Forrige helg var jeg i Japan, denne helgen har jeg forflyttet meg til et unevnt sted i Vest-Afrika i boken Beasts of No Nation av Uzodinma Iweala. Tematikken og historien er alvorlig der vi hører om krig og barnesoldater. I utgangspunktet tenkte jeg det kom til å gå ganske fort å lese denne boka, men på grunn av uvant dialekt som det tar litt tid å venne seg til så bruker jeg god tid.
Det tar nok derfor litt tid før jeg forflytter meg til Israel i Evighetens folk kjenner ingen frykt av Shani Boianjiu. Israel er et av få land som har obligatorisk verneplikt for jenter og her møter vi tre av de mens de beskytter sitt land og forbereder seg til kamp.
I utgangspunktet befinner jeg meg også i den magiske og forunderlige verden til Terry Pratchett i The Colour of Magic, men den er satt litt på vent for nå.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Landet under isen av Lars Mæhle, ble det på meg. En meget god fantasybok! Storkoste meg virkelig med den! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga har jeg begynt på The Name of the Wind av Patrick Rothfuss. Den har stått i hylla et par-tre år allerede, så det er på tide.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er så vidt i gang med Disgrace av Nobelpris-vinneren Coetzee og er hittil fornøyd med den lektyren.

Det føles rart å ha en papirbok mellom hendene da jeg er en tilhenger av lydbok. Upraktisk med papirbok som sengelektyre, så det får bli lesing i små stunder her og der på dagtid. Kanskje hadde sengelektyren vært lettere å manøvrere fysisk om det ikke hadde vært en innbundet bok, he-he. Den er liksom så tung og klumpete når man har vent seg til lesing via hodetelefoner :-)

Ellers har jeg fremdeles den fabelaktige Jon Ronson på øret nå og da (se tidligere helgetråd).

God søndags kveld!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg holder fortsatt på i Nord-Norge hos Herbjørg Wassmo i Disse øyeblikk. Har ikke blitt mye lesing på meg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Foreløpig har det ikke blitt noe særlig lesing på meg denne helga, har vært på tur med jobben og i 50 årslag:-) men sater på å få lest litt idag. Jeg er fortsatt i Sør-Afrika i Lenke av stemmer og koser meg med den. God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Usikker på om jeg skal begynne på Stoner eller Svøm med dem som drukner. Begge ser kjempekjedelige ut, så er hipp som happ hvilken jeg ender opp med.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men dersom bøkene ser kjempekjedelige ut, ville det ikkje då vere betre å finne fram til ei anna bok?

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Joooo... helt klart! Samtidig som jeg lurer på hvorfor det er så oppstyr rundt de. Og så ble jo begge klare på biblioteket samtidig, så nå sitter jeg og elle meller. For "alle" sier jo at disse to bøkene er fantastiske, men de ser utrolig kjedelig ut på utsiden. Jepp!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tror jeg trillet en 6'er på begge de to, og da med det i tankene at de kanskje var oppskrytte. Men konklusjonen min er at de begge er veldig leseverdige :) Jeg synes jo du har et luksusproblem, hehe ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest begge - og meiner dei er utruleg oppskrytte. Ingen av dei fortener den merksemda dei har fått. Stoner er irriterande kjedeleg. Svøm med den som drukner er irriterande langtekkeleg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmm...og eg som trilla terningen til 6 for "Stoner", og det gjer eg ikkje ofte...
Ikkje fordi det var så mykje action, akkurat, men fordi eg vart så medriven av historia om Stoner og livet hans.
"Svøm med dem som drukner" har eg ikkje lese, enno...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åja, det var berre omslaget som verka kjedeleg? Då er det kanskje ikkje så dumt å prøve likevel. Eg har ikkje lest nokon av desse sjølv, men skulle eg ha valgt ei så måtte det ha blitt Svøm med de som drukner. Eller vent, kanskje Stoner? Men på den andre sida ... Nei, det er visst ikkje så mykje hjelp å få frå meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hahahaha... nei, du er vel akkurat der jeg er ser jeg. Og ja, bare omslaget ja, har ikke lest bakpå ennå. Reserverte de for en halv evighet siden, siden alle påsto de var så bra. Aner ikke hva de handler om. Fort gjort å sjekke det her inne da, forsåvidt. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvilke havnet du på? Og hva synes du så langt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Frøken Vingle klarte ikke bestemme seg, så jeg endte på en helt annen bok. Til helga kanskje... for jeg ER nysgjerrig på begge to, men klarte ikke bestemme meg. Svare når jeg faktisk har startet på en av de. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis du virkelig ønsker å gi dem en sjanse, men syns det er vanskelig å prioritere, kan det hjelpe å lese som lydbok.
Jeg hadde Stoner på lydbok (engelsk), og syns det fungerte supert. Lyttet til og fra jobb + ved husarbeid og skogsturer. Samtidig hadde jeg en helt annen bok som jeg leste i godstolen/på senga.
Jeg skjønner dilemmaet med "burde ha lest"-lista. Jeg har en sånn selv. Som regel ender det med at jeg leser f.eks klassikere som lydbok, mens jeg har lettere litteratur som e-bøker.
Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Starter på Stoner denne helga, så gir den en sjanse. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er grei vettu!
Kjenner til det ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei!
Etter et par uker med mye dårlig form og lite konsentrasjon er jeg nå godt i gang med "De lojale" bok nr 3 i Divergent serien til Veronica Roth. Første halvdel har vært veldig spennende! Så jeg er spent på slutten :) Lydbok og "Den hemmelige hagen" er en super kombo, men mulig jeg går over til papirboka - jeg får med meg mer av boka da!
Ellers har jeg fortsatt "Det litterære apotek" liggende. Får se om jeg evt kommer litt videre der.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ein blir reint som ein tusul når ein reiser i bokverda, ein kan fare vide og kome att med gode svar (det er Olav H. Hauge sitt dikt eg har i tankane no)

Sjølv så er eg på reise både i tid og rom, eg er på landsbygda i Russland tidleg på 1800-talet, saman med Tsjitsjikov som er på jakt etter Døde sjeler. Er knapt halvvegs i boka, skal prøve å få tatt eit godt jafs av den no i helga, men eg tviler på at eg les den ut før kvardagen kjem igjen.

Skulle det likevel skje, så blir den neste boka truleg Lucifers evangelium av Tom Egeland.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser i de samme bøkene som i forrige helg for i denne uka har leselysten dalt litt og det har gått trått, men håper det tar seg opp igjen. Blir så apatisk når leselysten forsvinner ...
Så jeg leser fremdeles i Alt lyset vi ikke ser av Anthony Doerr og Den hjemsøkte trappa av Jonathan Stroud. Hvis jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på Sovende hunder av Roar Ræstad.

I slutten av mars kjøpte jeg en fargeleggingsbok for voksne som heter Kreativ fargelegging (100 mønstre av planter og dyr). Jeg foretrekker å male landskap selv og tegne motiver selv, men siden jeg nå strever med disse svimmelhetsanfallene, kvalmen og den dårlige energien har jeg ikke ork til å skape noe selv, så da får jeg fargelegge litt istedet ved siden av å lese. Prøver å fargelegge minst en side pr.dag. Husker jeg fargela i mange fargeleggingsbøker da jeg var lita også, så det er ikke mye som har forandret seg, haha. Men kunsten er jo å finne på noe. Dagene blir jo så lange når man trør hjemme.

Flere som har prøvd disse fargeleggingsbøkene for voksne eller er det bare jeg som driver med det? Sikkert et rop om hjelp, haha.

God helg til dere også.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg befinner meg fortsatt i Nigeria i En halv gul sol av Adichie. Den er en langsom bok å lese,men veldig bra. Og så blir det litt annet innimellom, har også vært en tur på de greske øyer med Homers Odysseen. Og i helga blir det en femåring som krever bestemors oppmerksomhet,så da blir det litt barnebøker. Og håper på finvær så vi kan nyte våren,men det er vel for mye forlangt her i nordvest.
God helg til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

8 mnd igjen til julaften...På tide å finne frem snøskuffa og pelsen samt å lese om Snekker Andersen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ha ha, ... har de hatt snø i dag der du bur?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ikke de siste dagene, men det har snødd på 17. mai

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her i Sarpsborg har det til og med snødd i Juni!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er på ny handletur til Strömstad idag og som lesestoff på turen leser jeg Under Manhattan - en reise til New Yorks indre av Erling Kagge, og i tilfelle jeg blir ferdig med den har jeg også med meg Storsmuglerne på Frøya - en illegal historie om brennevin, oppfinnsomhet og overlevelse av Birger Sivertsen. Resten av helga skal jeg lese Brygg, brus og bruduljer - bryggeri- og mineralvannbransjen i Norge 100 år av Öystein Öystå og Bergenske kvinner - fra Sanka Sunniva til Karine korgekone av Elisabeth Aasen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina