Draug

av (forfatter).

Gyldendal 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (8 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788205589025

EAN 9788205589025

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 213

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 0 3 1 0 0

Bokomtaler

Adam gleder seg til jul, til late fridager og LAN med gutta til langt på natt. Men så dør morfar like før jul og mamma, lillesøster Mia og Adam må reise til det gudsforlatte fiskeværet Skarøyvær der onkel Halgrim og mormor som er dement bor.

Romjula blir alt annet enn hva Adam har sett for seg - hvem er egentlig Mias fantasivenn Esther? Og hvem er Noah som har det med å dukke opp akkurat når Adam trenger han som mest? Og hvor kommer dukken Dukke fra og hvorfor kommer hun stadig tilbake selv om Adam prøver å kvitte seg med henne?

Om noen trodde at Christoffer Lamøys forrige bok, "Hjemsøkt" var skummel så vil de garantert miste nattesøvnen av denne! Denne er ti ganger verre - minst! For ungdomsskolen, tror ikke jeg ville gitt den til mellomtrinnet faktisk for denne er definitivt ikke for sarte sjeler!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ofte lest gode horror bøker for barn. De skremmer ikke, men noen ganger byr de på en god historie. Denne hadde et godt utgangspunkt, men ble vel ikke helt fan av måten handlingen ble gjennomført på.

Mange tårer og tunge stunder
Draug er om en familie som har opplevd mye sorg. Adam og lillesøsteren Mia mistet faren deres i en ulykke for noen år siden, og nå har bestefaren deres gått bort. De har aldri hatt et nært forhold til ham eller bestemoren, siden de bor veldig langt unna. Det blir den verste jula, siden Adam har planlagt å ligge over hos en kamerat i jula hvor de skal spille døgnet rundt sammen med noen andre kompiser som også kommer. Men han får dessverre ikke delta, da de er nødt til å dra til bestemoren for å støtte jemme, og delta i begravelsen. Hele jula har gått i vasken. Hele jula er rar på grunn av den tunge stemningen. Ikke nok med det, det er også dårlig internetttilgang, så Adam får ikke spilt så mye, heller.

På besøk, blir han noe skremt av bestemoren sin. Hun er dement og babler mye. Hun babler mye om draug. Om mennesker som forsvinner, og hevder å se rare ting. Mens de er på dette øde stedet, opplever Adam og Mia merkelige ting. Er de trygge der?

Forutsigbart og småkjedelig
Har alltid hatt sansen for bøker med overnaturlige elementer, spesielt når de er gjort bra, og kommer med nye vinklinger. Noen ganger trenger man ikke annet mer enn en god, gammeldags spøkelseshistorie, for har sansen for den eldgamle sorten. Men her ble det dessverre altfor forutsigbart. Skjønner at jeg ikke er i målgruppa, men har dog opplevd gode bøker innen horror sjangeren for unge lesere, også. Er selv ikke så nøye når det kommer til måkgrupper. Men dette ble for forutsigbart og småkjedelig.

Det er jo vanlig at eldre søsken ofte tar ansvar for småsøsknene sine, men her fikk Adam vel mye ansvar. Skjønner at moren deres har opplevd mye sorg i livet, og mistet to viktige personer, men i boka opplevdes hun nærmest som fraværende, og Adam som tok ansvar for Mia nesten hele tiden. Syntes det var litt merkelig. Og hvor vanlig er det å si storebror i nesten hver samtale, eller stojebror som Mia sier, da hun ikke er gammel nok til å uttale ordene riktig, ennå. Det ble noe slitsomt.

Draug var en bok jeg gjerne ville like på grunn av folketro og overnaturlige elementer, men dessverre ble handlingen for typisk, og de uhyggelige hendelsene ble aldri helt uhyggelige. Hadde ingen problem med å slå av lyset etter at boka var ferdiglest.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Gyldendal, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Skuddet" av Stein Morten Lier
 • "Klara" av Mina Lystad
 • "Ulv ulv" av Elin Viktoria Unstad
 • "Elastico - når du må tape alt for å vinne" av Michael Stilson
 • "Cash money" av Arne Svingen
 • "Det usynlige huset" av Judith Peignen
 • "Dunkle fortellinger" av Rebecca Wexelsen
 • "Gangster - ungdomsroman" av Jan Tore Noreng
 • "Høyt press - ungdomsroman" av Jan Tore Noreng
 • "Blodmåne" av Tor Arve Røssland
 • "Perfekt" av Ingunn Røyset
 • "Hjemsøkt" av Christoffer Lamøy
Alle bokanbefalinger for dette verket