http://www.frp.no/FpU+vil+privatisere+bibliotekene.d25-TxlzSW8.ips

Hva mener dere om Frp's forslag om å privatisere bibliotektjenestene? For meg er dette helt hinsides all logikk. Privatisering av biblioteker reduserer tilgangen på bøker, og spesielt utsatte er nok de som har det tøffest økonomisk. Jeg ser også for meg hvordan dette vil ende - rekke og rad med topp ti-bøker, og fraværende utvalg om du ønsker å lese noe annet.

"Å få gratis bøker er ingen menneskerett". Neivel, men tilgang på bøker er en investering, som vil gi oss MYE tilbake.

Biblioteket er kultur- , kunnskaps- og demokratibevarende : Her kan du få innblikk i alle slags meninger, virkeligheter og synspunkter, og denne ressursen bør beholdes. At Frp i det hele tatt kan foreslå noe slikt provoserer meg!

Godt sagt! (26) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Skammelig tanke. Har ingen i Frp noen gang brukt et lokalt biblotek og hatt stor glede av det?? Det tror jeg ikke, de har sikkert hatt nytte av det de også...hvorfor skal det i så fall privatiseres, det er da ikke det ikke det største pengesluket i den enkelte kommune? Biblioteket gir glede til så uendelig mange i alle lag av befolkningen. "Mitt" bibliotek har hatt utlånsrekord i sommer, og de har et temmelig stort ulån hele året, tviler på at det vil gå like bra om det skulle drives av private. Nei, der får de tenke seg om både en og to og tre ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er tilgangen mer skremmende enn prisen, iom at en privat aktør naturligvis ikke vil satse på bøker som ikke selger. Det kommer nok stort sett til å bestå av de nyeste krimbøkene, og når disse ikke er populære lenger selges de til halv pris. Man kan nok bare drømme om å få tilgang på gamle klassikere, fagbøker osv. Tviler også på at biblioteket vil være interessert i å kjøpe inn bøker fordi en eller få personer ønsker det, slik de ihvertfall gjør ved mitt bibliotek...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror jeg har gjentatt meg selv til det kjedsommelige i denne saken rundt om på nettet. For meg er dette bare enda en måte å fordumme det norske folket på. For det er vel den eneste måten frp kan få nok velgere til å komme til makten om noen år.

Greit nok at gratis bøker ikke er en menneskerett, men bibliotekene brukes i stor grad av barn, unge og stundenter. Og jeg ser ikke hvorfor man skal ta fra dem denne muligheten, det å innsette betaling på disse tjenestene kommer til å gjøre at studenter presterer dårligere enn de gjør nå fordi tilgangen på informasjon blir mindre.

Frp påstår at alle i dag har råd til å betale en sum for å bruke bibliotekene, men fakta er at alle faktisk ikke har det. Det sitter mange som lever under fattigdomsgrensa rundt om i det norske land. Og når de har 2-300 kroner til overs, så bruker de det på mat eller gaver til barna i familien, ikke bibliotektjenester.

Jeg bir provosert av hele forslaget, og for meg er dette bare enda en grunn for hvorfor jeg aldri kommer til å stemme på Frp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skulle til å sende inn et debattinnlegg etter den første gangen jeg leste om dette her (når en fra FpU skrev et innlegg i Dagbladet), men jeg droppet det. Man kan "arrestere" meg for å ha en politisk agenda. Men jeg skal være ærlig. Jeg er en ihuga sosialdemokrat - så jeg finner dette forslaget idiotisk som de fleste av dere gjør. Men jeg anser også dette forslaget som et angrep mot det siviliserte og opplyste samfunnet vi higer etter å ha i Norge.

