Jeg har oppretta ei egen bokhylle for bøker jeg har lånt og lest. Syns det er artig å registrere hva og hvor mye jeg leser sjøl om jeg ikke eier alle bøkene. Hva gjør dere der ute?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 36 svar.

Eh, 99% av alle bøkene jeg har registrert her på bokelskere.no er bøker jeg har lånt... Jeg synes også det er rart at folk kjøper så mange bøker, hva er vitsen med det (hvis man ikke vet man skal lese dem om igjen)? Jeg kan ikke fordra å eie bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ei bokhylle for bøker jeg har lånt, synes det er greit.Har forresten kombinert med bøker jeg har gitt bort også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har ikkje noko gjennomført system for registrering av bøker, men eg skil ikkje mellom bøker eg eig og lånte bøker. Eg registrerer alle leste bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Personlig synes jeg det er rart at folk kjøper så mye bøker, så lenge bibliotekene er fulle av dem, og man kan ha dem gratis i 3 mnd. Så hver eneste bok jeg registrerer her (nesten da) er lånt.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg er så enig. Selvfølgelig er det mer lettvindt for oss som bor i en by med et godt bibliotek. Jeg kjøper få bøker i løpet av et år - men låner en haug. Det er jo ikke noe problem å holde styr på. Får mail når lånetiden renner ut. Kan fornye på nettet. Kan se hvor mange som er før i køen og legge inn bestilling slik at de kommer porsjonsvis. Bibliotek er en fantastisk oppfinnelse! Og ikke skjønner jeg hvorfor noen ønsker å skille mellom hvilke bøker de eier og har lånt. En lest bok er en lest bok...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg registrerer også leste bøker, anten eg eig boka eller ikkje. Men om ein skal bruke bokelskere til å holde orden på boksamlinga, blir det jo forstyrrande med bøker som ikkje står i hylla, så eg ser at ein kan bruke registreringa på fleire måtar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Orker ikke å ha så mye orden jeg. Ser at jeg har laget litt andre kategorier enn "folk" flest her inne. Prøver å være ordentlig på jobb. Her inne er jeg mest opptatt å lese diskusjoner om bøker. Finner jeg tilfeldig en bok jeg har lest som jeg ikke har lagt inn gjør jeg det. Så min samling er lite fullstendig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er flere årsaker til at jeg ikke bruker biblioteket. Jeg har ikke bil og det blir tungt å bære alt lange veier, for om jeg skulle låne ville jeg nok ikke begrenset meg til en bok.

Jeg får negative assosiasjoner til studiedagene, da man måtte lese bøker innen en bestemt tid. Jeg orker ikke lese bøker jeg skal kose meg med under press.

Biblioteket her jeg bor har ikke spesielt stort utvalg, sære bøker må derfor bestilles og det kan ta tid før man får dem. Vil man lese en bestselger må man stå i kø i en halv evighet og når man vel får dem må de leses på 14 dager, sånt blir det ikke mye kos av for min del.

Jeg er distré. Jeg glemmer innleveringsfrister og må brått betale en del i gebyr. Jeg synes det er mer økonomisk å betale 10 kroner for en bok i bruktbutikk, ta den med hjem og beholde den, enn å betale 100 kroner for en bok som må leveres inn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

mitt bibliotek sender meg en SMS...noen dager før leveringsfristen går ut...snakker om service...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gjør mitt bibliotek og, og for meg er det det som er problemet. Jeg glemmer en sms mye lettere enn en mail, en mail kan jeg flagge eller markere som ulest så vet jeg at det er noe der jeg må huske, men det kan jeg ikke med en sms. Jeg synes det er en fin tanke, men for meg fungerer det ikke i prasis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette trenger ikke bli noen lang diskusjon. Min situasjon er sikkert preget av at jeg jobber tvers over gata for et stort bibliotek (Tønsberg). Men dårlig tid og lett å glemme frister bør ikke være reelle argumenter. Alle låntagere har en egen elektronisk mappe på bibliotekets nettside, der du kan følge med på datoer og fornye lån med et tastetrykk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har vel ikke jeg brukt dårlig tid som et argument, og lett for å glemme frister har jeg uansett om jeg må til biblioteket og forlenge lånet eller jeg kan gjøre det på nettet, så det er egentlig uinteressant for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK. Case closed.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjølv om eg samler på bøker, er eg veldig glad i å bruke bibliotek også. Bøker eg ikkje trur eg kjem til å lese to gonger, låner eg på biblioteket. Eg har bibliotek nær jobb, så det er ikkje noko ekstraarbeid for meg å stikke innom.

