Perfekt

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (10 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Pia kan aldri bli ein av dei kule på ungdomsskulen. Det veit ho. Ikkje med det dritkorte håret, tannregulering både oppe og nede og kallenamnet Peanøtt. Men når besteveninna Nathalie bestemmer seg for bli kåra til skulens dronning, må Pia bli med på ei reise ho ikkje heilt hadde planar om. Eller må ho det? For Pia har ein hemmelegheit ingen veit om. Nokre dagar, nokre netter, har ho nok med berre å leve. Det er det ingen som forstår - ikkje Nathalie, ikkje mamma og ikkje pappa. Finst det nokon i heile verda som veit korleis ho har det?

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788241957284

EAN 9788241957284

Språk Nynorsk

Sider 237

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 6 2 0 0 0

Bokomtaler

Enkel å lese med troverdige personer og viktig tematikk. Denne kan jeg bruke utdrag av og i sin helhet i undervisning. Ball og klespress, fremføringsangst, utestenging, vennskap, angstanfall, sorg osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mental helse er en gjenganger i ungdomsbøker for tiden, og det er like aktuelt.

Denne gang er det vennskap, skoleprestasjon og angst som er i fokus. Noe som gjelder Pia. Hun sliter med kraftig angst, og har likevel ikke sagt det til noen. Hjemme er hun med faren sin mens moren hennes jobber langt hjemmefra.

Juleballmas
Det er mas om å kjøpe den peneste kjolen siden juleballet nærmer seg. Samtidig skal man være fin på håret og bruke den kuleste sminken. Problemet er bare at Pia ikke er en av de kule. Hun føler seg ikke kul fordi hun er den eneste jenta med kort hår, og foreldrene hennes er strenge når det gjelder hva hun kan kjøpe og ikke. Samtidig blir hun tvunget av rektor til å opptre på juleballet. Stiller Pia opp, eller vil hun feige ut? Ikke nok med det. I mellomtiden føler hun at hun holder på å miste bestevenninnen sin, Nathalie til de kule jentene. Blir hun holdt utenfor resten av skoleåret? Blir det noen gang bedre?

Selv om man ikke sliter med angst, beskriver forfatteren det på en menneskelig og forståelig måte. En angst som tar over og som gjør at karakteren føler seg helt motløs. Det er noe Pia ikke kan noe for, og enda verre er det at hun ikke har sagt det til noen, ikke en gang foreldrene hennes. Man venter på om hun blir modig nok til å fortelle det til noen eller ikke. Synes også forfatteren er god på å beskrive skolemiljø som er lett å kjenne seg igjen i, spesielt når det gjelder jentegjenger. Hvordan de oppfører seg mot hverandre.

En liten del om eventuell forelskelse
Delen jeg interesserte meg minst for var den lille romansedelen, om eventuelle følelser som oppstår. Noe osm er typisk i ungdomsbøker, men skjønner jo at forelelskelse er spennende å lese for ungdommer, men jeg synes ikke det. Syntes også at avslutningen ble noe typisk og en smule hastverkaktig.

Bortsett fra det, er Perfekt god lesning både for ungdom og voksne. Vet at noen kvier seg til å lese på nynorsk, men kapitlene er korte og man blir godt kjent med karakterene, at lesingen går nesten av seg selv. Gi det et forsøk.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en ungdomsbok om angst, det er en del av disse for tiden, men denne likte jeg veldig godt. Pia begynner i 8. klasse på ungdomsskolen og vet at hun aldri vil bli en av de kule i klassen. Med pinnkort hår, streng på tennene både oppe og nede og kallenavnet Peanøtt - hva er sjansen for å være kul liksom!?

Jentene i klassen snakker mye om juleballet og hvem som blir kronet som årets dronning og alle skal ha nye ballkjoler selv om rektor har sendt lapp med hjem til alle om at man slett ikke trenger ny kjole, men det er det visst bare Pias mamma som tar på alvor.

Jeg likte denne godt, mye intriger, angst, spiseforstyrrelser og litt kjærlighet - fint og troverdig beskrevet. Anbefales for mellom- og ungdomstrinnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Tusenfryd - noveller" av Lars Mæhle
 • "Snøballkrigen" av Sigmund Løvåsen
 • "Ulv ulv" av Elin Viktoria Unstad
 • "Nudistene" av Bjørn Ingvaldsen
 • "Sceneskifte - roman" av Kari Mathilde Hestad
 • "Vulkanen vaknar - roman" av Tor Arve Røssland
 • "Vi er ulver" av Katrina Nannestad
 • "Gangster - ungdomsroman" av Jan Tore Noreng
 • "#naken" av Nina Rossing
 • "Jordskjelvhjerte" av Camilla Otterlei
 • "Må. Ha. Katt!" av Ellen Sofie Lauritzen
 • "@Ally_Trip - en klimaroman" av Katrine Lekang
Alle bokanbefalinger for dette verket