Tekst som har fått en stjerne av Morten Halvorsen:

Viser 1 til 20 av 723:

Tenkte kanskje noen kunne ha interesse av å høre Aina Basso og Bergsveinn Birgisson i samtale over temaet "Fantasi eller virkelighet". Samtalen holdes "I en sofa i arkivet" på Riksarkivet tirsdag 14. oktober kl. 18, og den vil senere bli lagt ut på Riksarkivets Youtube-side.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Når det gjelder priser så må man også se på alternativene folk allerede er vant til. Den mest kjente leverandøren er amazon.com og for de som leser engelsk ser det ikke ut som det er noen grunn til å bytte til norsk med det første. Det hjelper ikke at prisen på en bok er under 300 om du får den mye rimeligere andre steder.

Her er bare noen tilfeldige eksempler:

E-bok - Brødrene Karamasov av Fjodor Dostojevskij.
Norsk nettbutikk 97 kr.
Amazon.com 12 kr (inkl 10 andre av hans bøker)

E-bok - Mørke : Septimus Heap 6 av Angie Sage.
Norsk nettbutikk 239 kr.
Amazon.com 62,5 kr

E-bok - Kaos hos Daisy av Jill Mansell.
Norsk nettbutikk 139 kr.
Amazon.com 46 kr

Med mindre man skal ha norske bøker eller kun leser norsk så ser jeg ingen grunn til at man skal velge norske e-bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Virkelig trist, mange av de store innen sf og fantasy vandrer heden for tiden. Regner med at Bradbury vandrer rundt i Mars' ørkner nå og slår av en prat med de innfødte. RIP.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bokskya har jeg et hat-forhold til, det er ganske utrolig at den har overlevd så lenge som den har gjort. En ting er at norske e-bøker er utrolig dyrt, en annen ting at det er tungvint oppsett og bruksmetode. En helt annen ting er at den ikke fungerte, da jeg prøvde den var oppsettet helt feil og sider manglet, ga til slutt opp da hele kapitler manglet.

Desverre har ikke jeg løsningen på hvordan man skal gå fram for å få til noe som fungerer for butikker, forfattere, forlag og lesere, men jeg har lite tro på at den ligger i hver enkelt butikk. Så lite som Norge er tror jeg det som må til er et sammarbeid, men det er nok flere grunner til at det ikke er en mulighet, jeg orker bare ikke å tenke på de akkurat nå.

Blir hvertfall morsomt å se om de finner en brukbar løsning, fram til de klarer det velger jeg andre løsninger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ray Bradbury var ikke bare en enestående og fantastisk forfatter, men også en av de største forkjempere for ytringsfrihet og kunstnerisk frihet. Mot sensur. Jeg håper han blir husket for dette også.

"En trenger ikke brenne bøker for å ødelegge en kultur. Bare sørg for at mennesker slutter å lese dem." - Ray Bradbury

Hvil i fred!

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Der er en mann som alltid kommer til å være en av de store og udødelige. Skulle ønske jeg kunne ha skålt med han og takket for alt han har skrevet.

R.I.P.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det selges latterlig lite ebøker i Norge. Og det er et virrvarr av apper og alskens måter og laste ned på. Samt at prisene er for dyre. Det koster en brøkdel å lage en Epub-fil av en bok i forhold til å trykke denne på papir, så prisen burde helt klart gjenspeile dette.

Så jeg skjønner at folk ikke hamstrer ebøker. Kindel har klart det, ved bare noen få enkle tastetrykk. Det burde ikke være så vanskelig og få til en like enkel måte og gjøre dette på, uten å måtte ha en Kindel.

Selv bruker jeg Calibre på pc'n og laster opp Epubfilen direkte. Men aner ikke hvordan dette funker om jeg skal laste ned en fil fra en nettbokhandel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den svenske musikeren Bo Hansson lagde en plate en gang tidlig på 70-tallet (tror jeg) inspirert av Ringenes Herre. Plata heter Sagan om Ringen eller noe sånt, og er et helt fantastisk album. Ingen av sporene på albumet inneholder tekst, alt er instrumentalt. Og på flere av sporene kan man virkelig høre historien utvikle seg. Mine favorittspor er de med de svarte ridderne og Rohans Horn/slaget ved Pellinor-slettene. Massive saker!

