I alle år har jeg passet på bøkene mine, aldri kastet en bok. Så flytter jeg og får ikke plass til alle. Stress å selge på Finn osv, så jeg lurer på om jeg må kaste !! For første gang i mitt liv, tenker jeg på å kaste , og føler meg som en synder. Venner sier at bøker er ut, de fleste leser digitalt og få har bokhyller hjemme, altså det er bare tull. Er det tull å være så glad i bøkene? Nå sliter jeg litt .

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Skjønner deg så godt. Flere gode tips under her. Avhengig av hva slags bøker det er kan man også høre med barnehager, alders/sykehjem osv. Fretex tar også i mot bøker utenom leksikon og blader.
Skulle ønske det var mulighet for kjøp/salg her inne også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kun en liten «korreksjon»: Fretex tar kun imot nyere skjønnlitterære bøker - utgitt siste fem år. Det kan være lokale variasjoner, men dette er deres generelle regler. Personlig syns jeg dette er synd fordi jeg da ikke lenger finner eldre «gullkorn» på Fretex.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, ikke absolutt ikke dumt :) Støtter forslagene om telefonkiosker og "ombruk" dersom du har noen i nærheten?

Og kanskje blir det enklere å bli kvitt dem på Finn dersom du legger ut mange om gangen, gratis eller veldig billig?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går an å selge bøker på Bookis.com eller Antikvariat forretning.

Hvis du har engelske bøker så kan du sjekke på Bookfinder.com hvor mye de er verdt, forresten der kan du søke på bøker uansett språk - hvis de er der. Selge de kan gjøre bl.a. på ebay.co.uk

Å kaste må komme nederst på listen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Føler med deg, og nei - det er ikke bare tull å være glad i bøkene!

Selv tenker jeg med gru på hvordan det blir å om noen år kanskje å måtte flytte til noe mindre. Jeg prøver etter hvert å ha en regel om at hvis det kommer ei ny bok inn, skal det også ei bok ut (men av en eller annen grunn øker boksamlingen likevel ...) Bruktbutikken i nabolaget tar fremdeles imot bøker, heldigvis. Bruker biblioteket mye, og når jeg kvitter meg med bøker, tenker jeg at det er mye som også er gratis tilgjengelig digitalt. Men nå ser jeg at Nasjonalbiblioteket skal fjerne 100 000 bøker fra sitt nettbibliotek som et innsparingstiltak , så hvor lett blir det etter hvert å få tak i gamle bøker hvis bibliotekene kasserer mye og Nasjonalbiblioteket heller ikke har råd til å opprettholde sitt tilbud?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har også flytta, og i den prosessen kasta jeg en hel del bøker, og er glad til. For det meste bøker jeg har kjøpt på diverse utsalg som har blitt liggende og samle støv. Bøker som aldri blir lest eller aldri kommer til å bli lest på nytt er det bare tull å samle på. Det krever en del kvadratmeter både av areal og av innkjøpte bokhyller for å samle på slikt også og kvadratmeterprisen er høy!
Bøker jeg er glad i derimot kastes ikke. Jeg har mer enn nok igjen.
Gjenbruksbutikkene her omkring vil IKKE ta imot bøker. De flyter over av bøker. Det trykkes i det hele tatt opp altfor mange bøker av ymse kvalitet (både innholdsmessig og innpakning). Jeg har blitt mer bevisst på å ikke kjøpe romaner lenger, men låner dem på biblioteket.
Sakprosa har jeg derimot en svakhet for og innkjøpene går til det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Absolutt ikke tull å være glad i bøker, jeg sliter mer med å forstå de som ikke er det. Mye annet rart folk elsker og ikke klarer seg uten, dessuten er bøker så mye mer enn bokstaver på papir. Det er venner, opplevelser, trøst, gjenkjennelse, spenning, lærdom, en reise inn i liv vi aldri får og til nye steder vi aldri vil få se og mye, mye mer.
Mange bøker er som Netflix-serier i slow motion, hvor en selv får delta både med regi, kulisser og karakterer.
Tror ikke det er UT heller. Vet mange som sliter med å lese på nettbrett og lignende, både pga at det er slitsomt for øynene og fordi vi liker følelsen av boka. Flere ønsker også mindre skjermtid og det gjelder både unge, gamle og de midt-i-mellom, så bøker vil bestå.
Forstår at du sliter, og gjerne er det en bra ting å kjenne på i dette bruk og kast samfunnet. Nå er det heldigvis mange gjenbruksbutikker som tar gladelig i mot. Her jeg bor har også søppelgjenvinningsstasjonen opprettet en byttebu hvor en kan levere bøker. Håper du finner en løsning, slik at de får leve videre. Lykke til.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kaster aldri bøker som ikke er ødelagt - da er det bedre å gi de bort - mange steder er det satt opp bokhyller hvor man kan sette fra seg bøker, og ta en gratis bok. I Oslo er det mange telefonkiosker med bøker. Kan også gi til et antikvariat - eller sette en eske utenfor døra og sette gis bort? Jeg tror ikke bøker er ut, men det går vel i bølger kanskje? Snart er det trendy med store velfylte bokhyller igjen☺️

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hehe selv om man søler kaffe eller vann på bøker kan de reddes ved bruk av strykejern og papirhåndkle. Har gjort det, men må gjøre det omgående fordi hvis arkene/siden tørker så kan flere sider tørkes sammen og bli umulige å skille de fra hverandre. Vel man kan bruke damp apparat hvis flere sider er tørket sammen, men det har jeg aldri prøvd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Morten BolstadAkima MontgomeryTove Obrestad WøienLinnPrunellaVigdis VoldRandiASissel ElisabethCaroline Ekornes JohannessenDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81Kirsten LundHeidi HoltanAnn ChristinTralteBjørn SturødReadninggirl30Anniken RøilbeaverkriekVannflaskeNeraPer Åge SerigstadIngeborg GKjersti