Denne helga starter jeg tråden litt tidlig så det ikke skal være noe tvil om at lesehelgen fortsetter. Jeg hintet jo om en liten ferie forrige gang, men det hørtes ut som det var interesse for å fortsette tråden gjennom sommeren så da gjør vi det. For min del trengs det ikke ferie, jeg synes det er interessant å lese om bøkene deres og hyggelig å høre om andre ting dere ønsker å dele.

Denne helga leser jeg Sin egen herre av Halldór Kiljan Laxness og jeg har bestemt meg for å bruke den tiden det tar, det synes jeg den fortjener. Boka leses i små doser så jeg ikke går glipp av mer enn nødvendig. Ved siden av blir det en bok av Stephen King, muligens Under the Dome. Av en eller annen grunn er jeg helt oppsatt på å lese noe av King så vi får se hvilken bok det blir, jeg har også Misery, It og Dolores Claiborne liggende her.

God helg bokelskere!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 42 svar.

Fått tid til litt av hvert denne helga - til og med litt lesing. Holder fortsatt på med Maus og leser litt innimellom andre ting. Fikk lest ut Alt du kan ønske deg av Linn T. Sunne og har starta på Will Grayson, Will Grayson av John Green og David Levithan. I dag ble det en liten rusletur langs Mjøskanten på Hamar mens Vesla var i bursdag.

Ha en fortsatt fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Koselig at du fortsetter med innleggene dine :) selv om det er litt tilfeldig om jeg skriver eller ikke er jeg alltid innom og leser hva andre leser på! Tror det hadde blitt veldig stille her uten disse innleggene.
Jeg har også noen S King bøker i "skal-lese-hylla. Spent på de etter å ha hørt / lest så mye positivt om han! Har ikke lest "Under the dome", men så tv-seien da den gikk og likte den godt! Har riktignok hørt at det er ganske store forskjeller mellom bok og serie.

Denne helga har jeg fått lest og hørt endel lydbøker!
Fredag avsluttet jeg "Nedlagte brudepiker" av Karin Bjørset Pedersen. Ei avslappende humre bok :) Avslutta også lydboka "Wienerbrorskapet". Husker ikke forfatteren.. Forventningene var nok for høye til den. Jeg ble ikke revet med...

I går var jeg og ei venninne på kremmertorg med fokus på bøker. Det var morsomt og mange bøker ble ned hjem for en billig penge!
Etter det var jeg sliten og hørte på "En fars hemmelighet" av Y. Lindsay mens jeg satt og fargelegging. Den endte som forventet, men jeg koste meg med den.

Jeg har også begynt på første bok i serien om seriemorderen Dexter, "Den mørke passasjeren". Hunden min heter Dexter så får stadig spørsmål om han er oppkalt etter han, så må få litt kjennskap til det som "alle" tydeligvis kjenner til. To pluss er også at det passer inn i lese utfordringa og at jeg har første sesongen med tv-serien liggende på vent.

På tur med hunden nå begynte jeg med "Løvekvinnen" av Erik F Hansen. Har så langt hørt bare en time, så bør vel høre litt mer før jeg gir den min dom.... hva synes dere andre som har lest den?
Plukket forresten en stor bukett blomster på turen i dag. Heter det "lille konval" eller "lilje konval"?

Ønsker dere en god avslutning på helga! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stephen King har mye forskjellig så det burde være mulig å finne noe som passer. Det er bl.a. Han som har skrevet "The Green Mile", filmen er ganske kjent og veldig bra. Jeg så også "Under the Dome" og det fikk meg til å ville lese boka, men jeg fant ut at jeg trengte litt avstand til serien før jeg begynte. Nå begynte jeg på en annen bok denne helga, men jeg kommer nok til den om King gir mersmak.

Dexter er jeg stor fan av, riktignok i tv-formatet. Det skal mye til for å finne en så sympatisk seriemorder, det tror jeg faktisk bare finnes i fantasien. Siden jeg liker tv-serien så godt så holder jeg meg unna bøkene.

Og jeg er ganske sikker på at det heter liljekonvall :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har som sagt noen King bøker liggende, så får begynne der!

Jeg har hverken sett eller lest Dexter tidligere, så bestemte meg for å begynne på første boka nå. Har hørt at bok og tv-serie har helt forskjellige slutter, så det kan jo bli litt morsomt! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig glad for at du fortsetter med helgetråden. Ville blitt mer tomt her inne uten den. Og så skal jeg prøve å svare på den litt oftere. Leser den alltid, det skal du vite, selv om jeg ofte ikke får tid (glemmer å svare). Får veldig mange gode boktips fra denne tråden. Har opparbeidet meg en skal-lese liste lang som et vondt år etter at jeg ble medlem av bokelskere. Ikke noe negativt i det.

Denne helgen leser jeg Mister Pip av Lloyd Jones. Og så blir det nok noen sider i Burma in Revolt av Bertil Lintner.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er hyggelig å høre, du får prøve å svare om det passer sånn. Det blir en ganske stusslig tråd uten dere :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er helt sant. Så jeg skal helt klart bli flinkere til å svare. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Deilig med sol, sommer og helg, og jeg slutter meg til dem som har uttrykt sin glede over at du fortsetter med helgetråden. Den er et av ukas høydepunkter, Vibeke :-)

Jeg holder fortsatt på med altfor mange bøker på en gang, og mange av dem er de samme som forrige helg.

Jeg fortsetter med mursteinen Heimdal, California av John Erik Riley, som jeg fortsatt liker og fortsatt er langt fra ferdig med.
Derimot regner jeg med å bli ferdig med Poor George, Paula Fox’ første voksenroman (utgitt første gang i 1967), som jeg leser som e-bok. Jeg har stor sans for denne forfatteren, og også denne romanen faller så absolutt i smak.

Har ikke helt bestemt meg for hva neste e-bok blir, men er nysgjerrig på Seiobo There Below av ungareren László Krasznahorkai. Har hatt den en stund, men den er jo blitt aktuell i og med at forfatteren fikk 2015 Man Booker International Prize for den.

På lydbok hører jeg Make Something Up Stories You Can't Unread, en samling med 21 historier og én kortroman av forfatteren Chuck Palahniuk, som kom ut nå i vår.

Og etter en diskusjon her på bokelskere fikk jeg lyst til å lese om igjen de to Murakami-bøkene jeg liker aller best, og som var de første jeg leste av ham. Etter tips fra krira her inne, kjøpte jeg begge som lydbøker, og hører nå A Wild Sheep Chase. Den har så absolutt tålt tidens tann – jeg liker denne merksnodige romanen like godt i dag:-). Tror jeg blir ferdig i løpet av helgen, og så venter den frittstående fortsettelsen, Dance Dance Dance.

God helg til alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så hyggelig å høre :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er med som forelder på korpstur i Paris. Nett no er det Eurodisney på programmet, eg har funne meg ein benk, ein kaffe og bok medan dei andre køyrer karusell. Alle får gjere det dei likar best, ypperleg det.

Nett no er det lesesirkelboka som er framme, eg sakka litt etter i veka som gjekk men no er eg snart på skjema igjen. Så tenkte eg at når ein først reiser til Paris så kan det passe å ha med nokre franske forfattarar i sekken. Derfor kjøpte eg med meg Så du ikke går deg bort av Patrick Modiano og Den fremmede av Albert Camus til turen.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Åh, du er heldig!!! Her skal datteren på korpstur i morgen, jeg skal ikke... kjenner jeg er litt misunnelig. De skal ikke lenger enn til Liseberg da, men stas! Hva spilles det hos dere? Altså instrument?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarinett og trombone her hjå oss. Fantastiske opplevingar i går med speling foran Eifeltårnet og Notre Dame.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldiggris! Jeg var med i korps både som trompetist og senere forelder, men vi kom aldri lenger enn til Danmark. Allikevel ser jeg tilbake på den tiden som den beste i oppveksten min, med så mange levende og gode minner. Kos dere :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres herlig ut, Jostein! Og enig med deg: Mye heller en benk, en kaffe og en bok enn å kjøre karusell :-)
Den fremmede av Albert Camus er en fantastisk bok, synes jeg. Av Patrick Modiano har jeg bare lest Gater i mørke, og den falt så absolutt i smak hos meg. Og Laxness begynner jeg å bli alvorlig nysgjerrig på …

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Laxness skriver bedre enn de fleste, og romanen gir et godt innblikk i islendingenes strev for tilværelsen på begynnelsen av 1900-tallet.

Sitatet som sitter igjen fra skolen:

Døyr fe, døyr frendar.

fikk sin fulle betydning for meg, og jeg har lært mye om et land jeg hadde altfor få kunnskaper om.

Hvis du har lyst på en smakebit (4 kapitler) nå, så kan du laste ned en prøve på amazon.com. J.A. Thompson har fått mye kreditt for oversettelsen; Independent People.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, så flott. Tusen takk for tips, gretemor.
Smakebiten er nå lastet ned, og jeg satser på å lese de fire kapitlene i helgen. Så da spørs det vel om jeg ikke enda en gang lar meg friste til å kjøpe en bok :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, og vi vet at det er vel verdt det. Det klaffer ikke alltid, men når det gjør det, så er alt annet glemt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så sant som det er sagt!

Så forresten at James Salter, en etter min mening fantastisk forfatter, døde i går. Og dermed måtte jeg jo forhåndsbestille en bok av ham som slippes på Amazon den 24.06, Solo Faces (som utkom første gang i 1979 (og som han, ifølge Wikipedia, opprinnelig skrev som et filmmanus som ble vraket av Robert Redford ...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gled deg til Stephen King, han er min store forfatterhelt! Så der har du mye å glede deg til. Min favoritt av ham er Pet Sematary (tittelen staves sånn). Synd du ikke har den i bunken, men håper du gir den en sjanse en dag. Men av de du har bør du glede deg til IT og Misery. Spesielle bøker på hver sin måte:)

Jeg har så vidt kommet i gang med Kjære søster av Rosamund Lupton. Ser fort at det ikke er min type bok for hater bøker der graviditet er i fokus. Det synes jeg er masete og kjedelig å lese om, men fullfører alltid bøkene jeg begynner på, så får bare tvinge meg gjennom den:) Og jeg er snart ferdig med Savner deg av Harlan Coben. Når jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på Silo av Hugh Howey. Så her er det en spenningsbok, en thriller og en dystopi. Og målet mitt er å bli ferdig med to av dem.

God helg:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Set jeg har lest av Stephen King tidligere synes jeg var veldig bra, men det er noen år siden. Fant flere bøker i bokhylla til pappa da jeg var liten, bl.a. Christine, Ildbarnet og noen andre jeg ikke husker akkurat nå. De bøkene jeg har i hylla kjøpte jeg for noen år siden etter tips her inne. Har tatt litt tid, men nå fikk jeg plutselig behov for å finne de fram. Gleder meg.

Ser ut som du har litt av et utvalg i helga, men den gravid-boka ser jeg for meg at du kan slite med en stund :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste mye av Stephen King da jeg gikk på ungdomsskolen og videregående og utover årene. Og fant frem en bok av ham igjen i fjor etter en liten pause og skal lese mer av ham i år. Av og til må man ta pause av sine favoritter også:)

Ja, liker ikke bøker med graviditet som fokus, selv i thrillere. Det blir for damelitteratur for meg. Leser jo det også litt, men graviditet interesserer meg bare ikke.Så jeg får bare pine meg gjennom den boka for avbryter aldri en bok. Spent på hvordan du kommer til å like Stephen King bøkene du skal lese fremover:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da ble det Misery i første omgang :-) Mener å huske at jeg ikke likte filmen, men boka ser lovende ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Filmen er ikke den beste, men litt underholdende var den jo på sitt vis, men boka er helt klart mye bedre. Et godt valg! Kos deg med boka og spent på din mening når du er ferdig med den:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Freden og roen" har atter senka seg over bokelskere-forumet..
og sjølv nyt eg også både fred og ro - på hytta. Eg har berre med meg ei bok; Slik treet faller av Britt Karin Larsen. Eg likar godt bøkene hennar.
God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja, det ble like fort rolig som det ble kaos. Greit å vite at det er liv i bokelskerne da! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Åh, kjenner jeg ble litt ekstra glad av å komme inn hit nå, helgetråden er på plass! FLOTT!!!! :)

Jeg startet egentlig på Sophie Hannah sin Røyk uten ild, men den syns jeg var så treg at jeg la den litt til side, og nå har jeg startet på Blindgang av Jørn Lier Horst! ELSKER DEN!!!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kunne jo ikke droppe helgetråden når så mange ønsket å fortsette :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jørn Lier Horst er en god krimforfatter, bedre enn Jo Nesbø, etter min mening.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg klarer ikke bestemme meg hvem jeg liker best, men William Wisting er en sympatisk mann, og det er noe jeg har savnet i krim, faktisk. Og Jørn Lier Horst skriver bra. Jeg har også lest barnebøkene hans, og de er også fantastiske. Barna ELSKET de!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga skal eg lese ferdig "The Secret History" av Donna Tartt. Deretter skal eg byrje på "Lud-In-The-Mist" av Hope Mirless, ei fantasybok frå 1926, altså før Tolkien og lenge før fantasy vart eit begrep. Eg trur den er ganske smart og morosam, sikkert med ein del samfunnskritikk, heller enn at plottet blir drevet fram av action og spenning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er det ikke Tolkien som har fått æren av å starte fantasy-sjangeren?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, eg trur det, han og C. S. Lewis, og Ringenes Herre kom vel ut på 50-tallet. Men det finnes eldre bøker som i dag kan kallast fantasy, sjølv om ein ikkje ville brukt den betegnelsen når dei vart utgitt. Lud-In-The-Mist er intressant nettopp fordi den ikkje er påverka av moderne fantasy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Deilig med helg!! Jeg leser Solsikkeskogen som er en bok en venn har anbefalt med i leseutfordringen. Liker den veldig godt då langt og regner med åndelig ferdig i morgen. Så får jeg se hva det blir:-) Deilig å ha det litt åpent og se hva som frister. Må nok gjøre litt husarbeid også, har synda litt på den fronten i det siste og nå begynner det å merkes;-) God helg til alle!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om berre ei helg og to dagar er det endeleg ferie - som er full av fine helger, sjølv om dei kanskje byr på mindre lesemoglegheiter enn elles i året. Uansett er ferietid lesetid (slik som resten av året...?)
Denne helgi skal eg i bryllaup, noko som betyr ti timar tog. Hurra! Eg har fylt sekken med spøt, film, musikk og sjølvsagt bøker. På øyra, når eg treng pause, har eg den fjerde boki om trollmann og privatetterforskar Harry Dresden, Summer Knight av Jim Butcher. Hovudboki mi er fyrste bok om Patrick Melrose av Edward St Aubyn, Never Mind. Den er strålande, fæl, med godt språk og god flyt - og det beste er kanskje at det finst fire bøker til. Eg skjønnar ikkje at eg ikkje hat oppdaga han her før - men er godt nøgd med å ha gjort det no. Eg har og med meg the Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society av Mary Ann Shaffer, ein fin brevroman om andre verdskrigen og tidi rett etter på Guernsey - og om litteratur og folke som lever og les der. Sist, men ikkje minst, planlegg eg å lesa Palestina av Joe Sacco, ein teikna dokumentar frå 90-talet. Den har eg hatt i månadsvis, og bibliotekaren byrjar å bli utolmodig...
God midtsommarhelg til dykk alle!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg hørte eller leste om Aubyn en plass og hadde også lyst til å lese om fordervelse i britisk overklasse, men så får jeg en sperre når det involverer barn slik jeg oppfatta at det gjør her? Han skriver selvbiografisk. Overgrep skjer hele tiden og jeg har ingen god grunn for ikke å lese. Håper du gir en anmeldelse etterhvert. Kanskje jeg også må revurdere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å høre, Vibeke, veldig mange setter pris på dine helgetråder!

