Det er ensomt å feire bursdag når en er eneste isbjørn i området! Løsningen er selvfølgelig å reise ut i verden i luftballong og invitere alle en møter. Kameleoner, krokodiller, flaggermus, rever og pingviner. Og alle kommer! Nydelige tegninger med mye fint å se på, men slutten er kanskje litt brå...?
Elizabeth ankommer Aleppo sammen med faren for å hjelpe armenske flyktninger. Året er 1915. Her møter Elizabeth Armen, en armensk ingeniør. Han er på flukt, og de to forelsker seg, men de blir raskt adskilt av krigens omstendigheter.
I nåtid, nøster Laura opp i besteforeldrenes fortid. Hun reiser til Syria for å løse en hemmelighet, som har vært gjemt i generasjoner.
En roman basert på historiske hendelser, som ikke er så kjent. Interessant og godt skrevet.
Blir du lett overveldet av sterke sanseinntrykk. På travle dager har du et stort behov for å trekke deg tilbake og være for deg selv. Du er spesielt følsom for virkningene av koffein. Du har et rikt og sammensatt indre liv. Du blir ille til mote av høye lyder. Du er lettskremt. Du blir irritert når noen forsøker å få deg til å gjøre mange ting på en gang. Du unngår å se voldspregede filmer eller TV-program. Da du var liten, så foreldrene og lærerne dine på deg som et følsomt og sjenert barn.
Kan du med hånden på hjertet svare ubetinget ja på disse utsagnene (med flere) kan det godt hende at du bør lese denne boken om høysensivitet.
Intens og spennande, men for lik handlinga i tidligare utgåver. Treng noko heilt nytt og nyskapande i neste utgåve.
Dette var mitt første møte med forfatter Lisa Aisato, og det er definitivt ikkje det siste! Nydelege bilde, artige rim - ofte med dobbelbetydning som gjer det til underhaldning for vaksne så vel som for barn, godt språk og flotte detaljar som gjer det muleg å snakke og diskutere kvar einaste side i boka igjen og igjen. Ein skikkeleg perle av ei bildebok!
Denne kjøpte eg i utgangspunktet for å gje i gåve til min vesle nevø,men etter å ha lese boka sjølv kan eg med handa på hjartet seie at eg kjem til å kjøpe fleire av Lisa Aisatos bøker. Ståande applaus frå både meg og sambuaren min som klukklo saman av denne i kveld. Har endå ikkje fått til å pakke inn boka.... Vil lese ho ein gong til før eg gjer ho frå meg...
Ble visst en god del mer lesing enn jeg hadde håpt! Fikk utrolig nok lest ut Pride and Prejudice, og enda en bok etterpå - A street cat named Bob. Og begynt så vidt nå på Peter May The Lewis Man, nr to i trilogien. I lydbokuniverset er jeg kommet rett over timen inn i "Større enn Alt "som jeg er veldig begeistra for så langt, mye sannsynlig pga veldig dyktig oppleser! Hurra for lange lesehelger!! Har, for ordens skyld også vært sosial... rukket å gå turer, grille, og til og med fått tatt årets første bad!
Torpedo.
Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.
Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.
En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.
Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.
Ja, helt enig! Oppdaget det først etter å ha brukt storytel i lang tid, og det er jo altisk ganske genialt. Nå, feks, lytter jeg til Karin Fossums Varsleren og den finnes både sm ebok og lydbok, så jeg kan høre på når jeg er ute å trasker, og lese selv på ipaden når jeg er hjemme, hvis jeg vil. Ganske greit! :-)
Enda et lite bonus som kan være greit å vite om: man kan "testlytte" (høre utdrag) til boka før en velger å begynne på den, da får en et inntrykk av oppleserens lesestil og stemme som har enormt mye å si. Og når man finner opplesere en liker spesielt godt kan man trykke på navnet deres og få opp alle bøkene de leser... fin måte å oppdage nye bøker på
For noen uker siden var det en diskusjon om lange bokanmeldelser. Et av poengene var at svært lange innlegg tar plass på sida, og fører til mye blading for dem som ikke ønsker å lese hele. Mange nettsteder og de fleste aviser har løst denne problemstillinga med en teknisk løsning, og jeg lurer på om administrator André kan fikse en slik løsning på Bokelskere? Man kan for eksempel vise 15 linjer av et innlegg, og deretter teksten les mer... De fleste innlegg vil da stå som de gjør i dag, mens de som gjerne vil skrive langt kan boltre seg uten å plage andre. Og de som blir trigga av de første linjene kan trykke les mer og fordype seg i den utvidede teksten. Er det en ide? Og er det teknisk overkommelig?
Spennende og interessant historie fra psykiatriens verden. Har vært på Dikemark og gått tur på området, så historien bringes litt nærmere når det er fra nærområdet. Kjekt gjensyn med Kajsa Coren, gleder meg til fortsettelsen.
Verdig oppfølger, realistisk scenarie om klimakrise og vannmangel og klimaflyktninger, men ikke så intens og fullt så engasjerende som som Bienes historie. Les gjerne mer her
Denne gangen ble det dessverre for langtekkelig og ujevnt. Les gjerne mer her
Ehm - jeg er redd det ikke vil hjelpe så mye om Robertson Davies ombestemmer seg der han er nå - han døde i 1995, dessverre... ;)
Faktisk en litt kjedelig bok av Jørgen Jæger.. Språket hans har aldri vært det helt store, men her er det ekstra lett. Veldig mye politiarbeid og lite "action"..
For et bokår dette har vært! Selv om vi kun er halvveis uti, er det flere bøker som utmerker seg og gjør noe med meg. Det gir energi og påfyll i en hektisk (og til tider ganske grå) hverdag, gir rom for å gruble, og utfordre fordommer. Dette året har jeg så langt fordypet meg i psykologiske bøker. Jeg elsker å finne ut av hva som driver mennesker til å gjøre som de gjør, hva som former holdningene og verdiene våre, og hva som ligger til grunn for de livene vi lever. Det er alltid en grunn til at folk er som de er!! Majoriteten av disse bøkene er interessante og hjertevarme. Bøker må må gi påfyll til sjel, hjerte og tanke og helst ha rot i virkeligheten!
The Time Machine av Orson Wells
Er vel så langt unna Hamsun man kommer... scifi med mye bra humor! Ganske så lettlest også oæg ingen tykk murstein, storkoste meg med den. Husker ikke i farten når den ble utgitt første gang men mener det var 1897-isj, iallfall rett før det ble 1900.:
Endelig nok et menneske som ikke orker Hamsun :)
«Far Goriot» (1834) – Honore de Balzac: Handling fra tidlig 1800-tallet om klasseskiller, storbyliv og farskjærlighet. Overraskende lettlest.
«Don Quijote» (1605) – Miguel de Cervantes: Humoristisk med nesten en liten fantasy og eventyr vri bl.a. pga tidsperioden handlingen er lagt til.
«Fatalisten Jacques og herren hans» (1765) – Denis Diderot: Mange likhetstrekk med «Don Quijote». En muntlig og humoristisk fortellerform. Lettlest.
«Huckleberry Finn» (1884) – Mark Twain: Lettlest, underholdende, humoristisk men også en alvorligere undertone. Litt barnebok preg.
«Albertine» (1886) – Christian Krohg