bokhelgen 49: Jeg leser fremdeles Min kamp 6 av Karl Ove Knausgård. I bilen surrer lydboken Imot naturen av Tomas Espedal. Det er Trond Brænne som leser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 38 svar.

Fortsetter på A Clash of Kings - George R Martin. Andre bok i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga er vigd Tomas Tranströmer, Nobelprishelg. Høyrer norsk radio (m.a. Diktafon), svensk radio (podkast), ser klipp på svt.se, les i JEV's norske omsetjing. Ein smaksprøve ? C-dur

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp begynt på "Hjem til Jul", en novellesamling av Levi Henriksen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Holder også på med Min kamp 6. Det tar evigheter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser fortsatt "tredve dager i Sandefjord" av Vigdis Hjort og vurderer sterkt å sette i gang med Garman og Worse på lydbok i bilen i nær fremtid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser den tredje boken av Johan Theorin - Blodleie. Har nok hatt for store forventninger til hans bøker, men de "går no ann" som vi sier her oppe i nord;) Synes ikke de er dårlige, men heller ikke så bra som jeg trodde de kom til å være:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Ravn - Blodøye" av Giles Kristian. Litt jobbpåvirket her for det er ikke første valg av litteratur. Men jeg sluker boka med hud og hår og er helt sugd inn i denne. Blodig og voldsom som den er. Handler om en engelsk gutt som joiner noen norske vikinger på tokt.

Leser også "Å lese hestens personlighet" av Linda Tellington-Jones. Det er en skikkelig kosebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser biografien om Sigurd Christiansen skrevet av Eugenia Kielland. Siden jeg ble så begeistret for boka "Mannen fra bensinstasjonen" av Christiansen er det interessant å lese om livet til forfatteren, og jeg har boka "To levende og en død" på vent.
Har begynt på bok 2 om "Den gamle antikvitetsbutikken" av Charles Dickens.
Så vidt begynt på "Germinal" av Emile Zola.
Mye bra lesestoff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser den nye boken av Margaret Skjelbred Du skal elske lyset.
Jeg har lest endel av Skjelbred tidligere, og denne er bare utrolig fin!
Skjelbred skildrer barnesinnet så nydelig. Når hun også har et elegant og herlig språk, kan jeg ikke annet enn anbefale denne - og de andre hun har skrevet - på det aller varmeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det "Fundamentals of Analytical Chemistry". Eksamenstid! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klassen vår på videregående har gavekalender, hvor vi selv har kjøpt gaver som skulle legges inn i en sekk også skulle vi trekke en person hver dag som skulle få en gave. Denne fredagen fikk jeg "A Christmas Carol" av Charles Dickens, som passet perfekt! Er halvveis nå og synes det er en herlig roman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Som vanleg les eg ei lydbok og ei papirbok. Eg les Paganinikontrakten av Lars Kepler og høyrer på Innsirkling 2 av Carl Frode Tiller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Reckless av Funke og Imot naturen av han derre du veit.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Det jeg aldri snakket om" av Azar Nafisi. Forfattaren fortel om familien sin i Teheran, både sosialt og politisk.Er ca halvveges - måtte berre lese den då eg fann den etter: "Å lese Lolita" i Teheran.....interessant å få litt kunnskap om andre kulturar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Giants in the Earth, fortsatt, og Catcher in the Rye. Og omlesing av The Adventures of Huckleberry Finn, og skole/fagbøker så jeg forhåpentligvis står til eksamen og kan lese andre ting til jul.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helgen leser jeg siste bok i trilogien ; Til musikken, Elven og Damen i dalen av Ketil Bjørnstad.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kommer til å lese mer av Bjørnstad. Takk for påminnelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper du skriver noen ord om bokopplevelsen din. Både "Til musikken" og "Elven" har jeg registrert som "favoritter".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja , det forstår jeg godt Brit. Jeg ble nokså tankefull, og har sittet med bøkene i hendene og dvelt ved det jeg har lest. Fantastisk godt skrevet. Lidenskapelig og klokt, vakkert og trist. Nå skal jeg sette av litt tid til å lese anmeldeser av forfatterens bøker , bli litt " kjent" med ham. Jeg er ofte sånn at når jeg liker en bok, må jeg lese om forfatteren, se masse bilder av vedkommende, slik at jeg kan skape meg et inntrykk, og også forsøke å forstå det han formidler. Ketil Bjørnstad er en meget klok mann. Og også Aksel Vinding , en klok , meget ung mann , og til tider mer voksen enn de som er 15- 20 år eldre enn han. En gutt som vokser , følesesmessig og som har en sterk samvittighet og lojalitets følelse. En som ikke svikter , en som er sterk , men også lidenskapelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble også svært begeistret for "Victor Alvebergtriologien" som jeg leste for noen uker siden. Har skrevet en anmeldelse av den her på siden. Neste bok ut av Bjørnstad er "Villa Europa" som også har fått mye bra omtale her inne. Aksel Vinding setter jeg "på vent". Når man har lest gode bøker av en forfatter blir man litt "opphengt" i forfatteren i lang tid framover. Så bra at du likte bøkene du nettopp har avsluttet. De var fantastiske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"livlegens besøk" av Per Olov Enquist

