Bøker som leses i min amerikanske bokklubb

Bokklubben er opprettet for tidligere studenter ved American University i Washington, DC, hvor jeg studerte på 1980-90-tallet. En professjonell leder presenterer hver tredje måned tre aktuelle bøker som medlemmene kan stemme over. Det er lagt vekt på at bøkene tar for seg temaer som kan føre til diskusjon blant leserne. I min tid som medlem har både romaner og sakprosa i stor grad tatt for seg USAs problematiske forhold til minoriteter. Noen få titler er skrevet av ikke-amerikanere.

Som det framgår av listen nedenfor finnes noen av bøkene i norsk oversettelse. Selv synes jeg det har vært enkelt å få tak i bøkene gjennom norske bokhandlere.

(Opprettet 11.8.2021)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Fin liste! Takk for at du deler! Selv har jeg lest Powwow av disse, og den likte jeg. En bok som ikke er på listen, men kunne vært der er "Mellom verden og meg" av Ta-Nehisi Coates . Utrolig godt skrevet om rasisme i USA. Jeg hørte den på lydbok, lest av forfatteren selv, og det var en stor opplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en fin oversikt over sosiologisk orientert litteratur, og jeg har lest to av dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for hyggelig tilbakemelding. Her er tips til noen andre gode bøker om amerikanske samfunnsforhold som jeg har lest de siste årene:

Frances Piven Fox: Challenging Authority

Barbra Ehrenreich: Bait and Switch

Karl Alexander o.a.: The Long Shadow

Michelle Alexander: The New Jim Crow

James Baldwin: Dark Days.

W.E.B. du Bois: The Soul of Black Folk

Baldwins bok er et personlig essay. De andre bøkene er mer eller mindre populærvitenskapelige eller journalistiske i framstillingen sin. The Long Shadow er det nærmeste ren sosiologi med sin beskrivelse av levekårene i Baltimore.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal nok prøve meg på noen av disse bøkene, men det blir først etter jul. Jeg skulle få låne en bok om Lousiana i jula, og Baltimore er også interessant, særlig etter serien "Wire". James Baldwin er også en interessant forfatter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingunn ØvrebøTanteMamieRandiHeleneAkima MontgomeryHanne MidtsundKariToveSiljeDolly DuckTore OlsenMonica CarlsenSissel ElisabethJan-Olav SelforsTone SundlandSverreTrineSynnøve H HoelBertyGro-Anita RoenNorahLisbeth Kingsrud KvistenLailaHarald KÅge JakobsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngvild SMonaBLTorill Elisabeth RevheimAnniken Røilleser42Silje HvalstadAstrid PedersenBeathe SolbergTine SundalBokambulansenRisRosOgKlagingLars Johann MiljeIdaGrete Aastorp