Tekst som har fått en stjerne av Kirsten Lund:

Viser 1441 til 1460 av 10775:

Du kan høre lydbok fra Audible på pc, ja :-) Jeg har installert app'en på pc og får opp en egen lydavspiller for Audible. Jeg tror du får tilgang til .com-utvalget og som medlem. De har tysk og fransk versjon av Audible også og jeg har tilgang til en god del bøker på de språkene også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er de siste årene jeg har fått interesse for filosofenes stemme i samfunnsdebatten. Kaja Melsom, Einar Duenger Bøhn og Einar Øverenget synes jeg det er interessant å lytte til, og særlig der teknologien vi har blitt så avhengig av, diskuteres.

Det er Einar Øverenget som har skrevet boken: Intoleransens inntog. Når sosiale medier truer friheten. Interessant og tankevekkende å lese hans tanker om tema.

Mer om boken her i et innlegg på bokbloggen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med nytt utstyr behøver du ikke bekymre deg for batteriene. Bøkene laster du ned hjemme, og du kan ha samme lydbok på både mobilen og nettbrettet. Når det gjelder å overføre lydbøker/ebøker fra en gammel enhet til en ny, så kan jeg ikke uttale meg på vegne av andre enn Apple sine produkter. Der kan du velge å overføre absolutt alt du har på mobil eller nettbrett til de nye enhetene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Landstrykere er lagt til ei lita bygd i Nordland (Hamarøy?) på 1870-tallet. I utgangspunktet fattig og isolert, men tilgang til Lofotfisket bringer penger og utferdstrang til den unge hovedpersonen Edevart, som finner en alliert, men også et motstykke i den jevnaldrende August. Men der Edevart etterhvert virker vankelmodig og til tider tiltaksløs, er August full av påfunn og virketrang. Han tjener som en deus ex machina som driver handlingen framover der romanen ellers ville ha stoppet opp.

Om boka ellers? Det store persongalleriet overrasker med bredden av markante kvinner. Romanen preges dessuten av et rikt språk med ord og uttrykk hentet fra nordlandsk og andre dialekter.

Boka inngikk som felleslesning i Boksirkelen 2021.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Forlagene sine priser og vilkår for salg av e-lydbøker til bibliotek gjør at bibliotekene ikke kan tilby det utvalget de vil. Når ett utlån av en e-lydbok koster nærmere 50 kr, så har enkelte fylker/konsortier da valgt å redusere ned/fjerne tilbudet på e-lydbøker da det blir en enorm utgift. Det er en balanse, for bibliotekene ønsker jo å tilby e-lydbøker til lånerne sine, samtidig så ønsker de å protestere på vilkårene de blir tilbudt av forlagene. Mange i forlagsbransjen mener bibliotekene vil ødelegge salget av e-lydbøker om de får bedre vilkår, de ønsker folk over på sine egne lytteapper.

https://klassekampen.no/utgave/2022-01-26/lydbokpris-gir-hodepine/VB69

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Come into the silence of solitude, and the vibration there will talk to you with the voice of God, and you will know that the invisible has become visible, and the unreal has become real.
(Paramahansa Yogananda)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

BOKOMTALE: "Skeive ikoner" av Bjørn Hatterud, Caroline Ugelstad Elnæs og Fin Serck-Hansen. Leseeksemplar fra Pitch:

"I gamle dager" var det ikke allment akseptert av samfunnet å være homofil og lesbisk. Heldigvis har dette endret seg, og i dag er det å være homofil likestilt med å være heterofil, iallefall av de aller fleste. I denne boka kan du lese historiene til 27 personer, kjente og ukjente. Hvordan var oppveksten deres, og hvordan var det "å komme ut av skapet".

Fin bok om et aktuelt tema. Interessante historier og fine store fotografier.

Les hele anmeldelsen her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Føler med deg, og nei - det er ikke bare tull å være glad i bøkene!

Selv tenker jeg med gru på hvordan det blir å om noen år kanskje å måtte flytte til noe mindre. Jeg prøver etter hvert å ha en regel om at hvis det kommer ei ny bok inn, skal det også ei bok ut (men av en eller annen grunn øker boksamlingen likevel ...) Bruktbutikken i nabolaget tar fremdeles imot bøker, heldigvis. Bruker biblioteket mye, og når jeg kvitter meg med bøker, tenker jeg at det er mye som også er gratis tilgjengelig digitalt. Men nå ser jeg at Nasjonalbiblioteket skal fjerne 100 000 bøker fra sitt nettbibliotek som et innsparingstiltak , så hvor lett blir det etter hvert å få tak i gamle bøker hvis bibliotekene kasserer mye og Nasjonalbiblioteket heller ikke har råd til å opprettholde sitt tilbud?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, vi må snakke litt om BookBites altså, de norske bibliotekenes app for e-bøker og lydbøker. Appen er velfylt med tanke på e-bøker, men utvalget av lydbøker har gradvis blitt skrellet ned til nesten ingenting. Hva skjedde? Alle lydbøkene jeg har hørt på tidligere der er tatt bort fra katalogen, og det er nesten ingenting å låne lenger. Mulig det bare gjelder Viken-bibliotekene som jeg tilhører. Noen som vet?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Arnulf Øverland var en mann med sterke meninger – om politikk, religion og språk. Jeg vet ikke mye om ham, men han endret da sine politiske standpunkter gjennom livet, fra kommunistisk til borgerlig. Når jeg nå vet at han med årene også redigerte sine egne dikt, blir et nærliggende spørsmål: Er det noen sammenheng mellom Øverlands politiske utvikling og hans redigering av egne dikt. Vet noen av dere noe om dette?

