Jeg har ikke fått med meg denne diskusjonen, og klarer heller ikke å finne tilbake til den tråden dere nevner. Den er kanskje slettet den også? Men på generelt grunnlag mener jeg vi skal være veldig forsiktige med å beskylde folk for å ha "ufine" baktanker uansett hva de skriver om og at diskusjoner/innlegg bør være fri for beskyldninger og personlig "sjikane". Spør heller trådstarter om hva han/hun mener med innlegget sitt. Holder vi oss til vanlig høftlighet og behandler alle på samme måte som vi selv forventer å bli behandlet så vil dette forumet bli trivelig for de fleste.. Ingen er tjent med å skremme vekk folk.
Her var mykje syting og surmuling.
Eg trur det er lurt å prøve seg fram litt med dei nye funksjonane. Det går ofte litt tid å lære seg å bli kjend med nye system og nye måtar å navigere på.
Gje den "nye" nettstaden ein sjanse!
I utgangspunktet er det fint med litt forandring, men denne får ikke full pott hos meg. Personlig synes jeg at designet har blitt litt vel "luftig". Synes det er for mye rom mellom de forskjellige delene, og ikke nok "stram" struktur. Eksempelvis synes jeg at det er helt unødvendig med den nesten tomme raden mellom hovedmenyen øverst og det som skjer her. Nå når jeg skriver står det "Svar" der, når jeg er på profilen min, står navnet mitt der, sammen med et søkefelt. Søkefeltet kunne ha blitt flyttet til sidebaren (ved siden av kakediagrammet), og navnet mitt kunne ha blitt helt fjernet da det også står skrevet ved bildet mitt. Og for å bruke profilen som et eksempel, synes jeg siden nå er rent for lang i forhold til det den kunne ha vært. Kunne fint ha flyttet boksene under "Tall" (nå helt nederst) til under sidemenyen (ved siden av kakediagrammet), slik at siden hadde blitt mindre "topptung". I det hele tatt har alt blitt litt for stort for min smak (joda, jeg vet at jeg kan endre størrelse manuelt i browseren).
Ellers savner jeg direktelinken fra hyllenavnene på profilsiden, de brukte jeg mye. Og hvorfor er det lille rutenettet med følgere/de jeg følger borte? :( Finner sikkert mer jeg savner også, etterhvert som jeg oppdager at det er forandret. Hehe. :P
Hvis dette er en ønsketråd, ønsker jeg meg muligheten til å ha en bok i flere hyller samtidig.
Ja, etter å ha lest noen av hennes bøker der Tony Hill er med, er jeg enig med deg. Hans nærvær gjør at bøkene blir mer interessante. Jeg liker de psykologiske sidene av historiene. Alt som kan skje med menneskesinnet, etter skader, mishandling og omsorgssvikt, er alltid høyst aktuelle temaer.
I gamle dagar var katalogen Årets bøker eit sikkert og gledeleg førjulsteikn. Å, det å kunne sitje der med penn og krysse av bøker som ein ønskte seg til jul ... Eg trur ikkje at forlaga samarbeider på denne måten lenger. Dumt for oss bokelskarar - og det er jo oss dei lever av!
Det fascinerer meg hvor ulike vi bokelskere er! For meg ville det vært helligbrøde å lese slutten av ei bok før jeg faktisk har lest alle sidene forut og “fortjener” å komme til den. Jeg kan ikke si om jeg liker en slutt eller ikke, før jeg har fått med meg alle hendelsene som foranlediger den. Det blir som om jeg skulle avfeie en tese, kun basert på konklusjonen, ikke empirien som ligger til grunn..
Hver lørdag intervjues en bokblogger hos Flukten fra virkeligheten. Bokbloggmiljøet har vært relativt lite, men i løpet av kort tid har det vokst seg ganske stort og bloggerne representerer en bred smak innen litteraturens verden.
Jeg tror framsiden har mye mer å si enn man aner. Jeg ville sagt før at framsiden ikke betyr noe. Men siden jeg har hatt om det på studiene mine. Så vet jeg at det betyr noe ihvertfall for meg. Den er med å gjøre at man oppdager en bok i en bokhandel eller i biblioteket.Men det er ikke sånn at jeg ikke leser en bok bare fordi forsiden er ikke så fin. Men derimot vakre forsider kan få meg til å lese en bok. Forsiden er ikke med å heve inntrykket på ei bok. Men den er viktig for å oppdage bok og noen ganger for å lese den:)
Livets oppturer og nedturer.
Eks-fangen Gregory David Roberts havnet i helvete da ekteskapet gikk i oppløsning og han mistet foreldreretten til datteren. Livet hans faller i grus, og i all elendigheten begynner han med dop og raner banker. En dag blir han tatt. Han blir dømt til 20 år i fengsel, men allerede etter to år klarer han å rømme fra et av Australias best sikret fengsler. Han klarer bokstavelig talt å rømme midt på lyse dagen! Han havner i Bombay, og lever alltid i redsel over å bli avslørt og tatt. Som rømling må han kutte all bånd fra familie, venner og alle han var glad i. Han er etterlyst og kan ikke risikere å bli tatt. I Bombay blir han kjent med mange spennende mennesker, og lærer mye om kultur i byen. Han opplever mye i Bombay. Han ender opp med å bo i slummen sammen med hans nye, gode venner, starter en legepraksis der, og den stillingen gjør ham kjent i byen. Til og med mafian blir interessert i ham og han skaper et bånd med dem også. Vil han føle seg som hjemme i Bombay eller vil han alltid bli sett på som en utlending?
Fikk denne i bursdagsgave i januar og tenkte å drøye den til det ble sommerferie med tanke på tykkelsen av boka og kose meg med den når jeg hadde bedre tid. For dette er en murstein på 910 sider. Har ikke lest en så tykk bok siden i fjorsommer da jeg leste IT av Stephen King som var på over litt 1000 sider (!) Men tykke bøker skremmer ikke meg. Jeg liker både tynne og tykke. Ja takk, begge deler! Og denne har jeg hatt lyst til å lese lenge for denne boka har fått mange lovord og da blir jeg nysgjerrig! Man lurer jo da på hva “alle” snakker om.
Jeg må innrømme at jeg slet meg gjennom de 200 første sidene. Da var det mange navn og mye å forholde seg til, men etter å ha kommet meg gjennom den biten, ble det veldig mye lettere og ting begynte å skje! Vi blir kjent med svartebørsen, slummen, og mafiamiljøet.
Så vidt jeg vet er filmatiseringen godt i gang og Johnny Depp skal være hovedrollen, noe jeg er fullstendig uenig i. Jada, han er en dyktig skuespiller osv, men jeg kan bare ikke se for meg Johnny Depp som Gregory David Roberts. Jeg syns det blir helt feil. Det virker som to helt forskjellige personer. Hvem jeg ville ha valgt, er vanskelig å si, men i alle fall ikke Johnny Depp. Jeg er også litt lei av å se Johnny Depp i nesten alle moderne filmer. På tide med litt nye fjes i filmbransjen så lenge det ikke er noen Disneyfabrikerte – skuespillere, hvis du skjønner hva jeg mener?
Shantaram er en varm, god og oppriktig bok om oppturer og nedturer i livet. Om en mann som lar livet gå videre uansett hvordan det måtte gå og prøve å legge fortiden bak seg. Hans vennskap og samtaler med Prabaker er ubetalelig, hans kjærlighet for Karla er rørende, og måten han håndterer møtet med en annen kultur enn den han er vant til – er imponerende. Dette er en bok med mye diskusjon om livsfilosofi, om det å høre hjemme et sted og prøve å ta rette valg. Shantaram er en bok som bare må leses for å skjønne hvor fantastisk den er for det er en bok som er vanskelig å beskrive! Og uttrykket bjørneklem kommer aldri til å bli den samme. Les boka og du skjønner hva jeg mener. Alle burde lese denne. Det er en utrolig fascinerende, røff og sjarmerende bok! En bok som passer godt for begge kjønn!