Dei fleste biblioteka eg har vore borti har også vore greie med tanke på forlenging av lånefristar og liknande. Det handlar om å følgje med, så klarer ein fint å unngå gebyra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke om jeg synes det er så enkelt som å følge med for å unngå gebyr, om du mener det så er du sikkert ikke av den distré typen, men ellers så var det jo mange andre, og kanskje viktigere punkter, på min liste også.

Jeg må ta to busser eller gå i lange tider for å komme dit, fjernlån tar tid, og skulle jeg ønske å forlenge et lån så avhenger det av om det er noen som venter på boken eller ikke. Står noen i kø må jeg levere den og så begynne hele prosessen på nytt en annen gang.

Dessuten er jeg avhengig av å kunne lese en bok når det passer meg, ikke når biblioteket vi ha den igjen.

Jeg brukte biblioteket tilhørende universitetet mye mens jeg studerte, og da fungerte det helt fint. Men da skulle jeg jo lese mot en frist uansett, og om den fristen var en eksamen eller at boken måtte leveres spilte jo ikke så stor rolle. Noen ganger glemte jeg bøkene da også, men bibliotekarene var ofte veldig fleksible fordi de visste hvordan det var å måtte bli ferdig med en oppgave.

Jeg har ikke noe imot bibliotekene, men det fungerer liksom ikke for meg, og om jeg vil lide av pengemangel og plassmangel fordi jeg kjøper for mange bøker må vel nesten bli min sak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg skjønner godt det med tilgjengeligheit. Nå har jo eg eit veldig godt tilgjengeleg bibliotek, nær jobb som eg går forbi dagleg. Og det er vel hovudgrunnen til at eg faktisk bruker det. Der eg budde før, brukte eg omtrent aldri biblioteka, fordi det var tungvindt å komme seg dit. Så det er ein viktig faktor.

Men eg synest det er veldig fint å registrere bøker på Deickmanske sine nettsider, når eg les om dei også bare gå innom i løpet av veka og hente dei. Mitt bibliotek bruker sjeldan meir enn 3-4 dagar på å få tilsendt ei bok, og det ser ikkje eg som eit problem

Eg er ganske distré av meg, så derfor lager eg rutiner for å hugse ting som skal hugsast - alt frå betaling av rekningar til tilbakelevering av bøker og tannlegetimar må ned i kalenderen, viss ikkje koker det bort og blir kaos. Eg skriv opp alle bøker eg låner på tilbakeleveringsdatoen i kalenderen min. Då gløymer eg dei ikkje. Viss eg ser på nettet at det ikkje går an å forlenge ei bok, på grunn av venteliste, og eg har 75 sider igjen, ringer eg biblioteket og spør om det er greit at eg har boka til over helga, sjølv om ho går ut på torsdag. Eg har til nå ikkje vore med på at det er eit problem.

Men eg trur du har veldig rett i det du skriv om tilgjengelegheit! Eg har begynt å bruke biblioteket mykje meir, etter at eg fekk eit bibliotek som var så tilgjengeleg frå arbeidsplassen min. Og nå har det blitt slik at det er koseleg å stikke innom biblioteket, bare for å slå av ein prat med bibliotekarane.

Som sagt, under, så samlar eg på bøker. Og det å kunne lese i eige tempo og ikkje tenke på fristar og slikt er absolutt ein luksus eg liker å unne meg innimellom. Det å ha ein stabel med bøker å velje mellom, når eg skal velje ny bok, er veldig fint. Men for tida er både bokhylleplassmangel og pengemangel eit reellt problem og då er biblioteka ei god erstatning. Det er kanskje derfor eg har klart å lage meg så gode tilbakeleveringsrutinar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, tilgjengelighet er den viktigste faktoren for min del, jeg brukte biblioteket ganske flittig mens jeg studerte, en filial av universitetsbibilioteket lå inne på institusjonen og det var 5 min å gå til bussen som tok meg rett hjem. Bussen stoppet rett utenfor byens hovedbibiliotek også, så det var bare til å springe inn og ut. Her jeg bor nå har jeg et kjøpesenter hvor bokhandelen har mye salg og en bruktbutikk mye nærmere enn biblioteket.

