En tv-pastor og hans meningsfelle, (ingen navn, men det er ikke tv2's pastor), oppfordrer til bokbrenning, de mener dette er i Jesu ånd å gjøre dette.

I sin preken går han så langt at han oppfordrer folk til å brenne Harry Potter bøker spesielt, fordi de ikke er uskyldig litteratur, men farlige og forføreriske bøker..

sitat: "Folk tror jo mer på spøkelser enn på Gud etter å ha lest Harry Potter. Bøkene åpner for den okkulte verdenen, og interessen for det okkulte er eksplosiv".

Trodde den tiden var forbi med 2verdenskrig og den tidens "farlig bøker"..er det bare i Norge vi kan komme ut for slike prester?? Det er godt at de er i et sneversynt fåtall!

Harry Potter da av alle bøker!! Uskyldig morro, og samfunnsnyttig av den grunn at de gir barn leselyst og interesse for bøker. :O)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 26 svar.

" Vi vet alle at bøker brennes, men vi vet
også at bøker ikke kan drepes med ild.
Folk dør, men bøker dør aldri. Intet
menneske og ingen makt kan utslette
erindringen og sette tanken i konsentrasjonsleir
for alltid. I denne krigen
vet vi at bøker er våpen."

Franklin D. Roosevelt

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For 25 år siden ble jeg av fanatiske kristne tvunget til å hive bøker om alternative ting og mange tegnserier på bålet. Har ikke fått unnskyldning for dette selv etter 25 år...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo tragisk. Men sånn er det vel når noen mener at de og bare de har rett. Godt at de fleste av oss er glad i alle slags bøker :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg trekker frem denne gamle tråden igjen - som et "apropos" til nyere diskusjonstråder om bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk ;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Totalitære regimer, maktglade fanatikere, religiøse såvel som politiske, med trang til å fremme sitt syn eller kontrollere massene, har til alle tider sett på bokbrenning som et akseptabelt middel for å nå sine mål.
I Grekenland ble Protagoras skrifter kastet på bålet.
I Kina prøvde Keiser Shih Huang-ti å sette en stopper for all lesing ved å brenne samtlige bøker i keiserdømmet.
Det mest kjente bokbålet i nyere tid fant sted den 10.Mai 1933 i Berlin (det ble filmet). Propagandaminister Goebbel talte mens mer enn 20.000 bøker ble brent foran jublende tilskuere. I dette bålet fantes bøker av Steinbeck, Marx, Freud, Hemingway, Zola, Einstein, Proust, Thomas Mann - for å nevne noen.

Hvis dagens bokbrennere lever i den villfarelse at de tror de kan slette litteratur og kunnskap ved å sette fyr på den - må de tro om igjen - Historien viser det motsatte.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det er absolutte "flashbacks" dette her, det er rart at de ikke har sett at det ikke nytter. Men det er leit at det skal bli sånne reaksjoner på en uskyldig historie.

Jeg husker jo hvor mye støy og uro det ble rundt Sataniske vers den gangen, og jeg kan ikke for mitt bare liv forstå hva det var de bråket om, er sikker på at de som støyet høyest ikke hadde lest boka engang,,,kanskje det er slik for disse prestene også? Harry Potter er jo bøker som handler om kampen mot det onde for at det gode skal vinne. Er ikke det noe av det kristendommen prediker også?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her noen som bruker Harry Potter for å få flere unge til å gå i kirken så det er flere meninger om dette:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bare lest ca 4 Harry Potterbøker, for så ble datteren voksen og jeg gadd ikke mer. Med det forbeholdet at jeg ikke har lest alle, så vil jeg si at "mystikken" i Harry Potter er temmelig verdslig og uåndelig, det er faktisk det jeg synes er verst med Harry Potter. Men for all del, bare brenn bøkene, i vår moderne tider blir de jo ikke borte likevel.