Tilgang til informasjon og kunnskap er kanskje ikke direkte en menneskerett - men det er indirekte en menneskerett. Man kan ikke privatisere kunnskap og informasjon og samtidig forvente at almuen skal være opplyst. Jeg har jobbet på et bibliotek de siste tre årene og sett hvordan borgere bruker biblioteket. Det er et sted hvor man kan låne bøker, et sted hvor man kan slappe av og lese. Det er også et samlingssted for mange mennesker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Rett og slett et tragisk forslag! Saken var oppe i forumet bare for noen måneder siden, her er reaksjonene fra den gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da kommer det nok til å gå med biblioteket som med Island, konkurs.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så vidt jeg vet mottar FrP en solid bunke av de 142 000 000 kronene som tildeles partiene i år. Jeg foreslår at vi starter med å fjerne FrP's andel.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er så dumt dette forslaget at jeg ikke riktig vet om jeg skal le eller gråte. Jeg fatter ikke hvordan de kan sidestille bibliotekene med utlån av DVD, bøker handler mer om lærdom, film om underholdning. De har vel rett i at gratis bøker ikke er noen menneskerett, men i et land som Norge har vi råd til dette tilbudet som er til både glede og nytte for mange.

Du har nok rett i at det kommer til å ramme de som har det tøffest økonomisk aller hardest. Det er ikke sånn at alle har råd til å kjøpe bøker, selv om mange har det, og de som ikke har råd kommer nok heller ikke til å prioritere å betale avgiften hos biblioteket. Mange biblioteker kommer nok til å legges ned, kanskje alle, og da går mye tapt, siden bibliotekene gjør mer enn å låne ut bøker.

En ting jeg kom til å tenke på er at bibliotekene jobber en del med integrering av innvandrere. Og hvilket parti er det som i størst grad klager på at integreringen ikke fungerer?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er jo helt høl i hue, men kan ikke la være å le. Privatisering av bibliotekene og salg av sprit på bensinstasjoner, prikk prikk prikk . . .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Frp kaller betalingen en avgift. Trodde det var et parti som var imot avgifter!

Godt sagt! (8) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Bibliotek er mer enn gratis bøker, det er kultur, historie og ikke minst kunnskap. Det er krav til gratis skolegang i Norge og for min del bør dette også gjelde bibliotekene. Er redd for at om de blir privatisert kommer de fleste til å bli lagt ned fordi det ikke er lønnsomt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er det overhodet mulig ikke å la seg provosere av Frp's skandaløse forslag om å privatisere bibliotektjenestene?

Først ble jeg provosert og irritert. Deretter blusset et svakt sinne opp i meg. Tilslutt satt jeg igjen med en oppgitt trishetsfølelse. Ja, jeg synes rent ut sagt synd på disse korttenkte menneskene; folkevalgte politikere som i fullt alvor tillater seg å fremme et slikt skammelig forslag. Dette forslaget vil uten tvil svekke tilgjengligheten til kunnskap og opplysning og bidra til at folk leser mindre. Er det det Frp ønsker? En mindre opplyst befolkning. Det kan synes slik. Dessverre.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jeg blir helt matt av at noen i det hele tatt kan komme med et slikt forslag! Det vil ramme de familiene som sitter dårligst i det fra før. Tror FrP at disse familiene vil prioritere penger til boklåning i stedet for mat, husleie etc? Jeg tror ikke det.

Bibliotekene er en oase med bøker, spill etc for mange barn som ikke har så mye av det hjemme. Det er et sted som fremmer interessen for bøker og lesing, og det er viktig for barn å få muligheten til "bade" i bøker, uansett hvilken økonomi familien har!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MJaran FlaathIngeborgConnieCecilie EllefsenEllen E. MartolPiippokattaStig THarald KElisabeth SveeVannflaskeRisRosOgKlagingGunillaElin FjellheimKirsten LundStein KippersundGro-Anita RoenKristin71MathiasAnne Berit GrønbechBård StørekntschjrldBjørg Marit TinholtHeleneJan-Olav SelforsChristoffer SmedaasJulie StensethTurid KjendlieTheaSissel ElisabethSigrid NygaardKristin_Anne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHeidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe SolbergTanteMamie