Det heter seg jo at si meg hvilke bøker du leser, og jeg skal si deg hvem du her. Det slo meg at her inne kanskje vi former bokhylla etter hvordan vi ønsker å framstå..?

Tar du med dårlige bøker til tross for at du er flau over å ha lest dem? Merker du bøker med "Har lest" fordi du ikke vil innrømme at du "Avbrøt"? Merker du bøker med "Skal lese" selv om du innerst inne vet at du aldri orker å komme i gang med dem? Tør du svare ærlig på disse spørsmålene?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 48 svar.

Ja, jeg tør svare ærlig :-). Nå har jeg ikke vært her på siden lenge, men merker at det er de beste bøkene jeg tyr først til når jeg skal legge dem ut her i bokhylla. Kanskje har det noe med at det er de bøkene jeg husker best og mest av, og jeg liker å sette terningkast på dem. Synes også det er interresamt å se hvilke terningkast andre har satt på de samme bøkene som jeg selv har lest. Etterhvert tipper jeg at der kommer flere bøker på siden min med dårligere terningkast. Det blir nok helst bøker jeg leser nå fremover i tid og som jeg føler jeg kan gi riktig terningkast fordi jeg nettopp har lest boka ( evnt. avbrutt den ! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt ærlig(hvis det ikke telles som uælig å ikke ha lagt inn alle bøker jeg har lest fra jeg var 4-5 år?), tror jeg har fått med meg nesten alle bøkene jeg kan huske å ha lest fra tiden jeg gikk på gymnaset frem til i dag.

En ting jeg egentlig har litt problemer med å forstå er at det skal være så skamfullt å ha lest Isfolket. Det er jo tusenvis av andre nordmenn som har lest denne serien også. Margit Sandemo kan å underholde, det skal hun ha for.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om det er bøker jeg avbrøt så har jeg ingen problemer med å innrømme det - problemet er at jeg som oftest piner meg igjennom dårlige bøker kun for å få muligheten til å få muligheten til å fortelle om hvor dårlige de er. Ellers så låner jeg bøker nå og da så alle bøkene mine står nok ikke hjemme - men flestparten av de jeg har lest har jeg også selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først lurte jeg på om spørsmålet ditt var en spøk, men skjønner at det ikke er det. Ser også at noen svarer at de ikke er helt ærlig!!!

Hva skulle det være godt for? Jeg er ikke her inne for å imponere noen eller lage et bilde av meg som ikke stemmer. Jeg er her fordi jeg elsker bøker, samt elsker å snakke om bøker.

Bonusen her er at jeg får mange flotte boktips, blir kjent med nye forfattere, fått bokvenner og ikke minst jeg har fått en plass hvor jeg har oversikt over bøkene mine.

Det som er synd er at jeg har en del gamle bøker som jeg ikke finner når jeg søker og får derfor ikke lagt dem inn. Jeg har heller ikke lagt inn barne og ungdomsbøker. Jeg har tatt utgangspunkt i bokhylla mi. Jeg er jo en som vil eie bøkene jeg leser og ikke en som låner, så bøkene som er nevnt er bøker som også står i min virkelige bokhylle :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg er ærlig med bokhylla mi. Jeg har riktignok ikke lagt til alle bøkene jeg leste som barn. Jeg var medlem i Penny-klubben, Grøsser-klubben og TL-klubben, og det blir ærlig talt for mange bøker til at jeg orker å legge til alle. "Skal lese"-kategorien min har bøker som jeg eier og ikke har hatt tid til å lese enda, men som jeg har store ambisjoner om å få til å passe inn på et eller annet tidspunkt. Ser ikke helt poenget med å lyve om disse greiene, det er mest for min egen del at jeg er her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror jeg har fått lagt inn det meste jeg har lest her, med unntak av mindre kjente bøker jeg leste på barneskolen. Husker jeg leste Fem-serien, og et par andre, men ikke hvilke nr og slikt. Alle bøkene jeg fikk gjennom TL-klubben mangler også, men annet enn det er bokhyllene mine her en fin oppsumering av det jeg har lest hittil i livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. Jeg har så klart ikke lagt inn alt jeg har lest,jeg legger til litt og litt.

Men versjon,det gidder jeg ikke bry meg med. Så lenge det er rett språk,er det ikke så viktig om det er paperback eller ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg legger ut riktig verson hvis jeg finner den, men f eks en bok jeg nylig leste om helgener på dansk fant jeg kun i eng versjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

For min del så merket jeg feil om at jeg hadde lest ei bok som jeg ikke har lest, men jeg får det ikke slettet. På den annen side har jeg lest massevis av bøker som jeg ikke husket hva hette i dag. Av og til dukker de opp i en eller annen sammenheng. Dessuten får man ikke fram og registrert gamle bøker her inne heller, og ikke svenskspråklige bøker som jeg har lest en del av. Akkurat i dag har jeg begynt på en biografi om Ulrike Meinhof av Jutta Ditfurth - på svensk. Den ser ut til å være grei, og er på ca 450 sider. Jeg har lest før om denne Baader-Meinhofbanden, men denne er en utvidet biografi om Ulrike Meinhof spesielt. Tittel: "Ulrike Meinhof" av Jutta Ditfurth.

Harald Jens Johansen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lagt inn alle bøkene jeg har lest, det er pga når jeg har lest mange av en forfatter registrer jeg bare noen av de. Det er også noen jeg ikke finner i bokdatabasen her. Jeg trykker gjerne "avbryt" hvis boka ikke appelerte, og jeg skriver en kommentar på hvorfor. Jeg har lest og leser veldig mye forskjellig litteratur derfor er det bra å være her og følge med hvilke bøker dere har lest som fanger min interesse. De bøkene jeg ikke kjenner til fra før er det bra når den har en kommentar eller to fra dere. Jeg har også lagt til inn noen kommentarer til noen av bøkene jeg har lest som ikke så mange av dere har på lista eller har i det hele tatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Altså, bokhylla her inne er for min egen del. Jeg kan ikke skjønne at alle andre har noen stor glede av å snoke. Eller, snoke og snoke... Jeg snoker i reelle bokhyller selv, men ikke for å danne meg et bilde av personen, men for å kikke etter noen bøker som virker fristende. Slik er det vel her inne også. Det som betyr noe er hva folk forteller i diskusjonstrådene, ikke hva de har ført opp som leste bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hm. Nå tok jeg meg selv i å innrømme overfor meg selv at jeg ikke har ført opp Danielle Steel-bøkene jeg har lest, nettopp fordi jeg ikke ønsker å bli assosiert med den slags litteratur. But then again, slike bøker husker jeg overhodet ikke noe av, og dermed er det heller ikke noe poeng overfor meg selv å inkludere dem i boksamlingen. Trur eg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det minnet meg på at jeg har lest 1 Danielle Steel bok, Hemmeligheter. Så filmen på TV, kjøpte den på video og leste boka senere. Det var en del forskjeller men likte begge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

