Ray Bradbury er forfattern av bl.a. Fahrenheit 451 og The Martian Chronicles og mange andre bøker. Jeg har bare lest Fahrenheit 451, en klassiker som har inspirert talløse andre bøker og filmer, og står sentralt i min oppfattelse av konseptet "bokbrann".

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Virkelig trist, mange av de store innen sf og fantasy vandrer heden for tiden. Regner med at Bradbury vandrer rundt i Mars' ørkner nå og slår av en prat med de innfødte. RIP.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det noen samtidige sf-forfattere som er godt anerkjente og som du (dere) tror holder koken en stund?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Isaac Asimov, men han gikk bort på 90-tallet en gang, Ursula K. LeGuin lever vel fortsatt, hun skriver både fantasy og sf. Clifford D. Simak, også gått bort, men vel verdt å undersøke. Sikkert flere, men kommer ikke på dem i farta :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk vite det mens jeg satt og leste Fahrenheit 451 i går.. Det ga en ganske spesiell stemning. Hvil i fred, flotte mann!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ray Bradbury var ikke bare en enestående og fantastisk forfatter, men også en av de største forkjempere for ytringsfrihet og kunstnerisk frihet. Mot sensur. Jeg håper han blir husket for dette også.

"En trenger ikke brenne bøker for å ødelegge en kultur. Bare sørg for at mennesker slutter å lese dem." - Ray Bradbury

Hvil i fred!

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Der er en mann som alltid kommer til å være en av de store og udødelige. Skulle ønske jeg kunne ha skålt med han og takket for alt han har skrevet.

R.I.P.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelReidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLillevi