Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Mental helse er en gjenganger i ungdomsbøker for tiden, og det er like aktuelt.

Denne gang er det vennskap, skoleprestasjon og angst som er i fokus. Noe som gjelder Pia. Hun sliter med kraftig angst, og har likevel ikke sagt det til noen. Hjemme er hun med faren sin mens moren hennes jobber langt hjemmefra.

Juleballmas
Det er mas om å kjøpe den peneste kjolen siden juleballet nærmer seg. Samtidig skal man være fin på håret og bruke den kuleste sminken. Problemet er bare at Pia ikke er en av de kule. Hun føler seg ikke kul fordi hun er den eneste jenta med kort hår, og foreldrene hennes er strenge når det gjelder hva hun kan kjøpe og ikke. Samtidig blir hun tvunget av rektor til å opptre på juleballet. Stiller Pia opp, eller vil hun feige ut? Ikke nok med det. I mellomtiden føler hun at hun holder på å miste bestevenninnen sin, Nathalie til de kule jentene. Blir hun holdt utenfor resten av skoleåret? Blir det noen gang bedre?

Selv om man ikke sliter med angst, beskriver forfatteren det på en menneskelig og forståelig måte. En angst som tar over og som gjør at karakteren føler seg helt motløs. Det er noe Pia ikke kan noe for, og enda verre er det at hun ikke har sagt det til noen, ikke en gang foreldrene hennes. Man venter på om hun blir modig nok til å fortelle det til noen eller ikke. Synes også forfatteren er god på å beskrive skolemiljø som er lett å kjenne seg igjen i, spesielt når det gjelder jentegjenger. Hvordan de oppfører seg mot hverandre.

En liten del om eventuell forelskelse
Delen jeg interesserte meg minst for var den lille romansedelen, om eventuelle følelser som oppstår. Noe osm er typisk i ungdomsbøker, men skjønner jo at forelelskelse er spennende å lese for ungdommer, men jeg synes ikke det. Syntes også at avslutningen ble noe typisk og en smule hastverkaktig.

Bortsett fra det, er Perfekt god lesning både for ungdom og voksne. Vet at noen kvier seg til å lese på nynorsk, men kapitlene er korte og man blir godt kjent med karakterene, at lesingen går nesten av seg selv. Gi det et forsøk.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enkel å lese med troverdige personer og viktig tematikk. Denne kan jeg bruke utdrag av og i sin helhet i undervisning. Ball og klespress, fremføringsangst, utestenging, vennskap, angstanfall, sorg osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne Kvernmo RyeHarald KVigdis VoldMonaBLMarit MogstadVannflaskeLilith NagelNinaSigrid NygaardCarine OlsrødRuneIda CharlotteGodemineGro-Anita RoenEivind  VaksvikIngunn SElin SkjerengLars Johann MiljeEllen E. MartolSilje HvalstadBerit B LieLeseberta_23Wenche VargasReidun Anette AugustinAlice NordliSigrid Blytt TøsdalHilde H HelsethAnneWangIda  Gaarden SortlandHeidiFarfalleMarianneIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågAnne Berit GrønbechBård Støreandreas h. o.MaikenIngeborg GTonje Sivertsen