Tekst som har fått en stjerne av Ann Christin:

Viser 1 til 20 av 135:

"Hvis man gjør ingenting sammen med venner, gjør man vel ikke ingenting?" sa gutten.
"Nei," sa muldvarpen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å spørre om hjelp er ikke det samme som å gi opp, sa hesten. Det er å nekte å gi opp.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den største illusjonen sa muldvarpen, er at livet skal være perfekt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Noen ganger hører du bare om alt hatet, men det er mye mer kjærlighet i verden enn du kan forestille deg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Familien til kriminalbetjent Jack MacNeil rammes av det farlige viruset som herjer i byen. Knoklene av et barn oppdages på en byggeplass, og Jack prøver sammen med rettsodontolog Amy i komme til bunns i drapet. Det de etterhvert avdekker er stygt, og Jack og Amy må til slutt være veldig forsiktige da farer lurer overalt.

Selv om historien egentlig er litt skremmende, siden man hele tiden har korona-viruset i bakhodet, er den en veldig god krimbok. Spennende historie som du vil lese videre på.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interessant krim (vet ikke helt om jeg vil kalle den en krim, men...) om hvor langt man kan være villig til å gå for å redde sitt eget barn. Jorunn går i alle fall lengre enn de fleste kan man si...

Boka er liten og tynn, 159 sider, men gir leseren noe å tenke på når man slår igjen permen til slutt. Det er kun en handlingslinje her, lite tråder tilbake i tid og kun en fortellerstemme, nemlig Jorunns. Sønnen Ronny er 16 år og det er kun de to, Ronnys far har ikke bodd sammen med dem noen gang, men nå begynner Ronny å gli bort fra Jorunn. Jorunn er i slutten av 30-årene, svært overvektig, langtidssykemeldt og venneløs. Men en dag møter hun Frøydis...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er virkelig langt fra Haugenstua til Y-blokka. Zeshan Shakar skriver glitrende om å leve i et miljø så totalt annerledes fra det man vokste opp i. For sine gamle venner har hovedpersonen, Mani, blitt annerledes - han ser at han er ulik fra dem, og de ser at han har forandret seg. For sine nye kolleger i departementet er han likevel ulik. Han blir med én gang plassert i reklamebrosjyren for departementet, selv om han er én av ytterst få "sånne". Hvem er han egentlig - for dem? Fra sin egen fadder Jan Tore får han høre at "vi minoriteter må stå sammen".

Han har havnet en slags limbo mellom sin gamle og nye verden. Dette sliter på forholdet til ungdomskjæresten Meena, som drømmer om ferie i Dubai. Dubai? Et slikt kvinneundertrykkende sted vil ikke kollegene i departementet være bekjent av.

Zeshan Shakar fanger tidsånden i Oslo mellom 2008 og 2012 så godt at det er som å være der. En meget spennende andre bok i det som forhåpentlig blir et langvarig forfatterskap.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trude er ute på lønningspils med noen fra jobben, men hun blir etterlyst da hun ikke holder en avtale på veien hjem. Eddi Stubb settes på saken og det fører han etter hvert til Paris. Da enda en kvinne forsvinner, begynner politiet å ane en sammenheng, og til slutt blir saken veldig personlig for Eddi.

Jeg har lest at flere mener at dette er forfatterens beste bok, og det kan jeg stille meg bak. Jeg føler at forfatteren nå er vel etablert blant de kjente og kjære forfatterne. Løp og kjøp er mitt tips! I disse dager kan du faktisk vinne boka i facebookgruppa Krimbøker.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri lest noe av Arne Svingen tidligere, men ser at han har mange titler utgitt. Denne historien skildrer hverdagslivet til en alenemor med en tenåringssønn og tar en finurlig vending. Det er en kortroman som er veldig lettlest, ga absolutt mersmak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Ingvild og loftets hemmelighet" Rune Sørlie

En stormfull dag i høstferien blir Ingvild reddet fra å drukne av en merkelig gammel mann utenfor Stavern. Da hun forvirret våkner til i et naust i nærheten, er redningsmannen sporløst forsvunnet. Tilstede er derimot en underlig katt, som ikke vil la henne og venninnen Camilla i fred. Sammen med oldemor nøster de opp i en gammel historie fra det falleferdige Garnisonssykehuset i byen. Den skal lede dem på en virkelig skattejakt - og i kamp mot onde krefter.

Rune har skrevet en rekke lokalhistoriske bøker før han debuterte som barnebokforfatter med boka «Ingvild og loftets hemmelighet». Boka passer fint for deg som liker både spenning, historie og spøkelser. Her får du alt i ei bok.
Boka er fiksjon, blandet med reelle historiske hendelser, der Ingvild, Camilla og Ingvilds oldemor nøster opp en gammel historie. Handlingen er lagt til Stavern i Larvik. Forfatteren har snekret sammen et bra plott, som både får leseren til å grøsse, bite negler og fryse på ryggen. Spenningen til så og si siste side, den har en finurlig vri på slutten der alt kommer for en dag. Språket er lettlest og boka er illustrert med bilder som underbygger handlingen.
Denne anbefaler jeg sterkt videre til leseglade barn i alderen 8-12 år som vil ha en god og spennende bok. Jeg håper forfatteren kommer med flere bøker om Ingvild og Camilla.
Våg dere på denne ukjente forfatteren, dere vil ikke angre!
Boka fås kjøpt på forlagets sider eller hos bokhandlere på nettet.
Terningkast 4+

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en liten bok, i sideantall, men også den mest underholdende krimhistorien jeg har lest dette året. Jeg storkoste meg med fortellingen, og det er helt umulig å legge den fra seg. Mer på grunn av humoren enn spenningen, selv om begge deler er sterkt tilstede. Min søster er seriemorder anbefales virkelig. Den er nominert til og har fått en rekke priser, som også sier noe om at dette er en meget godt skrevet bok. Jeg har også hørt rykter om at den skal bli film.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bildene til Aisato får frem både latter og gråt. Teksten er nesten overflødig, men nok til å utløse følelsene som bildene vekker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selvom dette er en billedbok så fikk den tårene til å piple. Bildene er fantastiske og sammen med de enkle små linjene med tekst så blir det hele magisk!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg måtte gråte en skvett og åtteåringen sa «den var fin og følsom»

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Igjen har Lisa Aisato laget en fantastisk bok med de mest fantastiske illustrasjoner, denne gangen går hun gjennom et helt liv på knappe 200 sider og jeg lar meg stadig imponere over hvor dyktig hun er til å formidle. Anbefales på det aller stekeste! :-)

Les gjerne hele omtalen min her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Rade AlmudaffarLisbeth Kingsrud KvistenMaren Hjelle AuneMarianne  SkageJoannKjetil AudsenJulie StensethRandiMonica  SkybakmoenJan-Olav SelforsIngunn SKarin BergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudmoiraStine SevilhaugMorten BolstadToveTanteMamieLibraritas vBarbaraJanne BrovoldAnne-Stine Ruud HusevågSolgunnTorill Elisabeth RevheimRisRosOgKlagingTom Arne MøllerbråtenKathrine HaaheimGro Anita MyrvangBenedikteHelena EKjell MagneHildaBerit B LieØyvind BjørnerudWenche VargasFlettietteNinaKikkan HaugenIdagretemor