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En moderne klassiker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enquist har eg notert meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er spent på den. Jeg har den i bokhylla og bare venter på at tiden skal bli moden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er kommet litt over halvveis, jeg synes den er god men må innrømme at forventningene mine kanskje var litt for store. Jeg har lært meg at jeg ikke skal lese kommentarene før jeg leser bøkerne, da jeg kanskje får kunstige forhåpninger og blir skuffa. Men for all del, boka er god :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg følger deg på den, Lena. Forventninger er ikke noe særlig, men de er vanskelig å unngå her inne. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir nok ikke så mye lesing denne helga, men det jeg leser er Sleep tight av Anne Frasier også skal jeg begynne på Sultekunstnerne av Finn Skårderud. Det er så mye sport på TV at lesingen blir ofret litt desverre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har udiskutabelt den beste grunnen til å få lest lite. Selv har jeg bare kvadrippel bursdagfeiring å skylde på for at bøkene må hvile denne helga. Men skal få hørt "Den tredje mann" og "Malteserfalken" som hørespil på vei til og fra feiringen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he, er ikke sikker på at de fleste er enige med deg der, men jeg koser meg hvertfall med skiskyting, langrenn og hopp med god samvittighet :-)

Du får ha god feiring!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finn Skårderud har jeg i hylla, spent på den. Jeg er mer enn fan!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde faktisk ikke hørt om Finn Skårderud før jeg kjøpte boken, men har alltid vært interessert i spiseforstyrrelser derfor ble jeg nysgjerrig på boken. Begynte såvidt på den i går kveld og det virket lovende :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Bienes hemmelige liv av Sue Monk Kidd. Det er en utrolig flott historie om ei jente som har opplevd mer enn de fleste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er mormor på heltid denne helgen, men når barnebarnet mitt er i seng håper jeg å kunne begynne på "Du skal elske lyset" av Margaret Skjelbred.

I dag er det boken "Bæsj" som har vært i fokus. Boken, som jeg fikk tips om av en mor her på bokelskere, er en fransk bestselger forfattet av Stephanie Blake. Boken handler om en liten kanin med et noe begrenset ordforråd, den kan bare si "bæsj". Boken har en svært enkel tekst og handling ( barnet lærer den fort utenat) og det topper seg på siste side for da sier kaninen faktisk "promp". Nora lo så tårene trillet. God helg og god lesning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå som jeg er ferdig med en tung eksamen kan jeg endelig komme sterkere tilbake. Riktignok har jeg en eksamen til, men den bekymrer meg ikke noe særlig, kommer kanskje til å lese litt pensum, men det blir ikke førsteprioritet i helgen.

Nå vil jeg heller konsentrere meg om å lese ut Som om jeg ikke fantes av Slavenka Drakulić, en tøff bok om krigen i Bosnia som må leses sakte, og En lett og rolig død av Simone de Beauvoir. Sistnevnte har jeg bare så vidt begynt på, men det ser lovende ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har vært hjemme med halsbetennelse i 3 dager nå, derfor har lesingen fått ben å gå på. Har akkurat avsluttet Jane Eyre, en flott leseopplevelse som fortjener sin klassikerstatus. Daniel Kehlmann skrev i 2006 romanen Oppmålingen av verden. Den ble avsluttet tidligere i kveld. En roman som blir litt kritisert her inne, noe jeg kan forsåvidt forstå. Litt ujevn, der beskrivelsen av Humbolts ekspedisjoner i Sør-Amerika, definitivt er den beste delen.

Nå har jeg hentet frem en bok jeg har gledet/gruet meg til å lese i flere år nå. Mest fordi jeg vet at den kommer til å beskrive jævligheter og menneskelig fornedrelse, men som den klassikerjeger jeg er, må spyfornemmelser tolereres i kunstkonsumeringens ånd:

Willian S. Burroughs - Naken lunsj

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser Johan Bojers, Læregutt, erindringer, en forfatter som får altfor lite oppmerksomhet etter min mening og flere andre her inne.

Ellers er jeg en gammel håndballspiller og svoren fan, så jeg bruker litt tid på VM i Brasil. Tror nok ikke de er gode nok for gull, men medaljer pleier det som regel å bli :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Ett skritt etter" av Henning Mankell :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

JBLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louise