Dette var virkelig et kostelig gjensyn med A Prayer for Owen Meany. Rettere sagt, gjenhør, for denne gangen ble det lydbok.

Jeg har alltid hatt stor sans for John Irvings burleske bøker, for humoren og for romanfigurene hans, og for måten han behandler store, alvorlige og politiske temaer på. Og selv om ingen av de andre romanene kan måle seg med The World According to Garp for min del, kommer A Prayer for Owen Meany høyt opp på lista.

Når romanen dessuten inneholder flere henvisninger til trilogiene til kanadieren Robertson Davies, som visstnok var en god venn av Irving og er av mine absolutte yndlingsforfattere gjennom tidene,

og når oppleseren, Joe Barrett, også er en favoritt hos meg (Barrett har foruten flere av Irvings romaner lest inn bøker av mange andre amerikanske forfattere jeg setter høyt, som Paul Auster, Tom Wolfe, Joyce Carol Oates, Saul Below og James Salter, for å nevne noen),

og når lydboka avsluttes med et nesten halvtimelangt intervju med Irving,

kunne det jo ikke bli bedre.

Den sterke femmeren jeg ga A Prayer for Owen Meany etter å ha lest den for snart tretti år siden står fjellstøtt!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Takk for innspill :-) Nå ble jeg nysgjerrig på A Prayer for Owen Meany gitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så hyggelig å kunne inspirere, krira! Hvis du skal først har lyst til å lytte til noe av Irving, er ikke dette den dummeste romanen å begynne med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er virkelig verdt å lese! Den og Hotel New Hampshire er mine favoritter av Irving.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av en eller annen grunn har jeg aldri forsøkt meg på Irvings forfatterskap selv om jeg har lest diverse omtaler i aviser. Men ble mer nysgjerrig nå. Monica nevner også en god oppleser. Det er av vesentlig betydning for meg da jeg liker lydbøker :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, helt enig - oppleseren har ALT å si for hvordan en liker en (lyd)bok. På godt og vondt - en "midt-på-treet" bok kan oppleves som knallbra dersom oppleseren er veldig dyktig, og en meget bra bok kan oppleves som kjedelig og treg dersom en ikke liker oppleserens stil. Pleier derfor selv å velge lydbok basert på opplesere (har notert meg et par som jeg har likt godt og søker opp flere innlesninger av samme personer) heller enn på fortattere :-) og så har jeg fått litt dilla på såkalte psykologiske thrillere - er ikke fan av å lese disse, men som lydbok er det faktisk ofte veldig god underholdning

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oppleseren er viktig ja.

På lydbokforlaget får man høre utdrag av boka før man bestemmer seg for å kjøpe. Det benytter jeg meg ofte av hvis det er snakk om en oppleser jeg ikke har hørt noe av før. Da får jeg høre om jeg liker opplesningen. Kan være et tips for flere kanskje?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, godt tips. Og til de som bruker Storytel - der kan en også trykke på "preview" (eller noe liknende) for å høre utdrag før en bestemmer seg for om en vil laste ned den aktuelle lydboka eller ikke. =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk igjen, Monica! «The World According to Garp» fant veien til iPaden min til tross for en noe ustabil dekning. Jeg befinner meg i mine foreldres leilighet i Spania, som ble forsøkt tatt fra meg gjennom to rettsprosesser, og akkurat nå så formelig brøler havet 50 meter fra der jeg sitter. Jeg elsker den lyden og hvordan den drukner alt rundt meg og av og til all uro inni meg også.

Jeg må med skam å melde si at jeg ikke har lest noe av John Irving før, men bare i løpet av kort tid kjenner jeg at han appellerer til meg, og jeg ser frem i mot mange timer i hans selskap.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da var vi nesten naboer! Jeg kom nylig hjem fra nordvestkysten av Sardinia – og der var det ikke internettdekning i det hele tatt. Også så godt å høre at det ordnet seg til det beste med leilighet og rettssaker til slutt!
Gleder meg at du liker Garp og Irving. Han har jo skrevet en drøss med romaner, og én novellesamling så vidt jeg vet, så det er litt å ta av. Selv om ingen av bøkene etter Garp har gjort like sterkt inntrykk på meg som den, er flere av den virkelig gode.
Ser lenger nede i tråden at du kommer med et hjertesukk fordi Robertson Davies' romantrilogier ikke finnes som e-bøker. Nå husker jeg ikke om du har sansen for lydbøker. Men i så fall finner du de enkeltstående romanene i både Salterton-, Deptford- og Cornish-triolgoien som lydbøker hos audible.com. (Selv har jeg foreløpig de to første og gleder meg stort til et gjenhør om ikke altfor lenge).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg henger meg på beundringen av Robertson Davies. Irriterer meg bare litt over at han ikke ønsker å slippe bøkene sine elektronisk. En dag må han gi etter han også, tenker jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ehm - jeg er redd det ikke vil hjelpe så mye om Robertson Davies ombestemmer seg der han er nå - han døde i 1995, dessverre... ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Beklager, RIP, der bomma jeg stygt, kanskje det var ønsketenkning at han fortsatt levde. Bøkene hans ligger på lista over romaner jeg virkelig ser frem til å lese ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den ønsketenkningen har jeg ingen problemer med å forstå! Du vet at han gjerne skrev romantrilogier? Han døde før han rakk å skrive bok nummer tre i sin siste trilogi... (Som er STRÅLENDE.)(Så klart.)(Det er jo Robertson Davies vi snakker om.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg har skrevet dem opp alle sammen, forelska meg umiddelbart da jeg leste den første i The Deptford Trilogy, og tenkte at jeg ville vente med neste bok til ting roer seg, og jeg evner å gi forfatteren den oppmerksomheten han fortjener.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når romanen dessuten inneholder flere henvisninger til trilogiene til kanadieren Robertson Davies

Er det sant? Owen Meany er min favoritt blant Irvings bøker (jeg har ikke lest alle, altså), men det er så mange år siden jeg leste den - lenge, lenge før jeg fant Robertson Davies. For noen år siden kjøpte jeg Owen Meany for å lese den på nytt (første gangen lånte jeg boken), men det ble med tanken den gangen. Skal lure på om ikke jeg må forsøke å grave den frem snart...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt sant. Grav den fram, les, så får du se :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Tina ChristinaBoktimmyBerit B LieAnne Wang-AndersenOdd Hebækkjell kEivind  VaksvikFrode Øglænd  MalminbokxleserMette-MGroKine  Selbekk OttersenJeanetteJenny Dahl BakkenBabynemiJulie StensethTorill Elisabeth RevheimBertyKaldhussaeterSivmoiraLisbeth Kingsrud KvistenGrete AastorpMarteKarianne KrogstadAnniken LRoger MartinsenAndreaSusan StensrudToveJorid FKrishJostein RøysetVannflaskeBentSigrid Blytt TøsdalReidun GranbergIngeborg GAgnethe Katarina LandreMari Nordø Lommelun