En annen ting var at der informerte de om forfallsdatoer og mulighet for forlengelse på mail, da kunne jeg bare flagge den mailen, eller markere den som ulest så at jeg så at det var noe viktig i den. Om jeg beholdt bøkene et par dager over fristen så gjorde ikke det noe og det kom ingen gebyrer på fjernlån uansett hvor mye for sent man leverte.

Her sender de all informasjon på sms, og får jeg en sms mens jeg er ute, så leser jeg den der og da og så er den glemt når jeg kommer hjem igjen. Får jeg den når jeg er hjemme så kan jeg jo i ekstreme tilfeller ta boken og dra på biblioteket med en gang.

Jeg har i tillegg alltid likt å eie ting som gjør meg glad, og bøker hører inn under den kategorien, og jeg mener jeg kunne brukt penger på ting som er mye verre og mer unyttig enn bøker. I tillegg blir jeg fort litt irritert på de som får det til å høres ut som det er en veldig nobel handling å låne bøker heller enn å kjøpe dem, og da sikter jeg ikke til deg, så om jeg hørtes litt krass ut i mitt forrige innlegg, så var det ikke du som var problemet.

Jeg lever litt som en student fortsatt, jeg har ikke fått en relevant jobb etter studiene enda, og selv om jeg trives med det jeg gjør så tjener jeg ikke så mye. Derfor leier jeg bolig og lever på pasta og nudler og holder kontakt med venner langt unna på nettet. Jeg har derfor kun et studielån og betjene og vanlig faste avgifter, men sparer inn stort på enkelte områder. Dermed frigjør jeg en del penger jeg kan bruke til det jeg vil. Det endrer seg kanskje om jeg etterhvert får en bedre jobb og da sannsynligvis kjøper bolig og dermed får flere utgifter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg synest ikkje det er ein meir nobel handling å låne bøker enn å eige dei. Og eg er veldig glad i å eige bøker sjølv. Men sidan det ikkje alltid let seg gjennomføre er eg også veldig glad i biblioteka. Og eg synest ikkje dei er så upraktiske i bruk. Men som sagt, så bruker eg bibliioteket fordi det er tilgjengeleg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der er jeg enig med deg, lar det seg ikke gjennomføre å eie alle bøker så er biblioteket fantastisk, men for min del akkurat nå når jeg faktisk har mulighet til å kjøpe mye så utnytter jeg det. Jeg regner med at det tidsnok kommer en periode hvor jeg må spare inn på alt og da har jeg dels mange bøker hjemme å velge mellom og jeg kan dels forsøke å gjenoppdage biblioteket igjen. Kanskje flytter jeg til en større by også, hvor bibliotekene har godt utvalg, systemet fungerer bedre og de ligger bedre til i forhold til bolig eller jobb.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mange faktorar som speler inn, ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rart hvor forskjellig biblioteker kan være.. jeg fjernåner massevis av bøker men som regel har jeg dem uka etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror det kan ha noe med å gjøre at jeg har lett etter riktig sære og rare bøker som kanskje finnes ved et eller to blblioteker i Norge og da kan det være kø. Men det har uansett vært litt frustrerende om det er bøker jeg skal ha til skolearbeid for eksempel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mi erfaring er at sære og rare bøker kjem fort, men det kan jo hende eg leiter etter andre bøker enn deg. Eg er i alle fall blitt veldig positivt overraska over dei svært så imøtekommande og trivelege bibliotekarane "mine", og alt dei klarer å skaffe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg maser og støtt og stadig om merkelige ting men med tanke på str av biblioteket her og at de er åpne kun 3 dager i uka så får de til veldig mye av det jeg ber om