Jeg er veldig spent på hvordan filmen blir til tross for at jeg er uenig i hovedrollevalget.
Og jeg skulle gjerne ha fått tak i lydbok hvor forfatteren leste selv. Har sett noen youtube-videoer av Roberts og han har så behagelig stemme! Hadde vært spennende å høre ham lese fra boka. Og vil dere vite mer om forfatterens liv da han var på rømmen, kan dere se et intervju med CNN. I disse klippene snakker han både om boka og viser oss stedene han befant seg da han var i Bombay. Veldig interessant og verdt å få med seg. Roberts er en tøff fyr!
Det var ikke meningen å bruke nesten en måned på å lese ut boka, men dette er en bok som trenger å fordøyes og ikke egner seg til å rushe gjennom. Det er en bok til ettertanke bare så dere vet det på forhånd.
Er enig i at Fuglane, til tross for at det er ei flott bok, kanskje ikke passer for folk I ungdomsskolealder.. Har forresten en litt artig historie ang. denne boka. For noen år siden skulle elevene i ungdomsskoleklassen min velge seg ei bok av en av forfatterne fra en gitt periode av vår litteraturhistorie. En av guttene ble skikkelig entusiastisk da han fant fram til Fuglane. Jeg prøve å ymte frampå om at dette kanskje ikke var boka for ham, men han var urokkelig. Noen dager senere ønsket han å bytte bok. Den unge filmentusiasten hadde nemlig trodd at han hadde funnet boka Hitchcock-filmen The Birds er basert på (altså Daphne Du Mauriers novelle)…
En tv-pastor og hans meningsfelle, (ingen navn, men det er ikke tv2's pastor), oppfordrer til bokbrenning, de mener dette er i Jesu ånd å gjøre dette.
I sin preken går han så langt at han oppfordrer folk til å brenne Harry Potter bøker spesielt, fordi de ikke er uskyldig litteratur, men farlige og forføreriske bøker..
sitat: "Folk tror jo mer på spøkelser enn på Gud etter å ha lest Harry Potter. Bøkene åpner for den okkulte verdenen, og interessen for det okkulte er eksplosiv".
Trodde den tiden var forbi med 2verdenskrig og den tidens "farlig bøker"..er det bare i Norge vi kan komme ut for slike prester?? Det er godt at de er i et sneversynt fåtall!
Harry Potter da av alle bøker!! Uskyldig morro, og samfunnsnyttig av den grunn at de gir barn leselyst og interesse for bøker. :O)
Jeg tror jeg har gjentatt meg selv til det kjedsommelige i denne saken rundt om på nettet. For meg er dette bare enda en måte å fordumme det norske folket på. For det er vel den eneste måten frp kan få nok velgere til å komme til makten om noen år.
Greit nok at gratis bøker ikke er en menneskerett, men bibliotekene brukes i stor grad av barn, unge og stundenter. Og jeg ser ikke hvorfor man skal ta fra dem denne muligheten, det å innsette betaling på disse tjenestene kommer til å gjøre at studenter presterer dårligere enn de gjør nå fordi tilgangen på informasjon blir mindre.
Frp påstår at alle i dag har råd til å betale en sum for å bruke bibliotekene, men fakta er at alle faktisk ikke har det. Det sitter mange som lever under fattigdomsgrensa rundt om i det norske land. Og når de har 2-300 kroner til overs, så bruker de det på mat eller gaver til barna i familien, ikke bibliotektjenester.
Jeg bir provosert av hele forslaget, og for meg er dette bare enda en grunn for hvorfor jeg aldri kommer til å stemme på Frp.
Jeg skulle til å sende inn et debattinnlegg etter den første gangen jeg leste om dette her (når en fra FpU skrev et innlegg i Dagbladet), men jeg droppet det. Man kan "arrestere" meg for å ha en politisk agenda. Men jeg skal være ærlig. Jeg er en ihuga sosialdemokrat - så jeg finner dette forslaget idiotisk som de fleste av dere gjør. Men jeg anser også dette forslaget som et angrep mot det siviliserte og opplyste samfunnet vi higer etter å ha i Norge.
Tilgang til informasjon og kunnskap er kanskje ikke direkte en menneskerett - men det er indirekte en menneskerett. Man kan ikke privatisere kunnskap og informasjon og samtidig forvente at almuen skal være opplyst. Jeg har jobbet på et bibliotek de siste tre årene og sett hvordan borgere bruker biblioteket. Det er et sted hvor man kan låne bøker, et sted hvor man kan slappe av og lese. Det er også et samlingssted for mange mennesker.
Det er så dumt dette forslaget at jeg ikke riktig vet om jeg skal le eller gråte. Jeg fatter ikke hvordan de kan sidestille bibliotekene med utlån av DVD, bøker handler mer om lærdom, film om underholdning. De har vel rett i at gratis bøker ikke er noen menneskerett, men i et land som Norge har vi råd til dette tilbudet som er til både glede og nytte for mange.
Du har nok rett i at det kommer til å ramme de som har det tøffest økonomisk aller hardest. Det er ikke sånn at alle har råd til å kjøpe bøker, selv om mange har det, og de som ikke har råd kommer nok heller ikke til å prioritere å betale avgiften hos biblioteket. Mange biblioteker kommer nok til å legges ned, kanskje alle, og da går mye tapt, siden bibliotekene gjør mer enn å låne ut bøker.
En ting jeg kom til å tenke på er at bibliotekene jobber en del med integrering av innvandrere. Og hvilket parti er det som i størst grad klager på at integreringen ikke fungerer?
Det er jo helt høl i hue, men kan ikke la være å le. Privatisering av bibliotekene og salg av sprit på bensinstasjoner, prikk prikk prikk . . .
Frp kaller betalingen en avgift. Trodde det var et parti som var imot avgifter!
Bibliotek er mer enn gratis bøker, det er kultur, historie og ikke minst kunnskap. Det er krav til gratis skolegang i Norge og for min del bør dette også gjelde bibliotekene. Er redd for at om de blir privatisert kommer de fleste til å bli lagt ned fordi det ikke er lønnsomt.
Er det overhodet mulig ikke å la seg provosere av Frp's skandaløse forslag om å privatisere bibliotektjenestene?
Først ble jeg provosert og irritert. Deretter blusset et svakt sinne opp i meg. Tilslutt satt jeg igjen med en oppgitt trishetsfølelse. Ja, jeg synes rent ut sagt synd på disse korttenkte menneskene; folkevalgte politikere som i fullt alvor tillater seg å fremme et slikt skammelig forslag. Dette forslaget vil uten tvil svekke tilgjengligheten til kunnskap og opplysning og bidra til at folk leser mindre. Er det det Frp ønsker? En mindre opplyst befolkning. Det kan synes slik. Dessverre.
http://www.frp.no/FpU+vil+privatisere+bibliotekene.d25-TxlzSW8.ips
Hva mener dere om Frp's forslag om å privatisere bibliotektjenestene? For meg er dette helt hinsides all logikk. Privatisering av biblioteker reduserer tilgangen på bøker, og spesielt utsatte er nok de som har det tøffest økonomisk. Jeg ser også for meg hvordan dette vil ende - rekke og rad med topp ti-bøker, og fraværende utvalg om du ønsker å lese noe annet.
"Å få gratis bøker er ingen menneskerett". Neivel, men tilgang på bøker er en investering, som vil gi oss MYE tilbake.
Biblioteket er kultur- , kunnskaps- og demokratibevarende : Her kan du få innblikk i alle slags meninger, virkeligheter og synspunkter, og denne ressursen bør beholdes. At Frp i det hele tatt kan foreslå noe slikt provoserer meg!