Jeg har lest ferdig "Sin egen herre", kanskje for fort og i et litt for dårlig humør, så jeg har bestemt meg for å hente den frem igjen ved en senere anledning, det fortjener Laxness.

Akkurat nå er jeg helt bergtatt av Kim Leines Profetene i Evighetsfjorden. For et driv og magisk språk, leser den til og med på svensk uten at det forringer kvaliteten.

En god helg ønskes alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er hyggelig at du sier, gretemor :-)

Det er tydeligvis noe ved "Sin egen herre" du har fått tak i, siden du vil ta den fram igjen senere. For min del er det litt tidlig å si noe, men jeg liker boka uten at jeg kan sette fingeren på hva det er ennå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne uken har jeg lest to av Thomas Harris' Hannibal Lecter-bøker, så i helgen skal jeg gjøre meg ferdig med den tredje, Hannibal. Deretter skal jeg lese videre på The Island of Doctor Moreau av H. G. Wells.

Dersom tiden strekker til har jeg også lyst til å begynne på Shirley Jacksons The Haunting of Hill House.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har nå lest 2 bøker denne uken. Herlig! Min lesesperre er nå over!!!!

  • Herman Wedel Jarlsberg : den aristokratiske opprøreren av Vogt, Carl Emil (anbefales)
  • Tusen dager i fangenskap : et personlig vitnesbyrd fra nazistenes dødsleirer av Johansen,Frank Storm

Leser nå biografien om Marcus Thrane; forbrytelse og straff av Mona R. Ringvej. Den er faktisk mer interessant enn jeg trodde.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så deilig! Den har vart en stund for deg og da er det alltid befriende når det endelig løsner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg enten lese de 3 bøkene jeg har av Niels Chr Brøgger som hadde siste forfall den 16 denne uka (Norrøn, gresk og keltisk mytologi) eller Mats G Larsson ('Kensington 1898 - Runfyndet som gäckade världen', 'Rusernas rike - Nordborna och Rysslands födelse', 'Götarnas riken - Upptäcktsfärder till Sveriges enande' og 'Ett odesdigert vikingatag - Ingvar den vittfarnes resa, 1036-1041') som jeg har lånt på Strömstad bibliotek siden jeg skal dit på en handletur når skattepengene kommer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har også akkurat begynt på Sin egen herre av Laxness,etter gode innlegg i lesesirkelen. Får mange gode tips til bøker der,så takk til alle som skriver innsiktsfulle og gode innlegg der. Har akkurat blitt frdig men en av de bedre bøkene jeg har lest på lenge,nemlig Dilettanten avTerje Holtet Larsen.Den var helt toppers,så nå er det litt vanskelig å komme igang med noe annet,men håper Laxness ikke skuffer.
God helg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill Elisabeth RevheimVivian M.Julie StensethSankt YngheadAnjaAtmanLibraritas vBjørg  FrøysaaRisRosOgKlagingingar hmgeKristin F. JørgensenIngunn STove AlmaCtinaSimen "Boktimmy" IngemundsenMartineQuijoteVibekeElin SkjerengRufsetufsatuhamreConnieHeidi Nicoline ErtnæsGodemineIdaVersionMarianneMereteWenche VargasGro-Anita RoenMarie ØstvoldTone Maria JonassenTonesen81John Glenn RobertsenLeif-Conrad SelaskyBertyAnneWangHeidiTonje-Elisabeth StørkersenDemeter