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er du heldig, her tar det vanligvis minimum 14 dager, og gjerne mer, selv om det selvsagt har hendt at man får det man skal ha veldig fort. Et tilfelle skal biblioteket her ha skryt for, og det var da jeg måtte ha en bok til studiene. Jeg hadde bestilt den på nettet fordi den fantes ved så få biblioteker, men plutselig får jeg beskjed fra nettbutikken at boken ikke lot seg skaffe og at de måtte kansellere men ordre. Jeg skulle skive en oppgave som skulle være inne om en uke og jeg måtte ha lest den boken. Jeg var hjemme på besøk, og på nettet fant jeg ut at boken fantes ved Universitetsbiblioteket i Oslo. Jeg tok en telefon dit og spurte hvordan vi kunne løse det, de kontaktet mitt lokale bibliotek og ordnet en avtale. På ettermiddagen dagen etter hadde jeg boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er vanlegvis ganske antimaterialistisk av meg, men når det kjem til bøker er eg ein samlar. Eg liker å ha bøker. Eg liker å kunne finne avsnitt eg tenker på og lese dei om igjen. Eg liker å kunne slå opp i ei bok eg har lese før, og lese eit kapittel om igjen. Eg veit ikkje korfor, men eg er veldig glad i å samle på bøker. Men nå kjøper eg mykje på loppemarknad, antikvariat og salg også. Eg kjøper ikkje nødvendivis nye bøker i det dei kjem ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lånt mye på biblioteket opp gjennom jeg. Problemet er at de ofte ikke har alle bøkene i en serie, eller de er utlånt over en lengre periode osv. Og det gjør at skal jeg lese serier, så kjøper jeg de istedet. Og biblioteket her i byen har ikke parkeringsplasser i nærheten, så det er tungt å gå å bære masse bøker langt, det blir rett og slett et tiltak å dra dit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg låner også mye på biblioteket, men har også en del bøker jeg bare MÅ HA i egen hylle. Og da hjelper det ikke at biblioteket har den, jeg har vel et slags eiebehov/samlebehov for enkelte bøker. Dessuten synes jeg de pynter litt opp også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har delt opp i egne bøker og lånte bøker, men da kun lånte bøker de 2 siste årene. Som du ser av boksamlingen min så har jeg også delt de lånte bøkene inn i sjangre. På den måten har jeg full oversikt over de bøkene jeg selv eier og det synes jeg er veldig greit. Og så putter jeg inn de bøkene jeg låner etterhvert som jeg leser dem. Av og til dukker det opp noen bøker her inne på forumet som jeg husker jeg har lest tidligere og da legger jeg dem også inn, men jeg har ikke gjort noe "arbeid" med å legge inn bøker jeg har lest før 2009. Det ser jeg ikke på som noe realistisk mål, - jeg har nå tross alt levd noen år:-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker dette stedet til å holde styr på hva jeg har i mine egne hyller, så bøker jeg har lånt registrer jeg ikke her. På min profil har jeg derfor registrert bøker etter sjanger og ikke etter om jeg eier eller har lånt. Dette er i den metoden som fungerer best for å gi meg oversikt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg har lest minimum 2 bøker i uka...siden jeg var 6 år..det er helt umulig å huske alle de som var lånt...men det er klart mesteparten...hvor skulle man ellers gjøre av dem..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bokhyller etter kategorier av bøker, ikke hvor jeg har lånt de eller om jeg eier de selv. Jeg liker å ha oversikten i forhold til genre. Også vet jeg jo selv hva jeg har og hva jeg har lånt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hyller for bøker jeg har lånt på biblioteket og for bøker jeg har lånt av venner :D Man må da loggføre bokgalskapen ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg låner de fleste bøker jeg leser på biblioteket, og har ikke noen egen bokhylle for de. Dette er et flott nettsted som gir meg full oversikt over de bøkene jeg har lest, enten jeg eier dem eller har lånt dem. Hvordan har jeg klart meg uten???

Godt sagt! (3) Varsle Svar

jeg bor i et lite søtt dukkehus i Stavanger...har sikkert sagt det før her...at det ikke er plass til flere bøker i hyllene her...så derfor er jeg blitt en flittig bruker av stedets bibliotek...som forøvrig er aldeles utmerket..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg registrerer alle bøker jeg har lest...uansett om jeg eier ...eller har lånt dem...lest er lest..

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria