Tekst som har fått en stjerne av Aina:

Viser 201 til 220 av 1054:

Er ikkje denne introen i ganske stor grad ei form for latterleggjering av den omstendelege skrivemåten, med fotnoter og henvisningar til Aristoteles?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fikk enda mer lyst til å lese boken etter forordet. Har ikke hatt noe veldig inntrykk av boken fra før, annet enn at den skal være så flott. Det har nesten vært litt skremmende, så jeg var litt redd den skulle være tung og vanskelig å forstå. Ut i fra forordet tror jeg ikke at jeg trenger å bekymre meg for det veldig mye lengere. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg óg! Første kapittel - here I come! Ellers koste jeg meg godt over alle de "gode tipsene" om hvordan forfatteren kan bløffe sine lesere til å tro at han er mer lærd enn han er...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei DQ-samlesere, da er vi i gang! I denne tråden ble vi enige om å lese Cervantes' fortale til leseren til 1. mai 2011, så nå åpner jeg en ny tråd der vi kan lufte våre førsteinntrykk. Noe sier meg at denne fortalen er en forsmak på hvilke fortellergrep Cervantes ikke vil gjøre i selve boken - med andre ord at vi får en mer rett-frem berettelse enn datidens lesere åpenbart var vant med. Hvilke tanker har dere andre gjort dere - etter denne introduksjonen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vet at du kan slette innlegg?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"De elendige" eller den flotte franske tittelen : "Les misérables" av Victor Hugo.
Ikke nok med at boka er fantastisk men den er så tidløs når temaet i boka handler om den store kjærligheten til mennesket og et innblikk i menneske naturen.
Denne store klassikeren med det flotte franske navnet er populær både som bok/lydbok, film og som musical.
Tittelen på boka bør gjøre de aller fleste nysgjerrig, det gjorde den for meg i sin tid :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av måneskinn gror det ingenting er ein av dei finaste titlane eg veit.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Går det an å skift namn på tråden til "1001 tema du skal skravle om før du legger deg"?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dei er gitt ut i fleire bøker, ein internasjonal og ein skandinavisk variant, med omtaler. Lista er bare ei liste. Eg synest slike lister er morsomme, men eg forventer ikkje at alle gjer det - og er det fullstendig uinteressant for deg å bruke tid på å bla gjennom ei slik liste, er det vel heller lite sannsynleg at du synest det er morsomt med ei utfordring om å lese ei bok i månaden, heller. Eg synest slikt er veldig morsomt. Og for meg blir det at eg får organisert meg gjennom den voksande stabelen med klassikarar eg burde ha lese, bare ein bonus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal aldri lese Knausgård igjen. Ikke fordi han er dårlig, for det er han virkelig ikke - han er fantastisk. Grunnen til at jeg ikke vil lese ham mer er at han tråkker så nær. Det er som om setningene hans berører meg på en ekkel måte. Han stiger inn, går forbi det personlige, forbi det private og helt inn til skammen. Alle vonde tanker jeg har hatt om andre, alt vondt jeg har ønsket dem, og ikke minst de egoistiske grunnene til det kommer veltende frem igjen. Alt dumt jeg har gjort, alle de dumme grunnene jeg hadde til å gjøre det. Knausgård tvinger meg til å blottstille meg overfor meg selv.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har samme opplevelsen. Om jeg leser boka før jeg ser filmen så sitter jeg bare og irriterer meg over alt som mangler i filmen, og hvor annerledes ting er i filmen enn hva jeg har forestilt meg i hodet. Ser jeg filmen først, så gir boka meg en dypere forståelse av historien. Jeg ser fremdeles for meg karakterene som jeg ønsker, men med noen innslag fra de i filmen. Så jeg kommer aldri til å lese en bok før jeg ser filmen igjen, heller motsatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kunne tenke meg å lese gjennom Sult uten spisepause, bare for å leve meg inn i hovedpersonen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sånn er det for meg også. Jeg har nesten sluttet helt å kjøpe bøker til fullpris for gjennom denne siden har jeg blitt oppmerksom på alle billige alternativer som finnes der ute. Siden jeg også får mange tips her inne om bøker som hverken er nye eller spesielt kjente så ender det også stadig oftere med at jeg kommer hjem med veldig mange bøker om gangen. Jeg kjøper fler bøker nå, men jeg betaler ikke like mye for dem, helt perfekt synes jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For meg er det faktisk motsatt!
Takket være dere har jeg fått en laaaaang ønskeliste og et mer åpent blikk for alle mulige slags salg, brukthandlere, Fretex, biblioteksalg osv. Leser bøkene etter hvert som jeg finner dem; ikke etter noen plan.
I tillegg har jeg blitt oppmerksom på uleste bøker jeg allerede har, bøker som absolutt er verdt å lese.
Jeg kjøper nesten aldri bøker til fullpris. Dessuten gir mer kunnskap færre bomkjøp.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Må innrømme at jeg ikke helt har klart å hisse meg opp over din ytringer - jeg synes bare det er trist at vi ikke har større selvtillit på egne vegne.

