I dag har bokelskere.no blitt flyttet over på nye og raskere servere.
Målingene vi har gjort har vist mellom 20% og 40% ytelsesøkning, og det betyr at sidene kommer opp raskere enn før.
Jeg har nettopp fullført Lucinda Riley sin De syv søstre, som jeg likte. Første jeg har lest av forfatteren, vurderer lese flere av henne. Nå leser jeg Fatso. Du hendelse, det kaller vi flau lesing! Min kjære ektemann lurte på hvorfor jeg leste mellom fingrene. Boka er god, og den hadde sikkert ikke vært god uten de beskrivelsene, men PINLIG! Glad ingen kan SE hva jeg leser når jeg leser det.Hvis disse detaljene også er i filmen, så¨tenker jeg at jeg fint kan la være å se den. :)
God helg! :)
Maria Lang er et pseudonym for Dagmar Lange (1914–1991). Hun var Sverige første krimdronning og var blant de tretten medlemmene da Svenska Deckarakademin ble stiftet i 1971. Dagmar Lange hadde doktorgrad i litteratur og i tillegg til detektivromaner skrev hun filmmanus, skuespill og utallige avisartikler, blant annet om opera. I årene 1948–1972 var hun rektor ved Nya elementarskolan för flickor i Stockholm.
Alle hennes 43 kriminalromaner ble skrevet for hånd med nesten uleselig skrift, så søsteren hennes måtte renskrive dem på maskin før forlaget kunne lese dem. De fleste av Maria Langs bøker foregår i den fiktive småbyen Skoga, som har en klar likhet med virkelighetens Nora. Der er det reist en statue av Dagmar Lange, og turistkontoret arrangerer ”Mordvandringer i Maria Langs fotspor”.
Hele seks titler av Maria Lang blir filmatisert, og "En morder lyver ikke alene", basert på hennes første bok, er allerede ute. I tillegg skal TV2 sende en tv-serie basert på forfatterens kriminalromaner. Pass på å få med deg bøkene før du ser både film og tv-serie!
Nå kommer den første filmen på TV 2 kl. 21.40 ...Gleder meg..
Så vidt jeg vet finnes det ikke et eget sted på Gardermoen... Det finnes derimot et sted på Oslo S - La Baguette der :) Ellers er det jo bare å slippe bøkene "fri" - det er jo litt av morroa det også:D
Stephen King har mye forskjellig så det burde være mulig å finne noe som passer. Det er bl.a. Han som har skrevet "The Green Mile", filmen er ganske kjent og veldig bra. Jeg så også "Under the Dome" og det fikk meg til å ville lese boka, men jeg fant ut at jeg trengte litt avstand til serien før jeg begynte. Nå begynte jeg på en annen bok denne helga, men jeg kommer nok til den om King gir mersmak.
Dexter er jeg stor fan av, riktignok i tv-formatet. Det skal mye til for å finne en så sympatisk seriemorder, det tror jeg faktisk bare finnes i fantasien. Siden jeg liker tv-serien så godt så holder jeg meg unna bøkene.
Og jeg er ganske sikker på at det heter liljekonvall :-)
Hver gang du leser en bok, smiler et tre og tenker at det er et liv etter døden.
Ukjent
Yrsa Sigurdardóttir skriver en serie med advokaten Thóra Gudmundsdóttir som hovedperson. Men hun skriver også frittstående bøker som "Jeg vet hvem du er" (2010) - en herlig blanding av mysteriekrim og spøkelseshistorie. Yrsa blander ofte inn det overnaturlige, basert på islandsk folketro, i sine bøker, Men som hun sa i et interview - grovt gjenfortalt etter hukommelsen: Det er alltid et løsbart mysterie i romanene, og det er ikke spøkelsene som står for løsningen!
Eg ser at det vekker reaksjonar hjå forfattarane også.
Men dette er det veldig enkelt å ordne opp i, og Anne B. Ragde er inne på det i artikkelen over; Lista som no er publisert burde heite "Bestselgarar fullpris". Så bør ein også ha ei total bestselgarliste Og kanskje fleire underlister, i den grad det er interessant.
