.v. Jeg tok helt feil.

"FORBRYTELSE OG STRAFF" er, så langt, den mest fantastiske boken jeg har lest. Og overraskende var det at den var mye mer tilgjengelig, både språkelig og innholdsmessig, enn hva jeg hadde trodd. Tror jeg kan si at den boken har satt en slags standard for hvilke bøker jeg ønsker å lese i framtiden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Fjodor Dostojevskij er en av de store russiske forfattere, født i 1821. I sine bøker skildres ofte mennesker med ulike grader av sinnslidelser. Han var opptatt av menneskesinnets mange aspekter. Du følger hovedpersonen(e) tett, og følger deres tankegang og handlinger.Ved å google forfatteren er det mye infomasjon å finne, både om han og hele hans forfatterskap. Jeg ser du er en ung kvinne. Tror jeg vil anbefale deg å få tak i "nyere utgaver" av bøkene hans. Du kan jo titte på "min utgave" lest i 2010. Den var språkelig helt grei å lese. Den største utfordringen er faktisk de vanskelig russiske navnene og titlene. Hver person har 2-3 ulike navn/titler som man skal forholde seg til. Det går greit etterhvert. Jeg ønsker deg lykke til i utforskningen av Dostojevskij.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg klikket meg inn og tenkte jeg skulle skrive at Forbrytelse og straff var min favorittbok, måtte bare lese hva andre hadde svart først og fant ditt innlegg.

Dostojevskij er en av mine favorittforfattere, og av det jeg har lest hittil er Forbrytelse og straff hans beste bok. Jeg har nå lest den flere ganger, og jeg blir aldri lei. Jeg har heller aldri opplevd at den har blitt "dårligere" fordi jeg eller min situasjon har endret seg siden jeg leste den første gang.

Som deg var jeg veldig i tvil om den store russerne var noe for meg, jeg leste Opptegnelser fra et kjellerdyp engang i tenårene og fikk lite ut av den, jeg hadde derfor gitt opp og trodde jeg ikke var smart nok. Så måtte jeg lese Forbrytelse og straff og heldigvis for det, for ellers er det ikke sikkert jeg hadde oppdaget hverken Dostojevskij eller noen av de andre russerne.

Jeg har senere lest Kjellerdypet igjen også, og innså at jeg nok ikke var voksen og moden nok for den da jeg leste den første gang. Dostojevskij er faktisk ikke så ille som enkelte skal ha det til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vanskelig å velge en favoritt, det svinger også litt med hvordan jeg selv har det og hva jeg har lest den siste tiden. men jeg har bøker jeg har plassert som favoritter og som jeg nok ikke glemmer så lett. Linda Olsson er en som har satt følelsene mine i sving. Da med; La meg synge deg stille sanger og Taushetens konsekvenser, begge nydelige bøker. Ellers Pricilla Cogans bøker om indianerkvinnen Winona. (Winonas visdom og Hjertets stemme). Jane Austeen er soleklar favoritt med alle hennes bøker, også som film. Kate mortons 1800 talls kjærlighet og spenningsbøker, Jo Nesbø, Lars S Christensen osv osv. Nå begynner jeg å bli varm i trøya , og bokminner dukker opp i hodet, det kommer til å bli x ant sider dette, om jeg skal fortsette. Tror jammen jeg bør lage meg en favorittliste. Dette fikk meg til å huske , og mimre litt. Gnisten kom tilbake.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Violeta JakobsenlesefolenJan Arne NygaardTralteHeidi HoltanMari BaardsethTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalLailaAnitaINA TORNESJohn LarsenCaroline Ekornes JohannessenBerit B LieHege LMorten BolstadAkima MontgomeryLinnPrunellaVigdis VoldRandiASissel ElisabethDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81