Bok vs Film. Pussig at folk kan ha så lett for å trekke raske konklusjoner mellom to så komplett forskjellige uttrykksformer. Filmer vil jeg jo sammenligne med andre filmer og bøker vil jeg sammenligne med andre bøker. Å sammenligne en bok med en film blir veldig vrient, for ikke å si umulig.
Som oftest vil filmen tilfredsstille behovet mitt for å ha visualisert det jeg før bare måtte danne meg egne bilder av oppe i hodet. Men dét i seg selv kan ikke gjøre filmen bedre enn boken. Og om jeg ikke likte måten regissøren visualiserte det i forhold til hvordan jeg hadde sett det for meg kan ikke dét gjøre boken bedre enn filmen.
En annen teori kan være at jeg kompliserer dette mer enn jeg burde. Allikevel holder jeg foreløpig en knapp på den første.
Jeg støtter forslaget ditt om en filmelsker-side!!!!!
har nsket meg en sånn side leeenge. Håper det kommer en "Filmelskere" også snart. Fint å ha oversikten - den har jeg lest etc... Er også veldig fint å kunne lage "handleliste" når jeg skal til biblioteket. En av mine favorittsider.
Jeg kunne i så fall godt ha tenkt meg enda en kategori mtp. faktabøker og oppslagsverk - bøker man ikke nødvendigvis leser fra perm til perm. Her blir det kunstig både å si at man har lest boka, skal lese den etc. Men for å få lagt den til biblioteket sitt, må man jo velge en av disse.
Når man skal legge til en bok får man valget om følgende kategorier: "har lest", "leser", "skal lese", "avbrøt" og "ønsker deg".
Jeg kunne godt tenke meg noen fler kategorier, slik som fx: "burde lest", "litt nysgjerrig på", "eier men kommer aldri til å lese".
Hadde ikke det vært gromt?
Jeg kan nok si at jeg er en tv-slave. Følger med på mange tv-serier. Gjerne det som har med overnaturlige ting å gjøre. Og jeg leser mange bøker. Men når det ikke er noe spesielt på tv'n, så har jeg den på i bakgrunnen mens jeg leser i en bok. Så jeg gløtter litt på tv-skjermen mens jeg leser av og til hvis det skjer noe spennende. Men når jeg får besøk slår jeg selvfølgelig av tv'n.
Ser ut til at jeg leser flest mannlige forfattere, men det blir noen kvinner innimellom også. Det er ikke noe jeg tenker særlig gjennom når jeg velger bøker; finner som regel det som virker spennende, uavhengig av hvem forfatteren er.
Så er det jo også noen som eier bøker, men ikke har lest dem.
Det som jeg synes er fint med å lese på engelsk, er at det er en mye større variasjon i ordene. Dermed er berikelse synes jeg. For de som synes det er litt vanskelig med engelsk, er det lurt å begynne med litt enkel littertaur for å komme inn i det.
Veldig bra:-)
Barndom-bøkene er ypperlige å ha som gavebøker! Barndom på 50-, 60-, 70- og 80-tallet sto i avisa tror jeg, det finnes også bøker for 40-tallet, godteri, jul og biler. Sjarmerende nostalgibøker som omtrent alle liker. De har visst vært utsolgt fra forlaget før, så benytt anledningen.
Jeg legger inn de bøkene jeg kan huske å ha lest. Barnebøker som jeg leste for "100 år siden" har jeg ikke lagt inn, og noen av de gamle klassikerne er kanskje ikke med. Men jeg legger inn alle bøker jeg har lyst til å lese på "skal lese" og det innser jeg er ganske urealistisk. Jeg må nok rense litt i den gruppa av og til! Ellers har jeg problemer med å få lagt inn bøker jeg leser på dansk og svensk i og med at det ikke finnes søkemotorer i Sverige og Danmark, men det har de lovet å rette på! For øyeblikket leser jeg en bok som er utrolig morsom og helt på høyde med Paasilinna. Den heter "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson. Jeg har også en tendens til å gi bøkene jeg leser 5 eller 6, men det er fordi jeg tror jeg vet på forhånd hvilke bøker jeg vil like, og bare leser dem! Jeg bruker også Bokelskere for å rydde opp i mitt eget hode! Og også, ikke minst, for å få ideer til nye, gode bøker. Og, for all del, mesteparten av bøkene jeg leser står ikke i min bokhylle, men på biblioteket!
Leste denne da jeg var 12- 13 år, og jeg digget den!
Den første Cussler boka jeg leste. Ble bitt av basillen og har nå omtrent 30 av samme forfatter. Anbefales!