I diktet «Vestre gravlund», som er utgangspunktet for denne tråden, er det ingen politiske føringer, hverken i den originale versjonen eller den redigerte. Ikke det jeg er i stand til å se. Men finnes det andre eksempler? Eksempler på dikt Øverland har redigert for å få dem mer i overensstemmelse med sitt endrete politiske eller språklige syn?

Det hadde vært interessant om noen av dere hadde synspunkter på dette.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det finnes flere utgaver av Øverlands Samlede dikt. I et trebindsverk fra 1947 er «Vestre gravlund» gjengitt i 1. bind, side 39-40, i sin moderniserte form. Diktet inngår i avdelingen «Den ensomme fest», som var tittelen på Øverlands første utgitte diktsamling (1911). (Tilføyelse: Et fjerde bind med samme utforming som de tre bindene fra1947 ble utgitt 1961).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Merkelig, ja. Men på side 7 i Den unge Øverland ved Jens Bjørneboe finnes forklaringen.
. Vestre Gravlund ble skrevet i unge år. Da Samlede Dikt ble gitt ut på 1930-tallet bedrev den «modne» Øverland en hårdhendt redigering av sine tidligere dikt.
- Og ja, vi har alle våre interesser. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, ha, ha, påskeaktiviteter er bra.
Jeg visste at jeg måtte ha dette diktet et sted, for jeg leste det opp for noen barndomsvenninner på Vår Frelsers Gravlund i anledning et 70-årsjubileum. (Vi har alle våre interesser 😊).

Etter ditt innlegg fant jeg det i «Den unge Øverland, ved Jens Bjørneboe», Den norske Bokklubben 1975. Litt pussig, for her er fjerde vers gjengitt ulikt det du refererer. Ikke vet jeg hva som er korrekt, men her fra denne samlingen:

Desuden saa har de jo himlen,
og der er det ogsaa godt.
Og alle saa maa vi jo være fornøiet
med hvad vi har faat.

Tusen takk igjen. Noen dikt setter seg fast.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fint at det var det riktige diktet! Jeg så etterlysninga di i dag - tenker det er like greit at jeg ikke så den tidligere - slik at du holdt Kirsten Lund i aktivitet i påska. :)
Diktet står i Arnulf Øverland - Samlede Dikt utgitt på Aschehoug i 1936.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har en mistanke om at diktet du etterlyser kan være Vestre Gravlund av Arnulf Øverland.

Vestre Gravlund

Der jamrer en klokke i kvelden,
forstyrret og skrikende øde.
Den svinger og maner og svinger…
Kapellets klokke ringer
til nattero for de døde.

Den brokede kirkegård tømmes
for alt sitt travle liv,
felter og ganger rømmes
av sorte kjoler og røde,
og damer med sprøite og spade
belager sig på å forlate
de velbegravede døde.

Nu ligger de godt og rolig
og pent i sin ordnede by,
hvor hver har sin egen bolig,
som skjenker ham tyve års ly,
en velavmålet parcelle,
som koner kan vanne og stelle.

Dessuten så har de jo himlen,
og der skal det være bra.
Mangen en kunde vel takke til!
Åja, åja.

Godnatt da, I kjære døde,
og sov nu, og ha det godt!
Jeg kommer tilbake imorgen
og gir jer med sprøite og spade
og gråter mig øinene røde,
så I kan nok være glade!

  • Arnulf Øverland
Godt sagt! (10) Varsle Svar

Fascinerende lagkake av en roman.
Tilsynelatende skrevet over et langt tidsrom får vi historien til noen personer tilhørende finanseliten i mellomkrigstidens New York. Men hvor troverdige er fortellingene om ekteparet som er så introverte og hemmelighetsfulle at de knapt kan forholde seg til hverandre?

Tillit eller på engelsk Trust har likhetspunkter med Carl Frode Tillers Innsirkling ved at Diaz bruker flere fortellerstemmer, men han velger også svært ulike fortellerstiler. Etter en sensasjonspreget «nøkkelroman» følger en ufullstendig selvbiografi. Deretter får vi en tidligere sekretærs memoarer før boka avsluttes med noen dagboksnotater fra 1930-tallet. Tilsynelatende har vi til slutt også fått svar på mysteriene som har dukket opp underveis.

Boka inneholder mye om grunnlaget for aksjespekulasjonene før børskrakket 1929. Det er likevel de uavklarte, skjulte sidene ved hovedkarakterene som holdt meg fanget.

Boka er vinterens utvalgte bok i min amerikanske lesesirkel. Se listen her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Absolutt ikke tull å være glad i bøker, jeg sliter mer med å forstå de som ikke er det. Mye annet rart folk elsker og ikke klarer seg uten, dessuten er bøker så mye mer enn bokstaver på papir. Det er venner, opplevelser, trøst, gjenkjennelse, spenning, lærdom, en reise inn i liv vi aldri får og til nye steder vi aldri vil få se og mye, mye mer.
Mange bøker er som Netflix-serier i slow motion, hvor en selv får delta både med regi, kulisser og karakterer.
Tror ikke det er UT heller. Vet mange som sliter med å lese på nettbrett og lignende, både pga at det er slitsomt for øynene og fordi vi liker følelsen av boka. Flere ønsker også mindre skjermtid og det gjelder både unge, gamle og de midt-i-mellom, så bøker vil bestå.
Forstår at du sliter, og gjerne er det en bra ting å kjenne på i dette bruk og kast samfunnet. Nå er det heldigvis mange gjenbruksbutikker som tar gladelig i mot. Her jeg bor har også søppelgjenvinningsstasjonen opprettet en byttebu hvor en kan levere bøker. Håper du finner en løsning, slik at de får leve videre. Lykke til.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kaster aldri bøker som ikke er ødelagt - da er det bedre å gi de bort - mange steder er det satt opp bokhyller hvor man kan sette fra seg bøker, og ta en gratis bok. I Oslo er det mange telefonkiosker med bøker. Kan også gi til et antikvariat - eller sette en eske utenfor døra og sette gis bort? Jeg tror ikke bøker er ut, men det går vel i bølger kanskje? Snart er det trendy med store velfylte bokhyller igjen☺️

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Tittelen påberopte oppmerksomheten min, og jeg ble nysgjerrig på om ingen faktisk har fortalt meg det boktittelen påpeker om innholdet. Det skal sies at mye av bokens innhold var mer eller mindre kjent for meg, siden jeg har lest en del selvhjelps bøker og bøker som omhandler psykologi og mental helse, men jeg er stort sett glad for repetisjon og et annet perspektiv på temaer jeg har lest om før. Sånt sett var det ikke så veldig mye nytt i denne, selv om noe også var det. Kapitlene er korte og lett leselige, men samtidig kunne forfatteren også gått noe grundigere og mer konkret til verks i noen av kapitlene og temaene, men da hadde nok boken blitt et bind blant mange.
Jeg følte også innimellom at noen av kapitlene ikke var helt ferdig skrevet og at innholdet ble hengende litt i løse luften. Boken er en god bok med tanke på at den tar for seg mange relevante temaer innen mental helse og gir en noenlunde grei og kort oversikt over disse, samt noen tips og fremgangsmåter til å kunne arbeide seg ut av det som kan være relevant for den enkelte leser.
For hvert av temaene er det sikkert skrevet mange bøker om før denne kom på banen, slik som for eksempel stress, emosjonell smerte og et meningsfullt liv. Forfatter og psykolog Julie Smith samler med andre ord flere relevante områder inn i korte og noenlunde meningsfulle kapitler. Boken gav ikke så veldig mye for meg, kanskje fordi jeg har lest en del lignende innhold fra før, men litt mersmak gav den, og jeg ser ikke bort ifra at den kan gi enda mer mersmak for andre lesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis filen til Lillevi lå i en mappe (folder), så kan man høyreklikke på mappen, velge "flere alternativer" og deretter velge "gjenopprett tidligere versjoner". Da skal den i prinsippet kunne hente tilbake tilstanden da ønsket fil fortsatt var en del av mappen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaSynnøve H HoelEivind  VaksvikGroHilde H HelsethRoger MartinsenKirsten LundDemeterStig TKristine LouiseKjell F TislevollFredrikTine SundalTurid KjendlieAnne-Stine Ruud HusevågHarald KAmanda APär J ThorssonIngunn SFrank Rosendahl SlettebakkenCathrine PedersenLilleviBerit RTanteMamieElin SkjerengTrine Lise NormannIngebjørgrubbelBertyHilde Merete GjessingJulie StensethTralteMads Leonard HolvikMcHempettFrode TangenBjørg Marit TinholtKristineAnette SAnette Christin MjøsVigdis Vold