Gjennom årene har jeg lest bøker i de aller fleste sjangere,men har aldri prøvd meg på fantasy sjangeren før og tenkte at det er på tide å endre på det nå!Har lest Ringenes Herre,og syns den er fantastisk,men det er også det eneste jeg har lest som kan passë i fantasy sjangeren.Er det noen som har noen bøker å anbefalle for en nybegynner? Setter stor pris på alle svar :0)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Hvordan stiller du deg til fantasy satt til moderne tid? Dresden Files-serien av Jim Butcher er i så måte å anbefale innenfor undergenren "urban fantasy":) Her er det trollmenn, alver, troll, feer, vampyrer samt de gamle gudene og mye annet rart. Midt oppe i dette befinner Harry Dresden, trollmann, seg. Den eneste av sitt slag som har annonse i gule sider. Stort sett snill gutt og hjelper folk, men da får han som regel problemer med de overnaturlige slemmingene som er involvert i sakene hans. Han har så langt tirret på seg vampyrer, alveriket og sine trollmannskolleger. En vanlig dag på kontoret altså :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Potter-bøkene er jo også bra. De første bøkene er litt barnslige, med tanke på at de er skrevet for barn i 11-årsalderen, men både språket og historiene blir mer voksne ettersom karakterene blir eldre.

Ellers vil jeg definitivt anbefale Den uendelige historien av Michael Ende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har faktisk lest både Harry Potter bøkene og "Den uendelige historien".Syns de første Potter bøkene var litt barnslige som du sier,men de siste bøkene i serien var faktisk ganske bra.Og "Den uendelige historien" av Michael Ende er helt utrolig flott.Har lest den flere ganger,og syns den er like nydelig hver gang :0)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest Momo - eller kampen om tiden? Også en bok av Michael Ende, med fantasyelementer dog ikke i like stor grad som den uendelige historien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei,den har jeg ikke lest..Har du lest den?Er den også bra?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange år siden jeg leste den, men husker den som veldig god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Song av Eirabu er en utrolig bra fantasybok og den passer perfekt til nybegynner. Jeg elsker den. Så har du Fiji Kitsune, som er en av mine favoritt bøker. Den er også egentlig veldig enkel å lese og det er en helt utrolig spennende fortelling. Så de to bøkene må du absolutt sjekke ut nå når du vil prøve deg på fantasysjangeren:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som jeg gjør i alle tråder hvor det spørres om fantasy-anbefalinger så må jeg nevne vår egen Kristine Tofte, og hennes Song for Eirabu.
Den er ganske så fantastisk. Den kan beskrives som norrøn fantasy, skrevet på et drivende godt og slagkraftig nynorsk. Den har sterke kvinnelige hovedpersoner, et plot med gode porsjoner skjebne og mytologi, (og action såklart). Og det hele er mesterlig vevd sammen i en fortelling man blir sugd inn i.

Og nå kommer snart det andre og avsluttende bindet i verket også. Det var et "grassrotengasjement" for å få forlaget til å trykke opp mer av den boka, som lykkes ganske bra. Tror det var Ida Jackson som dro det igang. Og det ble fulgt opp her på bokelskere.

Forøvrig må jeg bare anbefale Ursula LeGuin, særlig hennes Earthsea trilogy (Jordsjø trilogien) og Annals of the Western Shore.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er enig med Anders som nevner "Sword of Truth"-serien av Terry Goodkind. Ellers kan jeg varmt anbefale "Magician" av Raymond E. Feist. Jeg likte også godt "Black Magician"-trilogien av Trudi Canavan.

Jeg kan skjønne at Silmarillion er vanskelig tilgjengelig for mange. Det er vel først og fremst fordi den ikke er en roman, men må heller ses på som en verdenshistorie i Tolkiens univers.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

demonata av darren shan helt fantastisk litt gørrete men utrolig bra

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tidshjulet av Robert Jorden og bøkene til George R.R. Maritin er, som andre har sagt, veldig bra. Kan også anbefale Sword of Truth bøkene til Terry Goodkind, de er mye bedre enn tv-serien som ble laget. Liker også veldig godt Shannara-bøkene til Terry Brooks. Det var de jeg leste etter Ringenes Herre. Noen av dem finnes også på norsk. Andre jeg har likt er Sagaen om Belgarion av David Eddings, Malazan Book of the Fallen av Steven Erikson og Sword of Shadows serien til J. V. Jones bare for å nevne noen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk til dere som foreslo bøkene til George R.R Martin!Er godt i gang med bok nr.2 "Kampen om jerntronen",og syns disse bøkene er helt fantastiske!Etter som jeg har skjønt er det til nå gitt ut 3 bøker på norsk i denne serien,og den 4. kommer vel i juni engang.Men er det noen som vet om det har kommet flere bøker enn dette på engelsk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har kommet 5 bøker på engelsk. Den sjette kommer vel kanskje i år en gang. På norsk deles de i to, så det har egentlig bare kommet 1 og en halv ut på norsk, foreløpig. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, bok nr. 5, A Dance with Dragons, kom på engelsk i fjor sommar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

da spørs det om jeg ikke må over på engelsk..hehe.tusen takk for svar :0)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Name of The Wind av Patrick Rothfuss, norsk oversettelse for den som helst vil ha det kommer i oktober i år. Den mannen kan virkelig det å fortelle en historie og han har en gave når det kommer til bruken av ord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En sang om is og ild av George R.R. Martin er helt fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du synes Ringenes Herre er fantastisk er du jo godt i gang, mange som er glad i fantasy som synes den er litt tung og vanskelig å lese:)

Anbefaler deg å lese Hobbiten som også er skrevet av Tolkien, den er nydelig! Tidshjulet serien av Robert Jordan er også kjempe bra, mange sier at forfatteren har tatt opp arven etter Tolkien.
Eller His Dark Materials trilogien av Philip Pullman, veldig spennende og litt annerledes fantasy.

Alle har jo veldig forskjellig smak og det er utrolig mange retninger innen fantasy også! Lykke til med å finne det som passer for deg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for svar! Har også lest Hobbiten,som jeg utrolig nok glemte å nevne,siden jeg syns den også er fantastisk.Prøvde meg også på Silmarillion av Tolkien,men den ble litt for tung for meg. Men skal helt klart prøve meg på Tidshjulet serien som du anbefaller,har bestilt den første boka på biblioteket nå og har alt begynt å glede meg :0)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Silmarillion ble litt for tung for meg og dessverre, selvom jeg veldig gjerne skulle ha lest den! Glemte forresten å si at det er mulig du ikke liker Tidshjulet så godt hvis du leser den norske oversettelsen.. Jeg leser alltid på engelsk, og syntes den norske versjonen var ganske vanskelig å lese.. Men du må jo bare se!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas Bokleser