Av sanger jeg synes har hatt sterke politiske/sosialt viktige innhold vil jeg fremheve Buffy Sainte-Maries låt Bury my Heart at Wounded Knee. Den tar opp konflikten som oppsto i forbindelse med da den amerikanske staten begynte å grave etter uran i indianerreservatene på 70-tallet; den blodige konflikten dreide seg bl.a. om hvem som eide jorden utgravningene skjedde på - staten eller de som bodde der, og de miljømessige resultatene av utgravingene. Sangen er også en forsvarstale for aktivisten Leonard Peliter, som ble dømt til to livstidsdommer for drap på to FBI-agenter. Det er sådd tvil i ettertid om hvorvidt Peliter faktisk var morderen, og Amnesty regner ham som en samvittighetsfange. Likevel sitter han fremdeles inne, mer enn 30 år etter at han ble fengslet. Teksten er her:

Indian legislation on the desk of a do-right Congressman Now, he don't know much about the issue so he picks up the phone and he asks advice from the Senator out in Indian country A darling of the energy companies who are ripping off what's left of the reservations. Huh.

I learned a safety rule I don't know who to thank Don't stand between the reservation and the corporate bank They send in federal tanks It isn't nice but it's reality

chorus: Bury my heart at Wounded Knee Deep in the Earth Cover me with pretty lies bury my heart at Wounded Knee. Huh.

They got these energy companies that want the land and they've got churches by the dozen who want to guide our hands and sign Mother Earth over to pollution, war and greed Get rich... get rich quick.

chorus...

We got the federal marshals We got the covert spies We got the liars by the fire We got the FBIs They lie in court and get nailed and still Peltier goes off to jail

chorus...

My girlfriend Annie Mae talked about uranium Her head was filled with bullets and her body dumped The FBI cut off her hands and told us she'd died of exposure

chorus...

We had the Goldrush Wars Aw, didn't we learn to crawl and still our history gets written in a liar's scrawl They tell ‘ya “Honey, you can still be an Indian d-d-down at the ‘Y' on Saturday nights”

Bury my heart at Wounded Knee Deep in the Earth Cover me with pretty lies Bury my heart at Wounded Knee. Huh!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har sansen for Pippilotta Viktualia Rullgardina Chrysmynta Efraimsdatter Langstrømpe. Ei av de tøffeste jentene i bøkenes verden, syns jeg ihvertfall da :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg holder meg ofte til et fåtall forfattere av gangen, for å bli skikkelig kjent med dem. Og da er det forfattere jeg synes skriver godt. Hver gang jeg skal prøve meg på et nytt forfatterskap må det være en spesiell grunn til det, enten en strålende bokanmeldelse, en anbefaling her på bokelskere eller en uforklarlig nysgjerrighet. Et møte med en ny forfatter er som å åpne en dør til et nytt litterært rom. Det kan gi en pirrende, ja nesten skremmende følelse. Det hender selvsagt at rommet man trer inn i virker fremmed, at man ikke liker inventaret eller at det rett og slett er kjedelig der. Da er det bare å gå ut igjen og å prøve en annen dør.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Såg litt gjennom svara på diskusjonen best/dårlegast bok i april. Det slo meg at mange les bøker som dei synast er dårlege og som skuffa dei. Eg sjølv vel ut mine bøker basert på litteraturprisar, kritikkar og anna omtale. Med andre ord vel eg ofte bøker som eg trur eg vil like, og eg har som oftast rett. Sjeldan eg les dårlege bøker.

Korleis vel du ut bøkene du vil lese, og hender det ofte du blir skuffa?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel, tiden vil vise, leiligheter blir mindre, plassen trengs til andre ting. Leseopplevelsen er vel så god på et lesebrett, en kan kose seg minst like mye. Billedbøkene kan du beholde som kos... de må du jo ellers ha på TV eller PC. Jeg vil nok snart kvitte meg med det meste i bokhylla som er overfyllt av bøker og støv ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig med Anders som nevner "Sword of Truth"-serien av Terry Goodkind. Ellers kan jeg varmt anbefale "Magician" av Raymond E. Feist. Jeg likte også godt "Black Magician"-trilogien av Trudi Canavan.