Det var også tankevekkande det som Roy Jacobsen tek opp, at salet frå kioskar, daglegvarebutikkar etc. ikkje er med. Det er ikkje sikkert at desse BØR vere med, sidan utvalet på desse utsalsstadane gjerne er sterkt avgrensa, og gjerne til bøker som aktørar i markedet ynskjer å "pushe". Men likevel ...
Veldig interessant artikkel om Bestselger-listene i VG idag.
Sorry, jeg blander sammen, det er Paganinikontrakten som står der ulest.
Om du er full av begeistring for en bok, behøver ikke det bety at jeg liker den. I begynnelsen etter at jeg meldte meg inn her, kjøpte jeg veldig mange bøker som ble skrytt opp i skyene. Da hadde jeg en naiv forestilling om at hvis flere var overbegeistret, så ville helt sikkert jeg bli det også. Dessverre er det ikke så enkelt, derfor klypa med salt.
Ja, det gjør jeg :) Har ikke sett eller hørt noen video/podcast fra Hamar. Trodde kanskje NRK hadde noe, men ser ut til at de bare har podcast fra Lillehammer. Jeg har ikke hørt gjennom hele podcast' n de har lagt ut, men jeg tror ikke de fulgte Litteraturtoget til Hamar.
Godt skrevet, parallellhistorier som flettes inn i hverandre, spenning, gode personskildringer og blod og vold galore. Så deilig å finne bøker som er vanskelige å legge fra seg!
Bok nr 2 ; Uglen , kommer i juni eller juli .
Jeg er ikke med på denne leseutfordringen, enda jeg har vært fristet mer enn en gang :-)
Som deg er jeg usikker på hva som menes her. Den første som slo meg, var Dyrene i Hakkebakkeskogen, men de er jo svært menneskelige i sine karakterer.
Så kom jeg på Den utrolige reisen, en bok som absolutt har tålt tidens tann, og der dyrene spiller en reell hovedrolle.
Ellers må det da være mye innen fantasy (en sjanger jeg ikke leser) og eventyr her.
Lykke til!
Jeg postet mitt første bokfjes på instagram fredag for to uker siden, og synes det er en morsom greie. Blir nok til at jeg poster noen flere der de kommende fredagene.
Favoritten må være Levanger Bibliotek sitt bokfjes med boken Amundsen gjennom Nordvestpassasjen av Bjørn Ousland.
Synes forøvrig at det er positivt at bibliotekene får hederlig omtale for å ha startet denne gøyale trenden. Kanskje det gjør at flere personer (da spesielt unge) får øynene opp for at biblioteker er et interessant og spennende sted å være, hvor de kan dykke ned i de mest spennende og interessante historiene på denne jord. Forhåpentligvis er det noen som vanligvis ikke leser som blir inspirert av denne trenden og plukker opp en bok for å lese.
Astrid Lindgren, Torbjørn Egner, Anne-Cath Vestly og Alf Prøysen. "Dei fire store" innan klassisk barnelitteratur. Alle tok dei borna på alvor - og bøkene deira har gleda opptil fleire generasjonar.
Kva er dette? Ein biografi? Ja! Ei diktsamling? Ja! Ein slags roman likevel? Ja, kanskje litt av det også. Dette er historia om Birgit og livet hennar, skriven i diktform av venninna Ruth Lillegraven. Birgit har ikkje hatt eit enkelt liv; dette er ei spennande og sår historie, skriven på framragande vis i flotte, nummererte dikt, som kapittel. Denne trur eg fleire typar lesarar vil like, både dei som vanlegvis les og liker romanar, dei som les og liker biografiar og også sjølvsagt dei som les og liker lyrikk. Boka er lettlesen, og kan anbefalast på det varmaste!
Frøken Vingle klarte ikke bestemme seg, så jeg endte på en helt annen bok. Til helga kanskje... for jeg ER nysgjerrig på begge to, men klarte ikke bestemme meg. Svare når jeg faktisk har startet på en av de. :)
Tusen takk, da var det gjort!!! Har aldri lagt merke til det, alt går så fort i "svingene" her:-) Så snilt at du tok deg tid til å svare:-)