Kjente likevel pulsen slå litt raskere når jeg blir utnevnt til nasjonalist - det er jeg nok ikke, sjøl om jeg tror jeg forstår hva du legger i det. Her vil jeg nok være litt mer språklig presis - jeg liker morsmålet mitt og synes det er et rikt og vakkert språk - nasjonalisme ser jeg nok på som noe annet mer i den retning av å elske sitt land - det får jeg ikke helt til. Det er mye jeg liker med Norge - patriotismen er ikke blant de tingene - språklig stolthet er i mine øyne noe helt annet...

Også pussig at du karakteriserer norsk som stakkato og kantete - utlendinger flest kommenterer gjerne at vi synger. Vi har jo en spesiell og litt artig intonasjon der tonefallet vårt går opp og ned slik at mange synes det høres ut som sang, men så er det jo ørene som hører.

Er også nysgjerrig på hvor du har opplysning fra om at mange flere lærer seg svensk enn norsk. Har ikke sett noen statistikk på det og siden jeg synes slikt er spennende, så vil jeg gjerne vite hvor du henter slike opplysninger.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg tror myten om norsk som fattig språk kommer av mindreverdighetskomplekser som er lett å legge seg til som en utkantsprovins til Europa. Vi er relativt få som prater norsk og er raske til å hoppe over til andre språk - noe jeg synes er bra i og med at det gir oss muligheter til å kommunisere med folk over hele verden.

Jeg synes likevel det er litt trist å høre utsagn om at norsk er et fattig språk, for det stemmer så dårlig med min opplevelse av språket. Jeg er glad i å lese på flere språk, deriblant norsk, fordi det er mulig å si så mye vakkert, stygt, grotesk, poetisk, makabert, snedig, pussig og ikke minst originalt i tillegg til alle klisjeene vi også har i norsk.

Tenk så utrolig heldige vi er som kan lese Ibsen - en av de virkelig anerkjente innen verdenslitteraturen - på originalspråket, og han er god å lese, fordi ham leker seg med språket samtidig som han er en besk samfunnskritiker. Vi har Andre Bjerke og Halldis Moren Vesaas sine utrolig vakre gjendiktninger av Shakespeare - selv om William kanskje aller helst bør nytes i originalspråket er det likefullt en opplevelse å la seg omfavne i norske utgaver også. Alle bøker vil selvsagt og heldigvis oppleves forskjellig avhengig av hvilket språk man leser dem på uten at en versjon nødvendigvis er bedre enn andre, og bare det å lese samme bok på forskjllige språk kan jo være artig. Jeg har lest Bulgakovs Mesteren og Magarita på fire språk - det var interessant, for de er forskjellige. Selvsagt er det mest stas å lese på originalspråket dersom nærhet til forfatteren er viktig - så lenge man kan språket godt nok til også å nye innholdet.

Min drøm er at vi - alle nordmenne - lærer oss å sette pris på og være stolte av språket vårt, samtidig som vi så veldig gjerne må lære oss både engelsk og andre språk i tillegg. Når jeg går på oppdagerferd i det norske språket oppdager jeg stadig nye flotte ord og jeg vekker gjerne gamle litt umoderne ord til livet - det krydrer jo...

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Personlig synes jeg det er rart at folk kjøper så mye bøker, så lenge bibliotekene er fulle av dem, og man kan ha dem gratis i 3 mnd. Så hver eneste bok jeg registrerer her (nesten da) er lånt.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Trilogi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du har tatt med mye sentralt fra handlingen her, kanskje ikke så mye om de psykologiske aspektene.... En idé med spoiler alert for dem som ikke har lest boka enda?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er nok riktig at både Hamsun og Ibsen tok i bruk flere ord enn Shakespeare. Jeg mener at norsk er et svært rikt språk, siden vi tar bruk mange dialektuttrykk både i dagligtale og i skriftspråk. Dette er jeg svært stolt av! Likevel må jeg (selvsagt) ta mester S. litt i forsvar… Til tross for at han ikke brukte like mange ord som I. og H. gjorde, framstår han likevel som en språklig mester. Utrolig mange ord, fraser og ordtak stammer fra Shakespeare, så alle vi som er interesserte i språk bør være ham evig takknemlig!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine PedersensiljehusmorHildNina J.B.KristineTorill RevheimBruno BilliaertRandiAHildaGladleserKjerstiMargrethe  HaugenStein KippersundTonje SivertsenReidun SvensliLeseaaseHilde Merete GjessingNicolai Alexander StyveIngebjørgBertyKirsten LundJulie StensethPiippokattaRisRosOgKlagingmarvikkisLilleviSvein Erik Francke-EnersenBjørg L.Ellen E. MartolKaren PatriciaTanteMamieAnniken RøilVannflaskeTine SundalAlice NordliMorten MüllerTove Obrestad WøienStig TNeraMonaBL