Han er min

av (forfatter) og Leif Bull (oversetter).

Cappelen Damm 2021 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.43 (7 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788202702748

EAN 9788202702748

Genre Thrillere

Omtalt sted Nigeria

Språk Bokmål

Sider 123

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 4 2 1 0

Bokomtaler

Lettlest kammerspill som gav meg assosiasjoner til bibelen og Kong Salomons dom over de to kvinnene som påsto å være mor til det samme barnet.

Handlingen er lagt til Lagos,Nigeria midt i pandemien vi nå er inne i og den 28 år gamle Bambi har nettopp blitt kastet ut hjemmefra pga utroskap.
Han får losji hos tante Bidemi og hennes nyfødte baby, mannen hennes er død av viruset. I huset befinner også den unge Esohe, onkelens elskerinne seg....

Dette er en novelle i Quick read serien, et britisk program som skal få voksne som ikke leser så mye eller voksne med lesevansker til å begynne å lese. Et godt tiltak syntes jeg.

Boken er til tider noe mørk og den har litt av den samme humoren som også var å finne i den forrige boken til forfatteren, My sister-the serial killer.

Dette er ikke stor litteratur eller en bok som kommer til å sitte i særlig lenge, men likevel en leseverdig bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kort og lettlest roman som egner seg for yngre lesere. Litt fornøyelig, litt mørk, snertent språk . Les mer i bloggen min hvis du vil Artemisiasverden

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er nedstengning i Lagos på grunn av pandemi. Høres det kjent ut?

En turbulent tid
En mann med det rare navnet Bambi blir kastet ut. Liker ikke å gjøre narr av navn, men man kan vel det når det gjelder karakterer i en bok? Dama hans har funnet noe på telefonen hans som hun ikke liker, og viser ingen nåde. Hun er snill med å hjelpe ham ut av døra. Han ender opp hos tanten sin som bor i en bungalow. Hun bor der med et nyfødt barn. Bambis onkel døde for litt siden, men hans elsker bor der sammen med tanten av en eller annen grunn. Bambi vet ikke hvor ellers han skal gjøre av seg, og selv om han kommer innom litt brått på, får han bli. Han kjenner onkelens elsker fra før, men later som ingenting til tanten. Hvordan kjenner han onkelens elsker tidligere? Etter noen få dager i bungalowen, blir stemningen svært så anspent av mange grunner. Ting blir ikke bedre da begge kvinnene hevder at de er moren til nyfødte gutten. Hvem skal han stole på?

Begrenset tid og lengde
Boka er svært kort på 123 sider og kan også beregnes som en novelle i grunn. I horrorsjangeren har bøker på størrelsen med en novelle blitt svært så populære, og det virker som om flere sjangere satser på det også. Selv foretrekker jeg store bøker, for de er lettere å lese og leve seg inn i. Med korte bøker som fint kan leses på få timer eller dager, opplever jeg ofte som seige, og som aldri kommer ordentlig i gang, før man blir kastet ut av boka igjen. Slik opplevde jeg også med Han er min. Baksideteksten virket fiffig og deler av handlingen er også det, og jeg likte dysterheten i bungalowen, som blir forsterket i takt med dagene.

Bambi føler en beskyttelsestrang på vegne av den lille gutten, for hver dag han tilbringer tid med de to kvinnene, føler han tvil om mye, og vet ikke hvor mye ansvar de egentlig bør få, uansett hvem som er moren til gutten. Han føler et slags bånd til gutten og blir svært ansvarsfull på få dager, mens han prøver å motstå savnet etter kjæresten som foreløpig har kastet ham ut. Og er det trygt å bo der sammen med tanten og den andre kvinnen, eller blir tilstanden verre for hver dag som går?

Mer kan jeg egentlig ikke si så mye om boka med tanke på at den ikke er så stor, og det blir da begrenset hva man kan fortelle. Har sett en god del like boka, men selv er jeg ikke helt der, selv om jeg ville like den. Spesielt siden jeg likte Min søster er seriemorder som jeg leste i fjor. Fikk sansen for både humoren og galskapen. Han er min har et lite snev av begge deler i seg, men manglet den lille snerten. Syntes Han er min ble mye tammere enn hennes forrige bok. Forventer jo ikke at en forfatter skal skrive en lignende bok hele tiden, men savnet mer av særheten i Han er min. Syntes både karakterene og handling ble noe tamme og fraværende. Jeg ble ikke helt engasjert. Syntes heller ikke at slutten var helt troverdig. En fin bok å få med seg hvis man vil lese noe kjapt og med stor font, men rakk ikke helt å leve meg inn i handlingen før det hele var over. Noe som er synd.

Er ikke meningen å virke kald. Likte dysterheten i bungalowen og utviklingen til hovedkarakteren, men brydde meg ikke særlig mye om historien. Det ble litt for slapt og lettvint.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Hekser og fuglekikkere" av Magne Hovden
 • "Den mørke almen" av Tana French
 • "Glass, ironi og Gud" av Anne Carson
 • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
 • "Apens år" av Patti Smith
 • "Svømme hjem - roman" av Deborah Levy
 • "Slå på ring - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Håndverkeren" av Sharon Bolton
 • "Til døden - du skal ikke bryte ekteskapet" av Agnes Lovise Matre
 • "Misforståelse i Moskva" av Simone de Beauvoir
 • "Min sønn - du skal ære din far og din mor" av Arne Svingen
 • "De andre" av C.J. Tudor
Alle bokanbefalinger for dette verket