he- he måtte le nå, jeg har og glemt alle de Danielle Steel bøkene jeg leste i tenårene. De skal nok få komme inn på lista ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg legger inn alt jeg har lest - men siden jeg akkurat har kommet inn herm tar det litt tid. Ellers har jeg og lest maaaasse bøker jeg ikke husker tittel på, så får heller se om jeg "graver" frem tittelene etterhvert. Men legger inn alt - tom Danielle Steel (samlebånd-bøker i senere mening)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg må innrømme at jeg ikke tok med noen "flaue" bøker i listen min...har skrevet ned omtrent alle bøkene jeg har lest siden 2002, og en del chick lit av typen Sophie Kinsella og Marian Keyes var blant dem. De er så til de grader ikke representative for det jeg leser nå, så jeg tenkte jo på at det ville gi et feil inntrykk av meg hvis jeg tok dem med...Jeg skal være såpass ærlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har mye mer bøker enn hva som står i bokhylla mi her. Har alltid begynt og stort sett lest ut bøkene jeg har begynt på. Men en og annen har jeg nok sluttet av før siste side.Men i løpet av et liv kan jeg ikke huske alt jeg har lest og har nok en selektiv hukommelse.Kan lese bøker om igjen å få godt utbytte av det. Men så er det jo noen som en aldri glemmer også. Uansett, glede av å lese, det har jeg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt ærlig, men jeg har lest mye mer enn det som ligger i bokhylla mi her. Det er, som mange andre her sider, pga dårlig hukommelse. Jeg husker ikke tittel og forfatter på alle bøkene jeg har lest. Man kan ikke bedømme et menneskes "kvalitet" ut fra bøkene han/hun har lest, være seg "god" eller "dårlig" litteratur, så jeg ser ingen grunn til å lyve på meg eller fra meg bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er nok ikke sa aerlig som jeg burde vaere. Alle boeker merket som "har lest" har jeg lest helt ferdig, men det finnes boeker jeg lar veare aa legge inn fordi jeg er litt flau over aa ha lest dem.. Har egentlig tenkt aa forandre paa dette, men har bare ikke lyst til aa ha boeker som er kjempedaarlige i samlingen min. Men det blir kanskje litt overfladisk aa tenke saann, utseende paa boksamlingen min har jo ikke noe aa si.

Beklager for irriterende skrift, sitter i England og mangler visse bokstaver i alfabetet:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynte å legge inn alt jeg kom over av ting jeg kan huske å ha lest, men det har jeg kutta ut. Herregud, med minimum hundre leste i året, skulle det godt gjøres! Fra nå av legger jeg derimot inn alt jeg leser eller begynner å lese, 100% ærlig. Det gir et riktigere bilde av meg som leser også, foreløpig har jeg alt for mange klassikere og favoritter. Det er jo, som andre har sagt her, fordi det er de jeg husker å ha lest og som jeg finner på andres profiler. Men nå skal det bli ordnings! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ærlig så langt hukommelsen rekker, det er den som er problemet! Men jeg legger inn de bøkene jeg vet jeg har lest, selv om jeg ikke husker noe særlig av dem! Av og til kan det jo også være litt vanskelig å huske akkurat hvilke av en forfatters bøker man har lest når alle disse kjente titlene dukker opp i et søk.

I tillegg kan det også være et problem at jeg ikke får opp akkurat den boken jeg søker. Det gjelder særlig lyrikk, og da har jeg noen ganger krysset av for en med et (for meg) kjent dikt som tittel, istedenfor for den samlingen som jeg har. Og dessuten har jeg nok krysset av en del diktsamlinger som "har lest" selvom jeg ikke har lest alle diktene der. Jeg kan ha hatt stor glede av de diktene jeg har lest og har defintivt ikke avbrutt lesingen, - men jeg vil jo heller ikke si at jeg leser dem nå.

Og foreløpig er jeg "uærlig" i den forstand at jeg ikke har lagt inn alle bøkene ennå, - det er jo litt av en jobb! Og i den nærmere gjennomgangen som gjenstår kan det nok være at jeg vil komme over bøker som jeg bevisst dropper, at jeg tenker at neimen æsj den, den var jo ikke noe fin, den gidder jeg ikke bruke tid på nå!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte å føre liste over alle bøkene jeg leste i 1999, mest fordi jeg svarte på en del markedsundersøkelser og maks lest bøker på et år der var 20. Det syntes jeg var veldig lite, derfor listene. Har lagt inn bøkene i bokhylla mi som jeg finner, det er en del eldre bøker og svenske jeg ikke finner og noen er lagt til i eng utg pga det. Legger til etter hvert som jeg finner bøker jeg husker å ha lest som barn, lese forsatt en del barnebøker selv om jeg er over 40 men da mest på engelsk. Har også selv lest mengder av Frøken Detektiv, Hardy guttene, Bobsey barna, Enid Blyton bøker, en bok om Enid Blyton, GGG og GGP, de fleste av Stompa bøkene, alle Ina bøkene og da de er blant mine favoritter ligger de inne. Har en annen favoritt barnebok som jeg ikke fant, Trapp med ni trinn av Odd Bang-Hansen. Leser også en god del Fanfiction på internett, har en del Xenaverse printet ut fra før jeg hadde egen PC en en god del av det er i boklengde og like bra som trykkede bøker. Bøkene under skal lese har jeg liggende lagret i et lite vedheng til soveværelset mitt som antagelig er en garderobe, har mange flere jeg ikke har lagt inn enda, det skjer b la under ryddesjauer fra tid til annen. Er også mye Harlequin og div kjærlighet som ikke er lagt ut av det jeg har lest, men skal bli flinkere til det når jeg har boka og den eng tittelen å gå etter. Men en del kjærlighet har jeg til tendens å skumlese. Fant ca 8-10 nye i Mammutt katalogen, skal i hvert fall kjøpe meg selvbiografien til Roger Moore på eng til uka, foretrekker eng og den er til og med billigere på eBay enn på salg her hjemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ærlig og selektivt: Ja takk, begge deler.

Jeg tror at jeg er temmelig ærlig i mine kommentarer og har ingen problemer med å si at jeg ikke liker, eller ikke kan komme meg gjennon populære bøker.
Min utfordring ligger heller i utvalget.

Nå må jeg innrømme at jeg er en newby her, men jeg startet med alle de bøker jeg liker og leser om og om igjen.
Av den ganske enkle grunn at det er de jeg husker best.
Alle de simple, ekle, lusne bøker jeg følte jeg har kastet bort tid på har jeg glemt eller fortrengt.

Så når jeg ser på min lille liste på 50 bøker, så hører egentlig 75% inn under kategorien «Favoritter».
Men det er selvfølgelig på ingen måte representativ.
Jeg har mange meter med bøker og enda flere esker på loftet. Jeg gidder ikke å bruke tid på å registrere disse! Jeg tar bare de jeg husker og det er de jeg liker vedig godt eller de som jeg prøvde å lese de siste 3-4 månedere og IKKE likte.

Så min «ærlighet» er begrenset til de bøker jeg i det hele tatt vil dele med dere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boka finnes ikke som jeg er flau over å ha lest. Jeg har aldri avbrutt en bok, jeg leser dem enda så kjipe de virker å være/er.

Men bokhylla mi her på forumet er ufullstendig, det er jeg klar over. Jeg husker ikke alle bøkene jeg har lest heller.

Om folk vil "fikse" på bokhyllene sine her på forumet, så må de gjerne gjøre det. For meg spiller det ingen rolle. Jeg ble med fordi jeg oppriktig elsker å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg legger inn de bøkene jeg kan huske å ha lest. Barnebøker som jeg leste for "100 år siden" har jeg ikke lagt inn, og noen av de gamle klassikerne er kanskje ikke med. Men jeg legger inn alle bøker jeg har lyst til å lese på "skal lese" og det innser jeg er ganske urealistisk. Jeg må nok rense litt i den gruppa av og til! Ellers har jeg problemer med å få lagt inn bøker jeg leser på dansk og svensk i og med at det ikke finnes søkemotorer i Sverige og Danmark, men det har de lovet å rette på! For øyeblikket leser jeg en bok som er utrolig morsom og helt på høyde med Paasilinna. Den heter "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson. Jeg har også en tendens til å gi bøkene jeg leser 5 eller 6, men det er fordi jeg tror jeg vet på forhånd hvilke bøker jeg vil like, og bare leser dem! Jeg bruker også Bokelskere for å rydde opp i mitt eget hode! Og også, ikke minst, for å få ideer til nye, gode bøker. Og, for all del, mesteparten av bøkene jeg leser står ikke i min bokhylle, men på biblioteket!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"For øyeblikket leser jeg en bok som er utrolig morsom og helt på høyde med Paasilinna. Den heter "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson."

Oj, det var et bra tips! Det morsomste med denne nettsiden er alle de gode tipsene man kan plukke opp her! Tror riktig nok jeg må slutte på studiet hvis jeg skal få tid til å lese alle bøkene..

Jeg har lagt inn en del bøker fra barndom og ungdomstid, men lurer på om jeg skal slette de igjen. Det blir jo uansett et fryktelig halvferdig prosjekt, siden jeg sannsynligvis aldri vil klare å huske hver eneste bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg legger til alt jeg kommer på uansett om det er feelgood, Dostojevskij (forøvrig lest kun for å ha en litt tung en på samvittigheten, hehe)eller barnebøker. Skjønner ikke poenget med å fremstå som noe annet enn man er. Har inntrykk av at her inne finner en alle typer lesere. Blir selvfølgelig overrasket når jeg finner folk her som ikke har lest en eneste av de ca 300 bøkene jeg har lest, da jeg regner meg som allsidig, men det er også spennende og lærerikt. Er blitt for gammel til sånn åndssnobbing.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er 100% ærlig. Hvorfor skulle jeg ikke være det? Er ikke redd for at andre skal oppfatte min boksmak som dårlig eller teit. Om de gjør det, ja så vær så god. Jeg leser for at det gir meg glede, og bøkene jeg velger å lese gjør jeg ut fra min smak. Synes bokelskere er så fint for man kan legge til bøker man har lyst til å lese slik at de ikke går i glemmeboken. Og som flere sier her, så får man god oversikt over hva man har lest og det synes jeg er artig! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er 100 % ærlig jeg også, og ser ingen grunn til f.eks. å skjemmes over at en spesiell genre (som mange andre dessverre ser ned på fortsatt) er størst representert i min bokhylle. Selv om smaken har utvidet seg de siste årene, så er det ingen genre som har gitt meg mer leseglede (og holdt den i live!) enn nettopp seriebøkene. De bøkene som ikke er lagt inn er pga. at jeg rett og slett ikke har funnet dem her inne, eller at jeg ennå ikke har husket dem. Men med det antallet jeg nå er oppe i så har jeg uansett med en god del av det jeg har lest de siste 18 årene ;) Og hvilke bøker jeg skal eller ønsker å lese også forsåvidt, jeg finner jo så mye bra her inne!

Jeg har også en (u?)vane med å lese ut alle bøker jeg begynner på, å seigpine med selv i håpet om at de kan jo vise seg å være gode likevel om jeg biter tennene sammen holder ut, så de få jeg har avbrutt er et sjeldent unntak fra den vanen. Den ene er vel en barnebok, og jeg var ikke like innbitt som barn, en annen er Bibelen (litt av en murstein å komme gjennom uansett) og øvrige har jeg tenkt å ta opp igjen senere en gang.

Synes Hilde S H sa det så fint lengre her nede, jeg:

Ser ingen hensikt i å delta på et forum som dette for imponere noen, - dette er kun for egen glede og hygge! Og så synes jeg faktisk det er litt fint å se egen "leseutvikling" gjennom mange år!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interessant spørsmål, som trolig flere enn deg har stilt seg i det stille...

Dessverre får du like trolig kun de ærlige svarene, og svarene som ikke er ærlige, vel... halen er til for å bites i.

Men for min egen del: Da jeg la inn bøker for først gang, så jeg på boken og tenkte... hmmm jeg leste den vel ikke ut... hmmm men jeg vet da hva den handler om hmmm jeg legger den til osv. Men etter hver endret jeg dette til å bare legge boken til i samlingen, uten å ha angitt den som verken lest eller avbrutt. For ikke å ha lest ferdig en bok er ikke det samme som å ha avbrutt den.

Jeg ønsker dessuten å lese på "min" side om bøker som jeg har befatning med. Men jeg har ikke lagt til bøker som jeg har lest og som jeg ikke er i besittelse av da (unntatt de som er på "ønskelisten).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenker en har litt forskjellige kriterier for hva som er avbrutt og hva som ikke er lest ferdig. Ble overrasket av svaret ditt. Jeg har nok vært litt i overkant ærlig og merket den bunken jeg har liggende på nattbordet, som jeg ikke orket å fullføre, som avbrutt. Selv om jeg har lest 100 sider, som jeg pleier å gjøre før jeg gir opp, føler jeg at jeg "jukser" hvis jeg merker boken som lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er 100& ærlig, ellers hadde jeg ikke hatt noen glede av forumet. Dessuten har jeg ingen kvaler med å si at Alkymisten er kjedelig, jeg ikke gidder å lese Knausgård, eller at jeg liker Nora Roberts og Raskolnikov ... En av de fine tingene her inne er alle bøkene jeg ikke har lest! Så mange bra bøker som jeg ikke har hørt om engang. Leselisten min gir meg litteratur til langt inn i pensjonsalderen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tar med alle de bøkene jeg har lest (og som jeg husker at jeg har lest, selv om jeg kanskje ikke husker selve innholdet, desverre). Har jeg avbrutt bøker så er jeg ikke redd for å merke dem som nettopp det. Hvorfor skulle jeg ønske noe annet? Selv om mange andre liker den er det ikke dermed sagt at jeg liker den. Jeg har flere bøker som jeg planlegger å lese, men det betyr ikke at de står først i køen. Men lese de - det skal jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen problemer med å være ærlig på hva jeg har i bokhyllene mine. Jeg begynte med å legge inn alle de bøkene jeg selv har plassert i stua. Deretter legger jeg inn bøker etterhvert som jeg husker at jeg har lest dem; da i f m med at de dukker opp her på forumet, - og så selvfølgelig de bøkene jeg låner på biblioteket. Men mange, mange bøker mangler; jeg husker ikke alt jeg har lest nei. Barnebøkene har jeg ikke lagt inn, - de står i egen hylle i kjelleren.

Ønskeliste og "Skal lese" legger jeg inn etterhvert som jeg oppdager bøker jeg ønsker å lese. Men nå begynner ønskelista å bli stor, - så om jeg noengang får strøket ut alt vet jeg jo ikke. Men bare i dag har jeg puttet 2 bøker fra ønskeliste og inn i boksamlingen min:-)

Ser ingen hensikt i å delta på et forum som dette for imponere noen, - dette er kun for egen glede og hygge! Og så synes jeg faktisk det er litt fint å se egen "leseutvikling" gjennom mange år!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg legger ikke inn ting jeg ikke har lest, men jeg legger ikke inn alt jeg har lest, heller. Herregud, det hadde tatt sin tid. Men det kommer jo til etterhvert som jeg ser det, så en vakker dag blir vel hylla overfylt med Isfolket og Aimee Sommerfeldt. som jeg kom på nå at jeg ikke har lagt inn en eneste bok av. Det må jeg vel gjøre noe med en vakker dag.

Redigert: Nå har jeg prøvd. Men hva gjør man når bøkene ikke er registrert her? Finner verken sommerleiren, mens far var på Grini eller Grethe finner veien, jeg, altså ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gamle bøker er eit problem å få lagt inn, Grethe finner veien hugsar eg godt, elles var forfattarar og titlar uinteressante som barn, har lese mykje som eg ikkje er i stand til å finna ut av no, har lese drøssevis av seriar som Susy og Puck og hardyguttene, men har ikkje ein einaste tittel klart for meg av desse, det heile er meir som En drøm om en drøm - som eg har lese men ikkje får lagt inn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, Aimée Sommerfeldt! Hennes bøker har ikke jeg heller lagt inn, enda jeg har kjøpt meg dem antikvarisk på mine gamle dager! :-) Det er interessant å få et nytt møte med det som betok meg som barn/ungdom, og hennes bøker var virkelig favoritter: Morten og Monica, Lisbeth, og så Miriam! Og de har holdt seg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

100% ærlig med alt som er lagt inn (legger inn kun det som er lest, uavhengig av eierskap) - men som de fleste andre her er det mye som mangler.

Mest fordi jeg ikke husker - oppdaterer da såfall hvis jeg snubler over boka her inne (ahh den har jeg jo også lest osv), og litt fordi dette kun er en artig sak som egentlig ikke har noen betydning og interesser for andre enn - nettopp meg :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg er ærlig! Jeg avbryter sjelden en bok. Er boken dårlig, sliter jeg meg gjennom den :-). For å vite hva som er bra litteratur, må man også lese noe dårlig .-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ærlig med hva jeg legger inn som "har lest", og har en nokså broket samling av litteratur. Jeg liker mye forskjellig, og bøker trenger ikke vinne priser for at de skal fenge meg. Men, jeg har helt klart ikke lagt inn alle bøkene jeg har lest. En del bøker har jeg glemt, som f. eks alle barnebøkene jeg har lest, som jeg kommer på litt etter litt. Da jeg var liten leste jeg "ungpikebøkene" til min mormor, og husker ikke hva de heter i dag. Som Jan Fongen sier, så har jeg også lest serier; Frøken Detektiv, Hardy-guttene, Bobseybarna, Gulltopp, Fem-serien,Puk-serien, Ina-serien, Evi Bøgenæs-bøkene.... Men jeg har ikke lagt dem inn ennå. Gjør det kanskje en dag...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg har lest de fleste av Bobseybarna og Hardyguttene. Jeg har også lest de aller fleste bøkene til John Grisham og Michael Crichton. Jeg tror ikke alle disse er med i samlinga mi. Heller ikke alle Kane og Clay Alison bøkene, Barnas Beste, Gyldendals Gode Guttebøker (GGG-bøkene) og Flemings bøker om James Bond. Skjønt jeg tror kanskje likevel noen av disse er med.

Jeg har ikke avbrutt noen bøker. Noen har ligget en stund, men alle er fullført. Det betyr likevel ikke at jeg husker dem alle sammen.

For meg er Bokelskere en fantastisk flott måte å ha oversikt over hva jeg har lest, hva jeg har i hyllene mine og hvilke bøker jeg har lyst til å lese. Dessuten er det særdeles hyggelig å dele bokopplevelser. Etter hvert vil dette bli en unik database av meninger og tanker om bøker og gode sitater.

Om jeg virkelig ønsker å lese bøkene på "skal lese"-lista? Jeg har allerede lest 8 av de bøkene jeg hadde på ønskelista i desember. Så ja! Den lista er ganske reell. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg svarer ærlig på alle spørsmålene. Hvorfor?

Jeg er først og fremst her for at jeg selv skal få en oversikt over hva jeg har lest og ikke, å lure seg selv er jo som alle vet lite lurt. Og, selvsagt for å få noen gode tips også. ;)

Må innrømme at enkelte av bøkene jeg har på lista mi under skal lese er eh, evighetsprosjekter. Sånn kanskje om noen år. Men, hvis de ikke ligger på lista så husker jeg i hvert fall ikke på at jeg skal lese dem - en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ærlig, tror jeg. Selv om jeg må innrømme at jeg ikke har lagt inn Isfolket. Denne serien leste jeg, min eks og mine tre, den gang tenårdingsbarn, en sommer for mange år siden, Skal legge dem inn nå, så tror jeg at jeg kan si at jeg er helt ærlig på disse sidene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg la også inn Isfolket i går. Oppdaget at det går heldigvis an å legge inn hele serien som 1 bok :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg legger inn alt jeg kommer på og som jeg finner her. Men det er enkelte bøker som jeg ikke finner og da legger jeg dem heller ikke inn. Men jeg husker jo ikke alle jeg har lest tidligere før jeg fant forumet her. Så en del er det nok som ikke kommer inn, men det er pga dårlig hukommelse.... Jeg avbryter heller ikke mange bøker, jeg vil fortsette så lenge jeg kan i troen at den kan bli bedre hvis jeg leser litt til...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også hundre prosent ærlig. Om noen som kjenner meg skulle se bokhyllen her, er det jo nøyaktig de samme bøkene som de ser i hyllene hjemme hos meg.

Men jeg har kun lagt inn bøker som jeg faktisk eier. Jeg kjøper det meste jeg leser - låner ikke på biblioteket for jeg glemmer bare å levere dem tilbake. For meg er denne siden også et nyttig verktøy i forhold til å holde katalog over bøkene jeg har her hjemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimTurid KjendlieHanne Kvernmo RyeIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieJBReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil StangelandHilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda ASynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud Husevåg