Jeg kan skjønne at Silmarillion er vanskelig tilgjengelig for mange. Det er vel først og fremst fordi den ikke er en roman, men må heller ses på som en verdenshistorie i Tolkiens univers.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesing av klassikere som Don Quijote og Anna Karenina er faktisk noe av det jeg blir flau av å lese offentlig. Kanskje folk tror jeg ønsker å gi inntrykk av å være mer intelligent enn jeg er. Men etter å ha lest de ser jeg at man trenger ikke nødvendigvis være spesielt intelligent dersom man bare har tid, tålmodighet og muligens interesse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kan ærlig talt ikke komme på noe i farta... Men dengang jeg var sammen med far til guttungen min og bodde i Paris (han er derfra), leste jeg engelsk chic lit med rosa cover som en provokasjon, ettersom jeg fikk mange skulmende blikk fra folk på metroen på den snobbete sida av byen da jeg skulle besøke svigerforeldrene mine (en professor og ei lærerinne) og husker jeg også leste den på fotballpuben hvor vi skulle møte eksens venner... I tillegg sa jeg nokså høyt: Hva!? Har Frankrike egen liga?? hehe

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veldig interessant det du sier her!

Jeg har noen ganger prøvd meg på bøker som ser intellektuelle ut. (Håper jeg stavet det riktig) Noen ganger går det veldig bra, og andre ganger så lurer jeg på hvorfor jeg gjorde det. Tror vi mennesker innimellom dømmer litt etter hva vi ser personen ved siden av oss leser på bussen. Så jeg vet i hvertfall at jeg har hatt noen bøker jeg har gjemt unna. Ikke fordi jeg var flau over de (okei, litt da..) men fordi jeg vet mennesker prater nedlatende om litt av den litteraturen jeg noen ganger leser. Jeg syntes det er så flaut og kjedelig.

Jeg velger ikke litteratur ift hvordan den kan definere meg. Jeg leser egentlig veldig masse forskjellig..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En Kindle skal visstnok vare en hel måned uten lading. Og lenger enn det overlever jeg ikke uansett! :D

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kan veldig lite om lesebrett, og er/var selv ganske bestemt på at bøker er laget av papir :) Men selv leser jeg mye engelske bøker som må bestilles fra utlandet, og dette koster litt + at det tar mye plass. Bestemte meg for et test prosjekt og lastet ned Kindle app til min iphone og kjøpte noen bøker. Dette er helt suverent, jeg har blitt helt hekta.

Det er masse gratisbøker som man kan laste ned, og man kan kjøpe engelske bøker til 15-30 kr pr. bok.

Men, selv om jeg er helfrelst på lesebrett kommer jeg alltid til å værne om mine papirbøker :) Jeg vil fortsatt ha mine favorittbøker i hylla på stua!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kjøpte Kindle for 2 uker siden og er hekta. Genialt for meg som liker å lese engelskspråklig faglitteratur.

Bøkene er veldig billige og du har dem med et klikk. Liker også godt at man kan streke under interessante avsnitt og deretter få opp alle i en slags oppsummering.

Veldig greit å ha med på bussen, spesielt når du er på slutten av en bok og vurderer om du skal orke å drasse på to, sånn at du har lesestoff til hjemveien også!

For de som vil lese e-bøker fra Amazons Kindle store, så kan dere gjøre det også på datamaskin, iPad eller telefon. Jeg har nettopp blogget om det her: http://www.kollektivkunnskap.no/kindle-uten-lesebrett/

Men som andre påpeker er det nettopp den spesielle e-ink skjermen som gjør at leseopplevelsen skiller seg ut med Kindle framfor en vanlig dataskjerm. Kan til og med sitte ute i solveggen og lese helt fint uten gjenskinn. Så dette blir i kategorien "hvis jeg skulle tatt med meg 1 ting på en øde øy..."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har sendt en PM til Andrè så får vi se hva han kommer opp med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Rita KathrineMorten JensenmarithcsiljehusmorTom Arne MøllerbråtenReadninggirl20katrineBertyaRmaNdA BaisJulie StensethBabynemiKserinaTine SundalHanneMarianne  SkageEmilie NilssenFiskVioleta JakobsenJohn LarsenConnieTone Dahleingar hToveTone Maria JonassenSverreLibraritas vKorianderelmeAjiniakraKay NilsenTanteMamieLeseaaseHeidi Nicoline ErtnæsBjørg Marit TinholtTorBeathe SolbergMaren Hjelle AuneChrissieHanne MidtsundRandiA