Ellers minnes jeg min kloke religionslærer som sa:"Vil du ha et barn til å lese en bok, så si at de kan lese hva det vil uten den, og sett den langt oppe i bokhylla."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For det første har disse prestene tydeligvis ikke helt fått med seg hva guden deres sier om litt av hvert. Flis i den andres øye osv. :)

For det andre fremstår de bare som amerikaniserte tullinger for folk flest, men de har jo dessverre noen tilhengere. Og som nevnt under her fortsetter disse tv-pastorene i kirkens fotspor med å undertrykke all informasjon de ikke liker. Heldigvis er det ikke disse som styrer landet:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det kommer alltid til å finnes ekstremister, uansett land og religion. Heldigvis har folk flest vett til å tenke sjølv, og med sånne utspill skader de sin egen sak mer enn de hjelper den. I Norge er de fleste opplyste nok til at de tar egne valg basert på god informasjon, sjølv om det sikkert finnes unntak her og.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kirkens menn har alltid hatt behov for å kontrollere kunnskap. Kunnskap er makt og det er ikke noe de har lyst til å overlate til vanlige mennsker. Man kan jo gjøre opp sin egen mening, og det ville jo være fryktelig om sånt skulle skje! Sånne folk er det mest synd på. Tenk på alt den fantastiske litteraturen de går glipp av? For de leser jo ikke de det de vil brenne - de kan jo ikke ta sjansen på å skifte mening! Anbefaler Ray Bradburys Fahrenheit 431 (tror det er riktig nummer ...).

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Fahrenheit 451 - tennpunktet for papir :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Obs, der så jeg at Mari var før meg ....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nesten, det er 451. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg visste det var feil - tusen takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ojda, enda en bok til "skallesesnarthyllami". Takk for tipset. Dette er et ømt tema men det må ikke ties ihjel. :O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hørt at Harry Potter ikke har noen høy stjerne i ekstreme kristne miljøer rundt om kring i verden, så da måtte det jo nesten komme til Norge også. Årsaken til at det er Harry Potter det går ut over er at bøkene ofte leses av barn, som ikke er like kritiske som voksne, og at innholdet lærer dem om hekser, trollmenn og magi.

Det sagt, så synes jeg bokbrenning er forkastelig. Det er noe som forbindes med ekstreme regimer som Hitler-Tyskland og Sovjetunionen, og jeg kan ikke forstå at noen vil assosieres med disse. Heldigvis er de ikke så mange at de har makt og innflytelse, men det er skremmende at slike mennesker i det hele tatt finnes.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skremmende ja, og det er bra at de er i mindretall, og at kirkens folk forøvrig har en høyere terskel når det gjelder barnebøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville ikke bli overrasket om disse to fanatikerne befinner seg i USA. Det er snart bare der borte slike og deres likemenn blir tatt på alvor, heldigvis bare av en veldig liten del av befolkningen. Men lage furore kan de.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke mange åra siden en del lokale norske skolemyndigheter befalte at sider i o-fagbøker for barneskolen skulle rives ut/klistres sammen fordi de inneholdt naturfagstoff som innebar at bibelens skapelseshistorie ikke kunne tas bokstavelig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne kommentaren er til en to år gammel - men dessverre ikke uaktuell - tråd om bokbrenning og sensur.
Kjell Askildsens debutbok, Heretter følger jeg deg helt hjem, blei på initiativ av sogneprest Erik Sundby i Mandal, nektet utlånt fra Mandal bibliotek. Dette pågikk fram til bibliotekstyret kom sammen og gjorde et formelt vedtak. Styret vedtok med fire mot en stemme at det var forbudt å låne ut denne boken. Sundby var forøvrig også formann i bibliotekstyret.

Kjell, som hadde sendt boka til sin egen far, fikk denne hilsen da de første gang etterpå møttes: "Ja, jeg får jo takke deg for boken, Kjell. Men jeg vil jo ikke la være å si deg at jeg måtte brenne den. Så det har jeg gjort."

Dette skjedde i 1953, samme år som Kjells far, lensmann Arne Askildsen blei valgt inn på Stortinget for Kristelig folkeparti.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De er norske; og det er det som gjør det så tragisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ville jeg aldri ha trodd!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokbrenning er en desperat handling som viser at man har en dårlig sak og faktisk allerede har tapt. Jeg har ingenting imot religion, det er bare menn som foretrekker å gå i kjole jeg sliter litt med. Dersom det finnes en gud så tviler jeg på at bokbrenning står på dens dagsorden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

At "noen" ønsker å styre hva vi "andre" skal lese vil alltid være der og skal ikke tas lett på. Husker for 10 år siden at en norsklærer fjernet "Den siste revejakta" fra skolebiblioteket. Lurer du på hvilken bok alle ungdomsskoleelevene hadde lest det året??? Klart alle måtte finne ut hva som var så farlig...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila